Verojen reaaliaikainen seuraaminen on osittain harhaa.

Satuin ensimmäistä kertaa testaamaan uudistettua reaaliaikaista verotusta, kun piti muuttaa veroprosenttia.

 

Kävi ilmi, että KELAlta saatuja työttömyysetuuksia ei ilmoiteta reaaliaikaisesti verottajalle. En tiedä onko samoin kassojen osalta.

 

Mielestäni reaaliaikaisuus tarkoittaa, että kaikki tulot ja niistä maksetut verot ovat nähtävillä.

 

Kysyin asiakaspalvelijalta chatissä, että onko ollut puhetta siitä, että myös korvaukset ja niistä maksetut verot tulisivat reaaliaikaisiksi. Hän ilmoitti, että ei ole kuullut moisesta.

 

Näin loppuvuodesta moni tarkistaa vuoden aikana maksetut verot ja vaihtaa veroprosenttia. Aivan helppoa uuden prosentin muuttamista verokortille ei ole.

 

Asiakaspalvelija kertoi, että työnantajalle voi ilmoittaa suullisesti(toki varmaan kirjallisestikkin) korkeamman prosentin kuin kortissa on. Erittäin hyvä neuvo, niin ei tarvitse arpoa lukuja verohallinnon järjestelmään, sillä se on aikaa vievää puuhaa.

 

Toivoisinkin, että KELAn tuet näkyisivät veropalvelussa reaaliaikaisesti. Jos ansiosidonnaisilla korvauksilla on sama juttu, eli järjestelmät eivät ole reaaliaikaisia, niin muutosta sinnekkin päin.

 

Voi olla, että järjestelmässä on muitakin heikkouksia.

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu