Ulkomaalaiset syyllistyvät rikoksiin

”Taas ulkomaalainen” päivittelemme rikosuutista. Ne pitäisi kerrasta pistää maasta ulos. Nykyisen lainsäädännön mukaan ulkomaalainen, joka syyllistyy Suomessa rikokseen ainoastaan ”voidaan” karkoittaa. Jussi Halla-aho kumppaneineen haluaa eduskunnassa lainsäädännön kiristämistä.

Ja tilastot kertovat vääjäämättömän tosiasian: parissa kymmenessä vuodessa ulkomaalaistaustaisen väestön määrä on Suomessa nopeasti kasvanut. Vuonna 1990 täällä asui 20 000 ulkomaalaista. Tänään maassamme on 250 000 ihmistä, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi.

Muutos on suuri. Se on myös väistämätön. Historian sivua ei voi kääntää taaksepäin. Kyseessä on maailman pienentyminen ja ihmisten oikeus ja mahdollisuus liikkua yhä luontevammin rajojen yli.

Tilastot kertovat myös, että 11,4 % kaikista rikoksista Suomessa on ulkomaalaisten tekemiä, vaikka heidän osuutensa väestöstä on vain 3,4 %. Raiskauksista heidän osuutensa on peräti 26 %.

Tästä ovat Jussi Halla-aho ja kumppanit nuivistuneet. Ulkomaalaisväestö on pantava järjestykseen, tai maasta ulos!

Katsotaanpa tarkemmin tilastoja. Valtaosa ulkomaalaisten  tekemistä rikoksista on varkauksia, päällekarkauksia ja humalassa ajamista. Pääosa ulkomaalaisrikollisista on peräisin Virosta, Venäjältä ja Ruotsista.

Tilastojen kieli on korutonta. Mutta on syytä muistaa vanha sanonta: ensin valhe, sitten emävalhe ja lopuksi tilasto. Tilastot vievät helposti harhaan, jos ei ole tarkka.

Rikostilastoissa ulkomaalaisiksi katsotaan sekä maahanmuuttajat että vierailijat. Peräti 60 % ulkomaalaisrikoksista on turistien aiheuttamia.

Kun tilasto puhdistetaan vierailijoista, havaitaan että maahanmuuttajat syyllistyvät 4,9 %:iin rikoksista. Heidän osuutensa on vain hivenen suurempi kuin osuutensa koko väestöstä 3,4 %. Eli on turha syyllistää maahanmuuttajia.

Ylivoimaisesti suurimmat turistiryhmät Suomeen tulevat naapurimaista Virosta, Venäjältä ja Ruotsista. Se on ymmärrettävää. Yhtä ymmärrettävää, että heidän suhteellinen osuutensa tehdyistä rikoksista on suurin.

On tyypillistä, että ulkomailla syyllistytään rikoksiin enemmän kuin kotimaassa. Niin tekevät suomalaisetkin.

”Finn igen!”, taas suomalainen, päivitellään Ruotsissa. Siellä 4,2 % kaikista rikoksista on suomalaisten tekemiä. Ruotsinsuomalaisten maahanmuuttajien osuus väestöstä on 2 %.

Jos tilastoa luetaan kuin Jussi-Halla-aho Raamattua, voidaan sanoa että suomalaiset tekevät rikoksia yli kaksikertaa herkemmin kuin ruotsalaiset.

kiljunen
Sosialidemokraatit Vantaa

Olen 69-vuotias kansanedustaja, neljän lapsen isä ja viiden lapsen isoisä. Eduskuntaan valinta vuonna 1995 muutti harrastuksen ammatiksi. Politiikka, yhteisiin asioihin vaikuttaminen on aina kiehtonut.
Olen ollut Vantaan kaupunginvaltuutettu vuodesta 1985 ja lähiötyöstä poliittinen toimintani alkoi. Olen voinut asteittain kasvattaa poliittista toimintasädettäni.
ETYJ:in puheenjohtajan erityislähettiläänä, ETYJ:in parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenenä ja Keski-Aasian erityisedustajana sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsenenä sekä Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidenttinä minulla on tarjoutunut tilaisuus olla aktiivinen erityisesti kansainvälisissä kysymyksissä. Kansainvälinen toimintani ei ole poissa työstä oman maamme ja kuntamme kehittämiseksi, se on juuri sitä. Yhteisvastuu ei tunne rajoja. Suomi on yhä kiinteämmin osa Eurooppaa ja maailmaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu