Eri mieltä

Olimme Sampo Terhon (persu) kanssa eurovaalipaneelissa Helsingin Messukeskuksessa. Totesimme molemmat, että meidän kannattaisi kiertää keskenämme vaalikeskusteluissa. Olimme perusteellisesti ja perustellusti lähes joka asiassa eri mieltä.

Ensimmäiseksi Terho paukautti, että syydämme veronmaksajiemme rahoja ympäri maailman hoitaen muiden maiden veronmaksajien menoja. Esimerkkeinä hän mainitsi EU:hun menevät rahat ja kehitysyhteistyön.

Yritin vakuuttaa, että valtaosa EU-maksuistamme palautuu Suomeen erityisesti maatalous- ja aluetukina. Terho intti vastaan ja sanoi olevamme nettomaksajia unionin budjettiin.

Totta, Suomesta tuli nettomaksaja vuoden 2004 jälkeen, kun 12 Itä-Euroopan köyhempää maata otettiin EU:n jäseniksi. Maksamme 650 miljoonaa euroa enemmän kuin saamme EU:lta, eli 125 euroa suomalaista kohden. Se on jäsenmaksumme osallisuudestamme eurooppalaiseen yhteistyöhön, mukaan lukien turvallisuus. Rauhalla ei ole hintaa.

Terhon puolue esiintyy suurieleisesti köyhien äänenä, mutta tekopyhästi. Se joka on aidosti köyhän asialla, ei jaa hädänalaisia karsinoihin. Yhteisvastuu ei tunne rajoja. Kehitysyhteistyö on globaalia solidaarisuutta.

Seuraavaksi Terho tarttui löysään maahanmuuttopolitiikkaan. EU:n rajavalvonta on tehotonta, elintasopakolaiset tunkevat tänne anteliaan sosiaaliturvamme houkuttelemina ja aiheuttavat kantasuomalaisia enemmän häiriöitä ja rikoksia. Kuri on palautettava.

Onhan se ongelma, kun maahanmuuttajat loisivat täällä töitä tekemättä ja vievät vielä työpaikkammekin.

Kaikista Suomessa tehdyistä rikoksista ulkomaalaisten osuus on 11 %, vaikka maahanmuuttajien osuus väestöstä on 3,4 %, perustelee Terho.

Mutta tämä on harhaanjohtamista, sillä valtaosa ulkomaalaisten tekemistä rikoksista on turistien ja vierailijoiden aikaansaannoksia. Maahanmuuttajien osuus on 4,9 %, eli vain hieman suurempi kuin heidän väestöosuutensa.

Myös suomalaiset syyllistyvät rikoksiin enemmän ulkomailla kuin kotimaassa. Esimerkiksi Ruotsissa 4 % kaikista rikoksista on suomalaisten tekemiä, vaikka ruotsinsuomalaisten maahanmuuttajien osuus väestöstä on 2 %. Ei kai Terho väitä, että suomalaiset ovat kaksi kertaa taipuvaisempia tekemään rikoksia kuin ruotsalaiset.

Terhoa kismitti venäläisten tonttikauppa Suomessa. Nämä ostavat kohta koko maan eikä hänellä ole oikeutta maakauppoihin menetetyssä Karjalassa.

Ei kai suomalaisten oikeutta ostaa maata Venäjällä edesauteta sillä, että luomme etnisen syrjinnän myydessämme kiinteistöjä. Sitä paitsi Suomessa tehdään vuosittain 80 000 kiinteistökauppaa, joista yksi prosentti, 800 on ulkomaalaisten ostoja, venäläisten osuus on tästä puolet.

Kyllä meillä tontteja riittää. Kiinteistörekisterissä on 2,6 miljoonaa kiinteistöä, joista 3 000 on venäläisten omistamia, eli vaivainen 0,1 prosenttia. Jäitä hattuun.

Seuraavaksi Terho ylvästeli äänestäneensä europarlamentissa rahamarkkinaveroa vastaan. Se on kuulemma yhtä tyhjän kanssa.

On se tiedetty, että perussuomalaiset ovat kokoomuksen kimpassa, kun vaaditaan finanssisektorin valvontaa ja verotusta. Sinne brittioikeiston kelkkaanhan he ovat ryhmittymässä eurovaalien jälkeen.

Kyllä kansa tietää!

 

 

 

 

 

 

kiljunen
Sosialidemokraatit Vantaa

Olen 69-vuotias kansanedustaja, neljän lapsen isä ja viiden lapsen isoisä. Eduskuntaan valinta vuonna 1995 muutti harrastuksen ammatiksi. Politiikka, yhteisiin asioihin vaikuttaminen on aina kiehtonut.
Olen ollut Vantaan kaupunginvaltuutettu vuodesta 1985 ja lähiötyöstä poliittinen toimintani alkoi. Olen voinut asteittain kasvattaa poliittista toimintasädettäni.
ETYJ:in puheenjohtajan erityislähettiläänä, ETYJ:in parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenenä ja Keski-Aasian erityisedustajana sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsenenä sekä Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidenttinä minulla on tarjoutunut tilaisuus olla aktiivinen erityisesti kansainvälisissä kysymyksissä. Kansainvälinen toimintani ei ole poissa työstä oman maamme ja kuntamme kehittämiseksi, se on juuri sitä. Yhteisvastuu ei tunne rajoja. Suomi on yhä kiinteämmin osa Eurooppaa ja maailmaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu