SDP:n ahdinko
SDP sai vuonna 1995 suurimman vaalivoittonsa toisen maailmansodan jälkeen. Kannatus oli 28,2 %. Sen jälkeen puolueemme on ollut koko ajan hallitusvastuussa yhtä vaalikautta lukuun ottamatta. Tulos: olemme menettäneet lähes puolet kannattajistamme.
Mitä on tapahtunut?
Vuodesta 1995 tähän päivään Suomen kansantulo on nimellishinnoin kaksinkertaistunut. Kiintein hinnoin keskimääräinen kansantulo asukasta kohden on tänään 50 % suurempi kuin kaksivuosikymmentä aikaisemmin. Me suomalaiset olemme juuri nyt rikkaampia kuin koskaan.
Miksi kuitenkin julkiset palvelut ovat uhan alla? Miksi mantra säästöistä, leikkauksista ja rahan puutteesta?
Siksi, että bruttoveroasteemme on laskenut. Vuonna 1994 se oli 46,7 %, kun vuonna 2011 se oli enää 43,7 %. Menetys julkisessa taloudessa on 6 miljardia euroa.
Ei ihme, että rahasta tekee tiukkaa. Eikä auta vetoaminen muihin maihin, sillä esimerkiksi Ruotsissa ja Ranskassa bruttoveroaste on Suomea korkeampi.
Kansantulo myös jakautuu entistä epätasaisemmin. Vuonna 1995 köyhin kymmenes väestöstä ansaitsi hieman enemmän kuin rikkain sadasosa. Tänään rikkain 1 % väestöstä saa tuloja puolet enemmän kuin köyhin 10 %.
Suomessa tulonjaon epätasaisuus ei edelleenkään ole maailmanmitassa jyrkkää, mutta kehityssuunta on huolestuttava.
Kotitalouksien tuloissa omaisuustulojen suhteellinen osuus on kaksinkertaistunut kahdessa vuosikymmenessä. Kun pääomatuloja verotetaan tasaverolla, joka on alempi kuin mitä veroprogressio edellyttäisi, ei ihmettelemistä julkisten palvelujen leikkaustarpeissa.
Kaikkein suurimmat tulot siirretään vielä veroparatiiseihin. Toden totta, suomalainen verojärjestelmä ei ole progressiivinen, vaan regressiivinen. Verot pienenevät tulojen noustessa!
Tällainen on kansantulotilastoista näkyvä saldo SDP:n parinvuosikymmenen hallitustaipaleesta. Ehkä ihmisten äänestyskäyttäytyminen ei olekaan niin yllättävää.
Hyvä niin, että tällä vaalikaudella on suurituloisten verotusta kiristetty. Hyvä, että veroparatiiseja aiotaan suitsia ja ajamme rahamarkkinaveroa, mutta riittääkö se. Kansalaisten arki kertoo samaa, kuin mikä näkyy tilastoista. Rikas Suomi jakaa voimavarojaan aiempaa epätasaisemmin.
Kalevi Sorsa totesi viimeisimpinä ajatuksinaan: oli onni, että kansanterveyslaki ja peruskoulu-uudistus toteutettiin 1970-luvulla – tänään niihin ei olisi varaa!
Sosiaalidemokraatit ovat olleet etunenässä ajamassa noita rikkaiden verohelpotuksia. Muistuu mieleen mm. Paavo Lipponen ja hänen pääministerikautensa tekoset. Sitä saa mitä tilaa.
Ilmoita asiaton viesti
Leskisen muisti taitaa hieman pätkiä. Suuret verohelpotukset, vieläpä velkarahalla, tehtiin Vanhasen/Kiviniemen hallitusten aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä verojen alentamiseen ovat ottaneet osaa Lipposen I ja II hallituksista lähtien Vanhasen ja Kiviniemenkin hallitukset. Huomattava on että Vanhasen I hallituksessa SDP:n hallussa oli valtionvarainministerin salkku, kuten on nytkin. Mihin maa on mennyt? Lisää velkaa että paukkuu.
SDP:llä on ollut hallitusvastuussa pääministeri/VvM muissa paitsi Vanhasen II hallituksessa. SDP:n ei pidä pakoilla omaa vastuutana maan tilanteesta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vanhasen_I_hallitus (VvM oli SDP:llä)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vanhasen_II_hallitus (VvM oli Kokoomuksella)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiviniemen_hallitus (VvM oli SDP:llä)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_II_hallitus (VvM oli Kokoomuksella)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_I_hallitus (VvM oli Kokoomuksella)
Ilmoita asiaton viesti
Historiantutkijana oleminen on kivaa, sillä historiantutkimus paljastaa todellisuuden raadollisesti:
Tosiasia on, että veronalennukset alkoivat Mauno Koiviston kruunaamisesta 1982, ja ovat jatkuneet siitä lähtien johdonmukaisesti. Tilannetta hämää se, että ”hallitun rakennemuutoksen” seurauksena julkisesta vallasta on tullut suurin yksittäinen veronmaksaja, mikä vääristää tilastoa. Valtio maksaa valtion 100 % omistamilta yhtiöiltä ostamistaan palveluista ALV:a, joka katetaan valtion noista kaupoista perimällä ALV:lla.
Toiminta on sitä samaa, jolla taannoin ENRON -niminen yritys pumppasi liikevaihtoaan. ENRONin johto istuu nyt vankilassa, Suomalaiset ”ponzit” hippaavat pressan juhlissa.
Ilmoita asiaton viesti
Mites tuonne Kiviniemen hallitukseen on demari päässyt VvM:ksi?
Ilmoita asiaton viesti
Vellu, kyllä siinä on selvä virhe, sillä Kokoomuksellahan tuo salkku on ollut. En pääse tekemään enää korjausta. Kiistokset kun oikaisit.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo,
”Suomessa tulonjaon epätasaisuus ei edelleenkään ole maailmanmitassa jyrkää, mutta kehityssuunta on huolestuttava.”
Niin, tuo maailmamitta, ainakin omaisuuden osalta, on kyllä toista luokkaa kuin meillä:
”Maailman rikkaimpien 85 ihmisen yhteenlaskettu omaisuus on yhtä suuri kuin 3,5 miljardin köyhimmän, raportoi kehitysapujärjestö Oxfam. Järjestö vetosi Davosissa kokoontuneeseen Maailman talousforumiin, jotta epätasa-arvon kasvu pysäytettäisiin.” (SK 4/2014)
Arveluttavaa kuitenkin mielestäni on vertailla tai puolustella tähän Suomen tilannetta. Huoleesi suunnasta on aihetta.
Mitä tulee vetoamiseen hallitusvastuuseen, niin ei Seppo Leskisen näkemystä tyhjäksi tehdä sillä, että haetaan muita syntisiä. Kukin vastatkoon itsestään.
SDP:n johto vaatii uusimista – nykyisten näyttö on nähty – ja politiikan suunnan muuttamista pois oikealta. Tietysti, jos runsaan 10 %:n kannatus 2015 riittää, niin siihen riitää nykymeno.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei ihme, että rahasta tekee tiukkaa”
Rahasta tekee tiukkaa se, että siirryttiin euroon huijaamalla. Pääarkkitehtejä löytyy kyseisestä puolueesta(kin).
Puolueenne on myynyt arvonsa markkinavoimille, ja nyt puoluetta voikin siksi nimittää Suurimman Devalvaation (arvoihinsa tehnyt) Puolue.
Ilmoita asiaton viesti
”” SDP sai vuonna 1995 suurimman vaalivoittonsa toisen maailmansodan jälkeen. Kannatus oli 28,2 %. Sen jälkeen puolueemme on ollut koko ajan hallitusvastuussa yhtä vaalikautta lukuun ottamatta. Tulos: olemme menettäneet lähes puolet kannattajistamme. ””
Tämä yhtälö on paljon yksinkertaisempi kuin kiertelevä selitys.
Jos hallituksessa tekee päinvastaista politiikka kuin millä kannatusta on saatu, kannatus romahtaa. Jatkakaa samalla lipposlaisella linjalla ja päädytte nollille.
Ilmoita asiaton viesti
Oikkonen, kerro ihmeessä koska Suomessa on ollut hallitus jossa jokainen puolue on voinut toteuttaa juuri sitä linjaa jolla kannatus on saatu.
Ilmoita asiaton viesti
Siis täysin päinvastaista politiikkaa.
Mutta köyhille tyly talouspolitiikka ei suinkaan ole ollut ainoa syy miksi demareiden suosio on romahtanut. Yksi tragedian juoni liittyy Lipposen ihailemaan kansalle vastenmieliseen voimapolitiikkaan — ei vain tapaan jolla hän meni talousoikeistosta vielä oikealta ohi ja oli suositumpi kokoomuslaisten kuin omiensa keskuudessa, vaan myös tapaan jolla hän esim. puhui ”vallan ytimistä” tai kävi nuoleskelemassa Bush nuorempaa tämän Irak-hyökkäyksen kynnyksellä.
On mielestäni täysin käsittämätöntä että Lipponen sai vielä parin prosentin kannatuksen presidentinvaaliehdokkaana. Mistä ihmeestä nuokin ihmiset vielä löytyivät? — Mutta jos puolueen linja ei tee täyskäännöstä se tulee romahtamaan Lipposen jälkiä noudattaen.
http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom…
Ilmoita asiaton viesti
Seppo; näinhän se on.
Se kyllä menisi Jukolan Jussinkin kovaan kalloon, muttei sdp-eliitin.
Ilmoita asiaton viesti
Näin sujuu Urpilaisen karaokebravuuri ,,Aikuinen nainen,, 19.01.2014
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128864400937…
Suomella ilmeisesti menee aika lujaa, kun valtioinvaraministeri ehtii näihin pippaloihin.
Ilmoita asiaton viesti
Olin mukana!
Se kannatti!
Jutta osaa laulaa!
Minusta puolueen puheenjohtajan pitää keretä omiensa pariin.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa, kun ehditte.
Suomessa on tapahtumassa alasajo SDP:n johdolla. Ihmisiä irtisanotaan kiihtyvään tahtiin. Työntekijät ja yrittäjät viettävät unettomia öitä, miettien onko työpaikkaa huomenna vai ei.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo!
1. Poistakaa tilapäinen vero.
2. Kopioikaa Saksan alkoholilaki Suomeen.
3. Kirjanpito ja verovapaus yrityksille, joiden liikevaihto alle 300.000.
4. ALV pois elintarvikkeilta.
5. Puolittakaa julkinen sektori.
6. Poistakaa pakkoruotsi.
Lopuksi lopettakaa valehtelu.
Ilmoita asiaton viesti
Suomesta tehtäisiin siis veroparatiisi ja hylkiövaltio!
Ilmoita asiaton viesti
#7
Vilho Kärkkäisen tuntien hänellä on mustaa huumoria joka paikkaan.
Ei nimellä väliä, kunhan se ei ole verohelvetti, josta väki pakenee etuovesta ja takaovesta lappaa huollettavia maahan.
Ilmoita asiaton viesti
Julkisella sektorilla on enemmän rahaa kuin koskaan. Julkiset menot ovat myös kasvaneet reilusti enemmän kuin yleinen kustannuskehitys. Bruttoveroasteella ei ole tämän menokehityksen kanssa mitään tekemistä!
Myös viime vuoden verotulot ylittivät budjetoidun summan reilusti. Jos auto-, alkoholi- ja energiaveroja ei olisi korotettu, niidenkin tuotto olisi viime vuonna kasvanut.
Äänestäjien siirtymisen pois SDP:n takaa en myöskään usko johtuvan siitä, että veroja ei ole nostettu vielä enemmän. Jokainen ymmärtää, että veronkorotus johtaa aina työttömyyden kasvuun, ja meillä on työttömiä jo liikaa.
SDP on verolinjallaan ja olemuksellaan profiloitunut vain ikääntyvien julkisen sektorin työntekijöiden edunsaajapuolueeksi. Samaan aikaan perinteinen työväestö on siirtynyt valtionyhtiöitä ja tehdastukiaisia vimmalla ajavan Perussuomalaisten taakse. Taistelu näiden puolueiden välillä on käyty SDP:n kotipesässä, vahvimpien ammattiliittojen sisällä.
Valtakunnanpolitiikalla ei ole tähän tappeluun ollut mitään annettavaa, koska kyse on ulkoparlamentaarisesta valtalinnakkeesta ja sosialistien keppitappelusta sen sisällä.
On ainoastaan terve kehitys, että kansa ei halua äänestää valvonta-, tarkastus-, sääntely-, tullimuuri-, ja markkinoille pääsykynnysten nostopuoluetta. Mitä kauemmin jatkatte itsellenne valehtelua ”keräämättä jääneistä” veroista, sitä syvemmälle SDP sukeltaa.
Ilmoita asiaton viesti
SDP perustaa valtansa verotukseen ja siksi käänteessä kuin käänteessä pyrkivät kiristämään sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja tämän verota-ja-tuhlaa politiikan takia yksityisen sektorin palkansaajat ovat hyljänneet SDP:n.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä hallitus on leikannut kansalaisten ostovoimaa ideologisen valinnan vuoksi jo niin paljon, että päivä päivältä on tultu lähemmäksi sitä hetkeä, kun maan talous sakkaa oikein kunnolla. Ongelmat eivät ratkea veroja korottamalla vaan kustannuksia karsimalla. Ja siitä huolimatta SDP:ssa vain pohditaan sitä, että miten hyvätuloisten verotusta voitaisiin entisestään kiristää. Vaikka Suomessa ei ole niin suuria määriä niin hyvätuloisia, että veroja kiristämällä voitaisiin maan talousongelmien ratkaisuun saada merkittävä läpimurto. Kaiken taustalla pyörii SDP:n ideologinen sosialistinen valinta, jolla haetaan poliittista valtaa ja askeleita kohti vasemmistolaisempaa yhteiskuntaa.
Ilmoita asiaton viesti
Verotus on tosiaan demareiden ainoa poliittinen työkalu, ja sitäkään ei osata kohdentaa oikeudenmuaisesti, vaan hellitän suursijoittajia. Miksei demarit ei puutu ylikansallisten yhtiöiden veronkiertoon vaikka on vallassa ollut monetkymmenet vuodet. Ei, se vie mieluummin köyhiltä ja keskiluokalta kaiken mink irti saa. Kuten Kimmo sanoi, olemme rikkaampia kuin koskaan-tällä hän viittasi demarieliittiin ja omaan puoluekoneistoonsa, eikä kansakuntaan, jolta nuo rahat demarieliitille kerätään.
Ilmoita asiaton viesti
Eli Kiljusen mielestä veroja nostamalla SDP.n suosio nousee. 😀
Kokeilkaa ihmeessä, vaikka alvia nostamalla…
Ilmoita asiaton viesti
Sdp tosiaankin on kepin nokassa nyt vallitsevan huonon maineen takia.
Tehkää jotain? Kuolemanvaaraa ei ole, peruskannatus on olemassa.
Vaihtakaa väkeä, vaihtakaa politiikan suuntaanne.
…Kyllä se siitä…
Ilmoita asiaton viesti
Ei se enää siitä, demarit on juuttunut omaan juoksuhautaansa eikä puolueen sisältäkäsin ole mahdollista pästä sieltä pois, etkö näe millainen tavallista kansaa ja omia perusjäseniään hyväksikäyttävä demarien johtokoneisto on? Ei sillä kansanpuolueen rooia enää ole, ei koskaan tule olemaan. Näin kaikialla muualakinneuroopassa on demrien tilanne. On uudenlaisten puolueiden ja ihan uudenlaisen demokratian, aidon ja avoimen kansanvallan aika, ja demarit eivät siihen aikaan taivu.
Ilmoita asiaton viesti
#30
Kimmo Kiljusta purivat Tullissa omat koirat, mutta aatteet on Kimmon vaatteet. Kovapäinen mies.
http://kiljunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156661-la…
Ilmoita asiaton viesti
Terve,
Toistan,
Lukekaa uudelleen Forssan julistus, ja sisäistäkää se. Viekää se loppuun.
Nykymeno näyttää, niinkuin SDP olisi porvaripuolue. Se, että sorvi on vaihtunut läppäriin, haalarit kauluspaitaan, kravattiin ja pikkutakkiin, ja jakoavain älykännykkään, sekä nimitys toimihenkilöksi, ei tee palkkatyöläisestä ylempää keskiluokkaa, vaan duunareita me olemme silti edelleen.
Palatkaa juurillenne. SDP on alkuaan työväen, käsityöläisten ja pientalonpoikien puolue. Olkaa nyt palkkatyöläisten ja pienyrittäjien puolue.
Myös se, että Palacen kabineteissa teidän korvaan supistaan ”suuryritysten etu tuo työpaikkoja, ja on siis myös palkansaajien etu”, ei pidä paikkaansa. Teitä huijataan, ja sijoittajat nauravat sileään leukaansa.
Kuten sanoit, on varallisuutta Suomessa enemmän, kuin ikinä. Yhä suurempi osa tästä kylläkin yksityisessä omistuksessa. Säätäkää lakeja, jolla tätä varallisuutta saadaan yhteiseen hyvään.
En äänestä;
-kokomusta
-kepua
-kristillisiä
-persuja
-vihreitä (luottamus mennyt)
-rkp:tä (vaikka suomen ruotsinkielinen olenkin, niin rkp on porvaripuolue)
-vasemmistoliittoa (luottamus mennyt)
-enkä aijo äänestää nyky-SDP:täkään
-Rauhaa
tyyppimittausinsinööri ja duunari
Ilmoita asiaton viesti
Eikä todella kannatakaan, vaan tsekkaapa IPU:n ohjelmat. Omalla rahalla tulevaisuuteen, siitä lähtee.
Ilmoita asiaton viesti
Ranska on 75 prosentin verotuksineen Euroopan hullu mies ja siksi oivallinen vertailukohta suomalaiselle sosialismille.
Ilmoita asiaton viesti
Alustuksessa mainittiin, että: ”Hyvä niin, että tällä vaalikaudella on suurituloisten verotusta kiristetty”.
Siitä jäi kuitenkin epäselväksi se, että mikä on se hyvä asia, mitä sillä on saavutettu. Kun ns.”kateusveroa” ajettiin kuin käärmettä piippuun, myös SDP:n edustajat kertoivat sen, minkä kaikki muut jo tiesivät, ettei kateusverolla saaduilla varoilla ole loppujen lopuksi mitään merkitystä valtion talouden näkökulmasta katsottuna. Miksi sitten verottaa pelkästään verottamisen takia? Välttyä ei voi ajatukselta, että ao. veron kohdalla ohjaavana motiivina olivat vain vallankäytökselliset motiivit. Oli päästävä nokkimaan ”luokkavihollista”, kun siihen kerran oli mahdollisuus. Muutoin tuollaiset kansakunnan yhtenäisyyttä rapauttavat aloitteet eivät ole millään selitettävissä. Yksi SDP:n argumenteistä oli, että ns. hyvätuloiset oli saatava kantamaan vastuuta laskukauden kustannuksista. Noin röyhkeää jargonia harvoin kuulee käytettävän edes poliittisessa retoriikassa. Hyvätuloiset ihmiset maksavat joka tapauksessa veroprogression ja isompien tulojensa vuoksi enemmän kuin se SDP:n viiteryhmä. Huonossa taloussuhdanteessa tuloerot kaventuvat. Ei SDP:n hallituspolitiikan takia vaan sen takia, että hyvätuloiset menettävät enemmän huonojen suhdanteiden takia. Oliko SDP:n kateusveroaloitteessa sitten kuitenkin kyse siitä, niin kuin aiemmin esitin, että oli päästävä aiheuttamaan taloudellista vahinkoa hyvä tuloisille? Siltä se ainakin vaikuttaa, koska SDP:n selitykset asialle eivät kestä päivänvaloa.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi kateusverottaa? No ihan yksinkertainen selitys siihen on SDP:n ja vasemmistoliiton hallituskumppanuuden ehto, puolet leikkauksia ja toinen puoli veron kototuksia. Jospa hallitusohjelma olisikin tehty viisaammin niin tulos voisi olla toinen, mutta kun ne aatteet vaikkei olisi vaatteita. 😉
Pitää myös muistaa SDPN:n ja miksipä ei vasemmistoliitonkin kohdalla etteivät vallilupaukset ole kohdanneet hallitusohjelmaa ja vielä vähemmän tehdyissä päätöksissä.
Ilmoita asiaton viesti
Se on hyvinkin tiedossa, että mikä osapuoli on syyllinen tähän järjettömyyteen. SDP/ Vasemmistoliittohan kiristi Kataiselta tämän periaatteebn hallitusta muodostettaessa. Käyttäen hyväkseen vallitsevaa tilannetta. Mutta oleellisempaa äänestäjän näkökulmasta on se, että onko valittu käytäntö oikea ja se, että mihin se lopulta johtaa. Hallituskausi on osoittanut sen, ettei tuo 50/50-periaate ole toimiva vaan jatkuvat verojen kiristykset vain vievät kohti perikatoa. Mitä enemmän tulee lisää kiristyksiä, sitä nopeammin on ”seinä vastassa”. Kohta se ”aasi” ei jaksa enää vetää kuormaansa, jos SDP:stä paiskotaan koko ajan lisää halkoja kyytin.
Ilmoita asiaton viesti
Bai Hu selvitäppä mikä on esim, ”nalle” Walhroosin veroprosentti, on alhaisempi kun hyväpalkkaisen ammattimiehen.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi sitä pitäisi alkaa selvittämään? Se on kuitenkin häntä koskevaa tietoa, joka ei ole julkista. Eikä pidäkkän olla. Mutta vastaavasti voisi kysyä, että miksi sen hyväpalkkaisen ammattimiehen veroprosentin on oltava niin korkea, että se leikkaa hänen ostovoimaansa? Ja, vaikka se on jo nyt kohtuuttoman korkea niin SDP:llä on edelleenkin kova tarve nostaa sitä veroprosenttia. Ei hänen tilanteensa miksikään muutu, vaikka Wahlroos maksaisi 100% veroa tuloistaan. Kun vasemmisto suoltaa näitä ideologisia ”perusteluitaan” niin olisi hyvä pitää mielessään, ettei Suomessa ole niin paljoa rikkaita, että heidän verotustaan korottamalla saataisiin mitään merkittävää muutosta mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Muiden väärinymmärrystesi rinnalla tämä on karmein: ” Se on kuitenkin häntä koskevaa tietoa, joka ei ole julkista. Eikä pidäkkän olla. ”
Sen nimenomaan pitää olla. Suomalainen verotusjärjestelmä perustuu yhteisvastuullisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että verotusken tarkoitus on yhteisvastuullisesti kattaa yhteisesti sovitut menot.
Ei voi olla salaisuus, onko B. Wahlroos – tai vaikkapa sinä – maksanut oman osuutensa, sillä jos ei ole, veroja ei suinkaan jää saamatta, ne peritään niiltä muilta.
Ilmoita asiaton viesti
En suinkaan koe ymmärtäneeni mitään väärin. Mielestäni ihmisten yksityisiä asioita ei voi eikä saa revitellä julkisuudessa. Edes yhteisöllisyyden nimissä. Suomalaisen järjestelmän kaikkein kuvottavin piirre tässä suhteessa on se, että mediassa revietllään ihmisten tuloja ja heidän maksamiaan veroja. Ja tuolla tiedolla pyritään vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Sitä varten on olemassa veroviranomaiset, jotka pitävät huolen siitä, että jokaiselta peritään veroja se määrä kuin on määrätty. MItään punakaartin huutoäänestystä sen suhteen ei tarvita.
Ja sekin jää veroviranomaisten ja Wahlroosin väliseksi asiaksi määrittää, että onko hän hoitanut ”velvollisuutensa” ja maksanut veronsa. Uskoisin, että Nalle on maksanut huomattavasti enemmän veroja kuin suurin osa sosialidemokraateista yhteensä. Ja, kun hän niin on ollut pakotettu tekemään niin siinä on sitten jäänyt huomattavalta osalta perimättä niitä veroja, jotka heille kuuluvat.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän asenteen lapsellisuuden tunnistivat jo muinaiset roomalaiset: ”Sitä varten on olemassa veroviranomaiset, jotka pitävät huolen siitä, että jokaiselta peritään veroja se määrä kuin on määrätty.”
Quis custodiat custodiantes?
” siinä on sitten jäänyt huomattavalta osalta perimättä niitä veroja, jotka heille kuuluvat.”
Ja mielestäsi siis pitäisi olla salaisuus, keiltä? Minun mielestäni se on, ja sen pitää olla, julkista tietoa. Se, että verotusta salaillaan, johtaa juuri siihen, että ihmisillä on väärä käsitys verotuksen ”ankaruudesta”, verorasituksesta. Jos joku ”nalle” maksaa ansaitsemastaan eurosta vaikkapa kymmenen senttiä veroa ja sinä maksat kaksikymmentä, onko se mielestäsi oikein?
Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, ei eduskunnalle eikä hallitukselle – kaikkein vähiten veroviranomaisille.
Ilmoita asiaton viesti
32% vero 10 miljoonasta vuodessa on enemmän kuin moni ammattimies maksaa koko elämänsä aikana.
http://www.talouselama.fi/uutiset/wahlroos+maksaa+…
Mutta demarillehan homma menee niin kuin speden sketsissä.
http://www.youtube.com/watch?v=WsqJnUad7_Y
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän se menee, mutta sosialidemokraateille se ei ole tarpeeksi, koska siitä jää vielä yllinkyllin. Enemmän kuin keskiverto sosialidemokraatille jää. Sosialidemokraattinen ajatusmaailma lähtee siitä ajatuksesta, että verotus on kohdallaan vasta sitten, kun kaikille jää verojen jälkeen yhtä paljon jäljelle. Sellainen vaan on niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta täysin kestämätön ajatus. Mutta ilmeisesti ruokkii hyvin sosialidemokraattista ajatusmaailmaa.
Ilmoita asiaton viesti
”32% vero 10 miljoonasta vuodessa on enemmän kuin moni ammattimies maksaa koko elämänsä aikana.”
Entä sitten?
Ilmoita asiaton viesti
Sitä, että miksi sekään ei riitä? Vaan SDP jauhaa sitä jargoniaan, että hyvätuloisten pitää osallistua lamatalkoisiin ja siksi heille on määrätävä korotettu vero. Onko ne hyvätuloisen veroeurot jotenkin huonompia, kun ne eivät kanna? Ja pitää tuollaisella valheellisella argumentilla perustella korotettua verotusta. Tuossahan juuri todettiin, että esimerkiksi 32% 10 M€:sta maksaa huomattavasti enemmän veroja vuodessa kuin moni muu. Ja näin ollen osallistuu huomattavasti suuremmalla panoksella ”lamatalkoisiin”.
Ilmoita asiaton viesti
Hitsari maksaisi siitä 10 miljoonasta ihan saman. Ongelma on, ettei hitsari saa sitä 10 miljoonaa, josta maksaisi. Veroprosentti on eri asia kuin veroeurot, nääs.
Verotuksen perusidea on ollut Suomessa jo keskiajalta, että verorasitus jakautuu veronmaksukyvyn mukaan. Vain näin voidaan taata yhteiskunnan toimiminen. Suomi kun on EU:n toiseksi köyhin kansantalous. Rikkaammilla onvaraa toisenlaisiin systeemeihin.
Progressiivisen verotuksen motiivi on myös, että suurituloiset hyötyvät julkisista palveluista ja toiminnoista selvästi enemmän kuin pienituloiset. Näin on oikeudenmukaista, että he myös maksavat suuremman osuuden tuloistaan yhteiseen kassaan. Käytännössä suurimmalla osalla suurituloisista ei olisi suuria tuojaan ilman tuota yhteistä kassaa.
Ongelma on, että progressiivista verotusta vastustavat henkilöt, jotka eivät tiedä kansantalouden mekanismeista, toiminnoista, yhtikäs mitään. Tästä syystä esimerkiksi tuloerojen kasvun hintavaikutus on ryhtiliikkeelle täysin käsittämätön tapahtuma.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti myös perussuomalaisten agendalla on sitkeästi kuin purkka kengänpohjassa tämä kateusvero eli populistisesti ilmaistuna ”solidaarisuusvero”. SDP:n ja tietysti aina populistisen vasemmistoliiton (vai mikä neuvostoliitto se nykyään on) agendalla on tietysti aina veronkorotus ja tasapäistäminen.
Onko muuten Kimmo verotulojen katoamiseen syynä suomalaisen yritystoiminnan siirtyminen yrittäjäystävällimpiin ja yrittäjiä vähemmän rankaiseviin maihin?
Ilmoita asiaton viesti
Voiko enää mitään sen hörhöpopulistisempaa olla kuin kutsua veroja rangaistukseksi?
Ilmoita asiaton viesti
Jos olisin yksinvaltias, niin minulle riittäisi 30% kokonaisveroaste ja lupaan että palvelut on kunnossa. Voi toki olla, että oopperaa ei tuettaisi julkisilla varoilla, höpöhöpö yhdistyksille ei jaettaisi miljoonia ja miljonäärit ei nostaisi lapsilisää. Voi myös olla, että tiukentaisin maahanmuttoa ja miettisin kehitysavun määrää uudestaan. Saattaisin myös katsoa, onko joka ikinen virkamies tarpeellinen. Aloittaisin 200 kansanedustajasta, jotka ei saa mitään aikaa.
Mutta ruokaa, terveyspalveluita, koulutusta ja muita perustarpeita riittäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Kehitysapu on Suomen kansantaloudelle käsittämättömän hyvä bisnes. Paljonko ajattelit siis lisätä sitä?
Ilmoita asiaton viesti
Sitä SDP saa mitä tilaa.
Luottamus SDP:tä kohtaan on mennyt monilta äänestäjiltä. Teot ja sanat eivät kohtaa enää juuri missään niissä päätöksissä, mitä on viime aikoina tehty. Tasaveroja ei pitänyt nostaa ja kuitenkin nostettiin.
Yhteisöveroa laskettiin alle Ruotsin tason ja nyt työnantajat siitä hyvästä kuitenkin irtisanovat ihmisiä yhä kiihtyvällä tahdilla, vaikka tämän alennuksen piti puheiden mukaan johtaa siihen, että investoinnit käynnistyvät ja ihmisiä työllistetään yhä enemmän, mutta näin ei ole nyt käynyt ainakaan tämän vuoden tammikuun aikana.
Pitää kyetä erottautumaan Kokoomuksesta mutta kyetäänkö siihen? Ei näytetä millään kyettävän. Vaikuttaa, että Kokoomus heiluttta tahtipuikkoa hallituksessa ja muut seuraavat sitä voimattomana vieressä.
Ilmoita asiaton viesti
”Yhteisöveroa laskettiin alle Ruotsin tason ja nyt työnantajat siitä hyvästä kuitenkin irtisanovat ihmisiä yhä kiihtyvällä tahdilla, vaikka tämän alennuksen piti puheiden mukaan johtaa siihen, että investoinnit käynnistyvät ja ihmisiä työllistetään yhä enemmän, mutta näin ei ole nyt käynyt ainakaan tämän vuoden tammikuun aikana”.
Se osoittaa vain sen, ettei yhteisöveroa laskettu tarpeeksi. Suomi voi tehdä yhteisöveron poiston vapaaehtoisesti yhedssämenojen leikkauksen kanssa. Tai sitten pakon sanelemana, kun muuta vaihtoehtoa ei enää ole.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä nyt ei oikein taas ymmärretä talouden mekanismeja. Väkeä ei irtisanottu ”siitä huolimatta”, että veroja laskettiin, vaan SEN TAKIA, EtTÄ VErOJA LEIKATTIIN: kulutuskysyntä laski,ja siis tuotteiden menekki, koska tulonsiirtoja jouduttiin leikkaamaan.
Yritykset ylläpitävät tuotantoa tarkoituksena MYYDÄ tuotteita, ei tarkoituksena välttää veroja. Jos maksukykyistä asiakaskuntaa ei ole, väkeä irtisanotaan, vaikka veroprosentti olisi nolla.
Ilmoita asiaton viesti
Ollaan kestämättömässä tilanteessa, jos maan talouspolitiikka makaa tulonsiirtojen varassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä toinen järkyttävä väärinymmärryksesi: Suomen kansntalous on ”maannut” tulonsiirtojen varassa jo ainakin viimeiset 70 vuotta. Hyvin on mennyt. Vasta nyt, kun tulonsiirtoja on alettu leikata, olemme joutuneet vaikeuksiin, ”kestämättömään tilanteeseen”. Suosittelen tutustumaan kansantaloustieteen perusteisiin ja Suomen taloushistoriaan.
Tästä on hyvä aloittaa: http://jheyno.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152551-kans…
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelen, että kannataisi keskittyä vähemmän tunteita herättäviin aiheisiin, jos tämä aiheuttaa järkytystä. Onko siitä olemassa ihan numeerista faktaa jossain, jolla voi todistaa sen, että juuri tulonsiirtojen leikkaukset ovat Suomen talousongelmien pohjimmainen syy? Enemmänkin suurempi syy on hallituksen talouspolitiikalla kuin tulonsiirtoihin kajoamisella.
Ilmoita asiaton viesti
Numeerista faktaa toki on, ja runsaastikin. Täältä löytyy ensihätään:
http://tilastokeskus.fi/artikkelit/2012/art_2012-0…
Kun tuotteiden ja palvelujen kysyntä vähenee tulonsiirtojen leikkaamisen seurauksena, on selvää, että myös tuotteiden ja palvelujen tuotanto vähenee, mikä johtaa irtisanomisiin ja kulutuskysynnän vähenemiseen, minkä seurauksena tuotteiden ja palveluiden tuotanto vähenee, mikä johtaa irti…
Ilmoita asiaton viesti
Siis kulutuskysyntä laski yhteisveron alennuksen takia milloin? Sitä laskettiin tämän vuoden alussa 28 päivää sitten. Eivätkä muutaman sadan miljoonan veroleikkaukset muutenkaan näkyisi kulutuskysynnässä ainakaan negatiivisesti, eli eipä liioitella.
Ilmoita asiaton viesti
Verotuksen alentaminen on ollut trendi, joka on alkanut Mauno Koiviston kruunaamisesta. Yksittäisen veronalennuksen vaikutusten eristäminen on tietysti mahdotonta.
Veronalennuksilla on ollut kaksi keskeistä seurausta: 1) koska vastaavia leikkauksia ei suoraan ole uskallettu tehdä, on erotus kompensoitu velanotolla ja 2) koska veronalennukset ovat painottuneet hyvätuloisiin, ovat tuloerot kasvaneet. Tuloerojen kasvun vaikutuksista lisää täällä: http://jheyno.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140663-kans…
Veroleikkausten vaikutus on ollut keskeisesti hintatason nousussa, joka on ollut selvästi indlaatiota nopeampaa. Seurauksena on ollut tuotannon väheneminen, mikä taas on vähentänyt ostovoimaa jne. Kierteestä on mahdotonta päästä irti ilman rajuja tuopoliittisia toimia.
Ilmoita asiaton viesti
Tuloerojargon sopii SDP:n agendaan ja ideologiaan ja siinä syy, miksi se on niin olennainen osa SDP:n retoriikkaa. Mutta käytännössä tuloerojen kasvu ei ole niin dramaattinen kokemus kuin SDP:sta yritetään vakuutella. 1000 uutta pakolaista Suomeen ja tuloerot kasvavat välittömästi. Pitkä laskukausi ja siitä johtuvat tuottojen pudotukset hyvätuloisille ja seuraus on, että tuloerot kaventuvat. Ja sitä mahdollisuutta SDP ei jätä käyttämättä, valehdellessaan kaikelle kansalle, että kyse onkin SDP:n hallituspolitiikan ansiota, että tuloerot ovat kaventuneet.
Enemmänkin tuloerojen käyttö poliittisessa jargonissa on pyrkimystä päästä rankaisemaan paremmassa asemassa olevia kuin parantamaan pienempi tuloisten asemaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomessa julkisyhteisöjen menot ovat suuret verrattuna muihin maihin, julkisten menojen suhde BKT:hen oli vuonna 2011 kolmanneksi korkein EU-maista: Tanska 57,9 %, Ranska 55,9 %, Suomi 55,0 %, Belgia 53,3 % ja Ruotsi 51,3 %”
Viimeisin tieto on Suomen osalta jo yli 60%. Suomi on Ykkönen!
Ilmoita asiaton viesti
”Olen voinut asteittain kasvattaa poliittista toimintasädettäni. ETYJ:in puheenjohtajan erityislähettiläänä, ETYJ:in parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenenä ja Keski-Aasian erityisedustajana sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsenenä minulla on tarjoutunut tilaisuus olla aktiivinen erityisesti kansainvälisissä kysymyksissä. Kansainvälinen toimintani ei ole poissa työstä oman maamme ja kuntamme kehittämiseksi, se on juuri sitä. Yhteisvastuu ei tunne rajoja. Suomi on yhä kiinteämmin osa Eurooppaa ja maailmaa.”
Sillälailla… kannattaisiko herra Kiljusen keskittyä näihin kotimaan asioihin enemmän? Se että ravaa ulkomailla kehittämässä itseään, ei auta meitä pohjoisen asukkaita niin paljon kuin arvoisa kansanedustaja kuvittelee! Kyllä kansa tietää…
Ilmoita asiaton viesti
Vielä tulee se päivä, että yrittäjiä huudetaan apuun kuin hukkuva kaislankortta.
Ilokseni olen huomannut Kimmolta menneen uskon demareihin puolueena.
Ilmoita asiaton viesti
kyllä se kimmo on niin että voit katsoa peiliin ja pitkään,esim.sinun kohdallasi on tuo koko maailman parantaminen ollut tärkeämpää kuin suomen asioiden hoitaminen,ei päljon herraa kiinnostanut,älä turhaan kysy miksi kannatus on alentunut jyrkästi,puolue ei ole se mikä alunperin oli tarkoitus,jopa äänestäjät sen huomaavat.nythän olet toivihommassasi ja saat parantaa maailmaa niinpaljon kuin vaan ehdit,valta on paha kun se menee päähän.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. kyllä peruskannattajat ovat olemassa, mutta ilman nukkuvia ja ilman jo kuolleita vanhempia ikäluokkia. Uskokaa jo viimein, että ilman homokannatusta.
Ilmoita asiaton viesti
Missään en ole nähnyt järkeenkäyvää selitystä sille, miksi 90-luvun laman aikana pääomatulojen ja ansiotulojen verotus eriytettiin.
Luultavasti asianosaiset eivät puhu siksi, että toimenpiteelle on vain yksi selitys: talouskasvun verukkeella suoritettu kansalaisten eriarvoisuuden lisääminen. Sitä ei näet ”kannata” kertoa ääneen, kun myyntitulot, eli äänisaalis romahtaisi varmasti.
Ja tässä operaatiossa demarit Lipposineen olivat aivan keskeisessä osassa kokoomuksen mieluusti peesatessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ansiotulojen ja pääomatulojen verokohtelun eriyttivät, yhdessä yössä, ilman ennakkokeskustelua, valtiovarainministeri Iiro Viinanen ja pääministeri Esko Aho. SDP oli oppositiossa.
Yleisesti ottaenhan kaikki suuret puolueet ovat tietenkin vastuussa tästä viimeisen 20 vuoden veronalennuskatastrofista.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa me emme tiedä totuutta tavoista, joilla valtio noina vuosina valjastettiin vetämään yksityisen kasinotalouden konkurssista syntynyttä velkarekeä.
Kannattaa kysyä, milaisia marionetteja nämä miehet, Esko Aho ja Iiro Viinanen, olivat. Kannattaa kysyä, vaikka vastausta ei tule koskaan saamaan.
Jotain kokonaisuudesta näyttäytyy esimerkiksi siinä, että kun Ahon-Viinasen hallituksen politiikka joutui kansalaistebn keskuudessa tavattomaan epäsuosioon, seuraavissa vaaleissa SDP sai tuon Kiljusenkin mainitseman ennätysmäisen vaalivoittonsa. Mutta muuttuiko jokin talouspolitiikan perusteissa?
Kansan suureksi tyrmistykseksi Iiro Viinanen jatkoi Lipposen hallituksessa valtiovarainministerinä. Lipposen vaalivoitto ei merkinnyt yhtään mitään. Noina aikoina monet muutkin uusjaon avainpaikoilla toimineet jatkoivat, vaikka heidät olisi pitänyt etusidonnaisuuksien perusteella jäävätä, kuten Arsenal-roskapankin johtaja.
Viinanen luopui vasta, kun jokin homma oli hoidettu. Mikä homma? Kysyä saa, vastauksia emme tule saamaan. Politiikka on paljon likaisempaa peliä kuin yksikään kunnon kansalainen osaa edes kuvitella, eikä meillä ole tässä maassa esimerkiksi sellaista kunnollista journalismia, joka kaivaisi totuuksia esiin.
Suomalainen lehdistö on pelokkaiden myötäilijöiden ja konformistien narsistinen esilläolofoorumi. Kansalaiskeskustelu on jonkinlaista politiikan penkkiurheilua, jonka ahkerat harrastajat eivät itse tajua minkä karhunpalveluksen he politiikan laadulle tekevät.
Ilmoita asiaton viesti
Suomesta puuttuu nimen omaan itsenäinen media, joka toimii vallanvahtikoirana. Ja poliittinen maailma on jäänyt itse vahtimaan itseään. Toimittajat eivät uskalla kirjoittaa kriittisesti nomenklatuuraa ja muuta poliittista eliittiä koska pienessä maassa pieni porukka pyörittää maata ja on helppo joutua sen eliitin hampaisiin. Ja sinne, jos joutuu niin ura on ohi. Eli ei muistuta kovastikaan demokratiaa. Päälle meille on lanseerattu termejä, joilla voidaan edelleenkin sulkea niitä suita, jotka liian kärkkäästi ottavat kantaa poliittisen eliitin agendassa olevia asioita kohtaan. Esimerkkinä nyt voisi mainita vaikka termin ”vihapuhe”. Sillä voidaan niittää epämieluisa kommunikaatio pois aivan sen mukaan, kuinka poliittinen johto haluaa.
Ilmoita asiaton viesti
Me ikä-ihmiset emme siis kannata sixpackia missään muodossa.Ja me vierastamme lisääntyvää ateistisuutta. Me tulemme vastustamaan edelleen Israel-vastaisuutta. Me muistamme omat voimasuhteemme vuonna 1939.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä SDP:llekin vielä tilausta on. Yksi asia jota toivoisi mukaan puolueen vastuunkantoon on ymmärrys taloudellisista realiteeteista ja siihen liittyvästä ikävästä velvollisuudesta kantaa vastuuta valtion tulopuolesta. ’Verottaminen’ on tähän kovin lyhytnäköinen ratkaisu, aika yleisesti on (onneksi) jo ymmärretty että haasteena on sen verotettavan tulo- ja yritysveropohjan kasvattaminen. Tämä asia ei ole mikään pikkujuttu jonka voi ohittaa olankohautuksella tai komiteapäätöksellä.
Se vaatii melko isoa muutosta SDP:nkin arvopohjaan – yrittämisen ja työnteon arvostamista, edellytyksien ja arvostavan ilmapiirin luomista nykyisille PK- yrittäjille ja uusien yritysten synnylle.
Vastuullinen hallituspuolue tarvitsee myös vastuullista, uskottavaa ja kokonaisvaltaista tavoitteenasettelua.
Ilmoita asiaton viesti
”Tulos: olemme menettäneet lähes puolet kannattajistamme.”
SYY: Te olette mokuttajia.
Ei suomalainen normiduunari ole mokuttaja.
Ei suomalainen veronmaksaja halua maksaa koko maailman sosiaalikuluja.
Suomalainen ymmärtää, että vaikka linnut lentävät vapaasti rajojen yli, ihmisten liikkumista on syytä rajoittaa.
SDP ei aja suomalaisen työmiehen ja -naisen asiaa vaan monikulttuuria ja rajoittamatonta maahanmuuttoa. Ja suosio laskee edelleen – hyvä Suomelle ja suomalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikilla äänestäjillä maahanmuuttokysymykset eivät ole aihe numero yksi. En ikinä lakkaa yllättymästä miten PS/M2011:n väki selittää kaiken maan ja taivaan välillä maahanmuutolla.
Ilmoita asiaton viesti
Minulle ja monelle muullekin kysymys numero yksi on talous eli valuutta ja velkaantuminen, mutta nyt EU-vaalien kynnyksellä olisi hyvä tietää SDP:n kanta liittovaltiokehitykseen. Miksiköhän näin merkittävää vaaleihin liittyvää asiaa halutaan pantata?
Ilmoita asiaton viesti
Käsittämätöntä on, että SDP Kokoomuksen myötävaikutuksella ottaa velkaa lastemme maksettavaksi. No jaa, Urpilainenhan on lapseton.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä samaa asiaa olen itsekkin monen monituista kertaa kauhistellut. Urpilainen ottaa kulutusluottoja päivittäisen elämän pyörittämiseksi ja aiheuttaa vielä syntymättömillekkin suomalaisille velkaa vuosikymmeniksi eteen päin. Ja kaikki vain siksi, että koko hallitusta vaivaa päättämättömyys ja kyvyttömyys tehdä radikaaleja ratkaisuja taloustilanteen selvittämiseksi. Eikö se olisi kohtuullista, että tehdyt päätökset olisivat sellaisia, että ne knäpäyttävät ensisijaisesti niitä, jotka ovat menneinä vuosina olleet eniten hyötymässä valtion virheellisestä jakopolitiikkaan perustuvasta talouspolitiikasta. Hehän ne kustannukset ovat luoneetkin. Nyt pyritään jatkamaan vastuuttomalla vasemmistolaisella talouspolitiikalla ja sysätään omat laskut muiden maksettaviksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on nimenomaan kyseisen puolueen periaateohjelman mukaista solidaarisuutta. Omien kansalaisten kärsimykset ovat toissijaisia silloin kun näytetään ulospäin hyvyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Miettikääpä kuinka montaa potentiaalista äänestäjää kiinnostaa nämä keskustelut. Mä vähän autan. Nämä höpötykset karkoittavat kaikki oikeassa elämässä elävät ihmiset äänestyspaikoilta.
Ilmoita asiaton viesti
Oi aika sa entinen, kun Kimmo Kiljunen oli eduskunnan vanhin ihmelapsi. Ei ole enää ei.
Kimmo ryöstettiin Suomen tullissa, kun hän oli tuomassa pöytää Myanmarista. Hän joutui maksamaan niin hirveästi, että Kimmon tuloilla ja päivärahoilla on nyt tullut tutuksi sossukin.
Kimmo hyvä. Sinä kuulut menneisyyteen. Olet taakaksi SDP:lle. Tee palvelus kaikille ja puolueelle: Vetäydy kiireesti politiikasta. Älä omalta osaltasi enää vedä puoluetta alaspäin.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on SDP:lle hyvä ohje jolla kannatus nousee takuuvarmasti: Lopettakaa valehtelu ja kiertely ja alkakaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Netistä on helppo tarkistaa etteivät sdp:n teot ja puheet kohtaa.
Unohtakaa ideologia ja käyttääkää oikeita asiantuntijoita kertomaan teille taloudesta ja rahapolitiikasta jolla saadaan työpaikkoja.
Paavo Lipponen vei meidät euroon ja teidän kannattaisi tunnustaa että se oli suuri virhe ja korjata tilanne kun meillä on vielä yrityksiä ja työpaikkoja.
Me tarvitsemme oman kelluvan valuutan jolla voi harjoittaa Suomen edun mukaista rahapolitiikkaa.
Mauno Koivisto aiheutti 90-luvan laman järjettömällä ”Puolustamme vahvaa markkaa viimeiseen veronmaksajaan”-politiikallaan. Hän on eniten inhimillistä kärsimystä rauhanaikana aiheuttanut henkilö. Myöntäkää ja korjatkaa nämä virheet ja vapauttaa kaikki vielä hengissä olevat lamavelalliset elinikäisistä maksuista.
Turha sanoa että korkeat korot markka-aikana johtuivat valuutasta. Niihin oli syynä vahvan markan politiikka eli demarit.
Kelluvalla omalla valuutalla ei voi spekuloida, vain väärällä kiinteällä kurssilla olevalla valuutalla voi.
Kun valuutta ei jousta niin työpaikat joustavat. Hallitus tarjoaa meille samaa lääkettä kuin Kreikassa, Espanjassa ja muissa kriisimaissa eli leikkauksia ja veronkorotuksia joilla talouden laskukierre vain pahenee.
Yksinkertaistettuna tehkää politiikkaa jolla syntyy työpaikkoja ja hyvinvointia. Nykyisellä sdp:n politiikalla syntyy vain pahoinvointia ja työttömyyttää. Puheet eivät riitä, tarvitaan tekoja.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kiljuselle suurkiitos.
Vihdoinkin joku johtavista demareista rohkenee pohtia oikeasti, mistä Sdp:n kannatuksen täydellinen katastrofi johtuu. Puolueen perin kokematon nykyjohto on julistanut tällaisen keskustelun pannaan. Puolueen linjasta ja valinnoista ei saa keskustella. Se on tabu.
Kimmo Kiljunenkaan ei ota esille kaikkia ratkaisevia katastrofin syistä. Blogissa mainitaan, että 1995 Sdp sai äänistä yli 28 prosenttia eli melkein kaksin verroin nykykannatukseen verrattuna. Sopisi myös muistaa, että Sdp sai jo vuonna 1917 yli puolet kansanedustajanpaikoista eli yksinkertaisen enemmistön. Tällainen tilanne on ollut normaali monissa länsimaisissa demokratioissa vuodesta vuoteen näihin asti. Miksi ei Suomessa?
Voi kysyä, miksi Sdp:n kannatus oli Suomessa laskenut 1995 niinkin alas kuin 28 prosenttiin. Nykyinen gallupkannatus on siis täydellinen katastrofi.
Mikä on sitten katastrofin syy? Ensimmäinen syy on se, että Lipponen otti hallitukseensa aisapariksi Kokoomuksen. Toinen syy on se, että Jutta Urpilainen vei demarit Kokoomuksen apupuolueeksi. Sellainen hallituspohja on täysin luonnoton.
Miten sitten olisi pitänyt toimia? Siten, että ei olisi menty vuoden 2011 vaaleihin ”pääministerivaalina”. Sen sijaan olisi jo ennen vaaleja pitänyt muodostaa ”tavallisen kansan (siis ei pääomapiirien) vaalikoalitio”. Sen suurimpana puolueena Sdp olisi saanut valaien jälkeen pääministerin paikan.
Tämä ei ole mitään jälkiviisautta, vaan tein tällaisen ehdotuksen jo ennen 2011 vaaleja:
http://timouotila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68728-p…
”Nyt meillä on julistettu vain ”pääministerivaalit”. Jos joku neljän keskisuuren puolueen johtaja saa taakseen muutamankin äänen enemmän kuin joku toinen, hänestä tehdään pääministeri, vaikka hallituskoalitioista ei ole minkäänlaista aavistusta.”
”Tärkeintähän olisi äänestää puolueiden hallituskoalitioista ja niiden ohjelmasta. Jos joku koalitio saa taakseen yli puolet kansanedustajista, sen varaan rakennetaan uusi hallitus.”
”Ei muuten olisi vieläkään liian myöhäistä kertoa äänestäjille, mitkä puolueet ovat valmiita samaan hallituskoalitioon. Ilman tällaista ilmoitusta äänestäjät ovat tuuliajolla. Pitäisi olla omat koalitiot ainakin rikkaille ja vähemmän rikkaille kansalaisille. Muutenhan tämä ”pääministerivaali” on pelkkää hämäystä.”
Asia olisi voitu hoitaa vielä vaalien jälkeenkin:
http://timouotila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/70306-p…
”Nämä vaalit paljastivat sen, että politiikan tärkein rajalinja kulkee yhä edelleen hyvin ja huonosti toimeentulevien kansalaisten välillä.”
”Kokoomukselle vaalivoitto oli historiallinen, koska kokoomus ei ole koskaan ennen ollut maan suurin puolue. Mutta onko kokoomus pääministeripuolue? Siinä tapauksessa kyllä, jos köyhän kansan etuja ajavat puolueet eivät tälläkään kerralla löydä toisiaan.”
Kimmo Kiljusen kaltainen henkilö olisi pätevä, tarpeeksi kokenut ja siten sopiva vetämään Sdp:n uudelle linjalle, länsimaiseksi työväenpuolueeksi, joka ei olisi enää pelkästään oikeiston apupuolue.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista tässä blokissa on, että kansanedustaja Kiljunen ei ottanut kantaa yhteenkään kommenttiin. Blokin sentään jaksoi kirjoittaa, vai tekikö senkin avustaja?
Ilmoita asiaton viesti