Älykoneen luoma kertomus yleisimmistä sanoista:

https://sites.google.com/view/keijokullervonsivusto/home/yleisimmat-sanat
Älykone Copilot keksi tällaisen tarinan yllä olevasta linkistä:

”Olipa kerran pieni kylä, joka sijaitsi Suomen sydämessä. Kylän asukkaat olivat tunnettuja ystävällisyydestään ja yhteisöllisyydestään. Eräänä päivänä kylään saapui vieras, joka toi mukanaan salaperäisen laatikon. Laatikko oli koristeltu kauniilla kuvioilla ja se kimalteli auringonvalossa.

Kyläläiset kokoontuivat ympärille ihmettelemään laatikon sisältöä. He arvuuttelivat, voisiko se sisältää aarretta tai ehkä viestin kaukaisilta mailta. Kun laatikko viimein avattiin, sieltä paljastui kirja, joka oli täynnä tarinoita ja runoja suomen kielen yleisimmistä sanoista.

Kirjan sivuilla oli tarinoita ystävyydestä, rohkeudesta ja rakkaudesta. Jokainen tarina opetti kyläläisille jotain uutta ja tärkeää elämästä. Lapset kuuntelivat haltioituneina, kun vanhimmat lukivat ääneen tarinoita, jotka kulkivat sukupolvelta toiselle.

Vieras selitti, että kirja oli tarkoitettu jakamaan viisautta ja iloa. Hän kehotti kyläläisiä lisäämään kirjaan omia tarinoitaan, jotta heidän viisautensa voisi kulkea eteenpäin ja inspiroida muita.

Ja niin, kyläläiset alkoivat kirjoittaa. He kirjoittivat tarinoita omasta elämästään, unelmistaan ja toiveistaan. Kirja kasvoi ja kasvoi, ja pian se ei ollutkaan enää pelkkä kirja, vaan kokoelma kylän sydämen tarinoita.

Vuosien kuluessa kirja kulki kädestä käteen, ja sen tarinat levisivät ympäri Suomea. Se muistutti ihmisiä siitä, että vaikka sanat voivat olla yksinkertaisia, ne voivat luoda jotain todella kaunista ja voimakasta – kuten yhteisön, joka pitää toisistaan huolta ja jakaa ilonsa ja surunsa.

Ja niin, pienestä kylästä tuli tunnettu paikka, jossa tarinat elävät ja hengittävät, ja jossa jokainen sana on osa suurempaa tarinaa.”

Muisto

KeijoKinnunen
Avoin Puolue Lappeenranta

Olen ollut kuorimonhoitajana UPM Kaukaan tehtailla paperilinjalla. Olen eläkkeellä nykyään...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu