Hallitus valvottaa
”Menöö joka yö valvoessa. Viime yökin oltihin putkessa hiihtämässä. Paimiossa. Olikin monenlaasta pöperöä tarjolla.” Juha Mieto päivittelee kiiruhtaessamme työhuoneisiimme.
On todella valvottu. Tiistaita vasten yöllä eduskunta oli koolla kahteen asti. Sali oli täynnä. Käytiin kuumana. Hallituksen pakkotyölaki terveydenhuollon työtaistelun varalta oli puntarissa.
Vääntö oli kovaa. Jyrki Kataista ei tosin salissa näkynyt, mutta Matti Vanhanen ja Paula Risikko yrittivät hallituksen puolesta todistella. Jos potilasturvallisuus on uhattuna, täytyy hallituksen kantaa vastuu. Perusoikeuksista oikeus elämään menee työtaisteluoikeuden edelle. Kun Tehyn työtaistelussa ei ole sovittu lakkorajoista ja varmistettu potilasturvallisuutta, joutuu hallitus toimimaan.
Eipä hallitus täysin väärässä ole. Kun Tehy turvautui joukkoirtisanomisiin, ei suojatyövelvoite toimi, kuten normaalissa lakkotilanteessa. Mutta miksi hallitus lähti avaamaan solmua pakolla eikä sopimalla?
Potilasturvallisuus on kaikkien yhteinen huoli. Parhaiten se varmistetaan, kun seurataan kokoomuksen vaalinaluspuheita. Mihin Jyrki Katainen sitoutui?
Avatessaan kokoomuksen eduskuntavaalikampanjan 14.2.07 puheenjohtaja Katainen sanoi: ”Esitämme, että valtio maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksesta, joka ylittää yleisen korotustason.”
Selkeästi paalutettu. Ei muuta kuin toimeksi. Katainen on nyt tekijän paikalla.
Potilasturvallisuus varmistetaan viime kädessä vain yhdellä keinolla: rahalla. Kuntien valtionosuuksiin on tehtävä lisäys, jolla sairaanhoitajien oikeutettuihin palkkavaatimuksiin voidaan vastata. Me oppositiossa tuemme valtionvarainministeriä, jotta hän saisi pidettyä vaalilupauksensa.
Mutta Katainen ja maan hallitus ei meidän tukeamme kaipaa. Riittää, että hallituspuolueilla on eduskunnassa enemmistö, joka rahojen sijasta tarjoaa sairaanhoitajille keppiä. Jos ette hyvällä mene töihin, niin sitten itkette ja menette.
Näinkö potilasturvallisuus varmistetaan? Ei ainakaan sosiaali- ja
terveysministeri Risikon mukaan. Hän on toistuvasti varoittanut uskomasta pakkotyölain tehoon. Sillä ei viime kädessä pystytä potilasturvallisuutta takaamaan.
Olisi ollut toinenkin tie. Sitä me demarit esitimme. Sopua pitäisi yrittää hakea. Osapuolet on saatava, vaikka lainsäädäntöteitse, keskenään sopimaan työtaistelutoimien rajaamisesta. Pakolla ja toista osapuolta kuulematta ei hyvää tule.
Kaiken kukkuraksi pakkotyölakia ryyditetään uhkasakolla, joka lankeaa yksilöille. Erikoinen asetelma. Kaikki myöntävät, että tehyläisten joukkoirtisanoutuminen on työtaistelutoimi. Nyt kuitenkin kollektiiviseen työtaisteluun osallistumisesta ollaan rankaisemassa yksilöitä. Tämä ei vastaa kansainvälisiä ihmisoikeuskäytäntöjä eikä yhdessä sovittuja työelämän pelisääntöjä.
On syytä vastustaa pakkotyölakia esitetyssä muodossa.
Yömyöhällä, kun uuvuksiin asti kiistelimme asiassa, pidin pöntöstä elämäni lyhyimmän eduskuntapuheen. Väsytämme toisemme vain siksi, että hallitus ei tee sitä mitä sen pitäisi tehdä ja minkä se joka tapauksessa joutuu lopulta tekemään: rakentamaan sovun tulemalla rahalla vastaan. Hallitus valvottaa meitä, minä omalta osaltani en valvota.
Kimmo Kiljunen: käännät naisvaltaiset pienipalkkaiset alat taitavasti tarkoittamaan vain sairaanhoitajia.Mitä sanottavaa on sinulla muille pienipalkkaisille kunnan työtätekeville naisille, esimerkiksi lastentarhojen opettajille, museoiden työntekijöille ja
kirjastonhoitajille?
Kerrankin kun saatiin aikaan palkkaratkaisu – ihan kokoomuslaisten lupausten mukaisesti – jossa nämä alat saivat kuoppakorotuksen, niin heti pitäisi sitten veronkorotuksilla antaa korotus takaisin yhdelle naisryhmälle, sairaanhoitajille.
Eläkeuudistuksessa jo joutuivat akateemiset kuntien pienipalkkaiset luovuttamaan osan eläkkeestään pidemmän
uran tehneille, mutta myös paremmin palkatuille, muun muassa sairaanhoitajille. Tämä muuten tapahtui Akavan yli kävellen, sosialidemokraattien johtaessa hallitusta.
Milloin tämä korvataan – takautuvasti työuran alusta?
Nimim. äiti töissä museossa tutkijana
Ilmoita asiaton viesti
Mahdollisuuksia on
Jos tekstikysymykset, jotka todellisuudessa ovat ne vaikeimmat asiat työmarkkinaneuvotteluissa on nyt selvitetty niin sopimisen mahdollisuus on lähellä. Rahaan, vaikka niin yleisesti luullaan, ei monikaan sopimus ole lopulta katunut. Työnantajalla on mahdollisuus ja tässä tilanteessa jopa pakko alkaa järkevöittä terveydenhuoltoa. Se tulee tosin ottamaan aikaa ja aiheuttamaan sekn ristiriitoja.
Sosialidemokraatttien kaula ei ole Tehy kiistassa mitenkään puhdas. Aikaisempien hallitusten tekemättä jättämiset ja Heinäluoman puheet kyllä muistetaan. Demarit ovat vahvasti mukana jopa puheenjohtajana työnantajien valtuuskunnassa. Demareilla on myös näppinsä pelissä sopimusjärjestelmän osalta.
Kaikki tietävät, että JHL on demareille pyhä ja että Tehyn oma sopimus olisi sille karvas pala.
Ilmoita asiaton viesti
Onko tämä se sama Kimmo Kiljunen, joka aikoinaan perusteli kansanedustajien palkankorotusta sillä, että Kimi Räikkösellä on vielä paljon kovempi palkka?
Ilmoita asiaton viesti
Tämä Kataisen 14.2. lausahduksen kierrättäminen yhä uudelleen on perin mielenkiintoista. Mistä lähtien poliitikot ovat joutuneet vastuuseen vaalienaluspuheistaan?
Potilasturvallisuus varmistetaan viime kädessä vain yhdellä asialla: politiikalla. Se on, sellaisella suurella politiikalla, jota Michel Onfray kuvailee Kapinallisen politiikassaan näin:
Tarvittaisiin suurta politiikkaa Nietzschen hengessä, siis politiikkaa, joka olisi vapaata nykyään politikoivaksi politiikaksi kutsutun suoraviivaisista ja pikkumaisista satunnaisuuksista. Suuri politiikka tahtoo toimintakeinoja. Se tähtää lihaksitulemiseen kaukana arkipäiväisistä laskelmista, aritmetiikasta jonka ansiosta valta saavutetaan ja jonka avulla siitä pidetään kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Miten olisi Kimmo, jospa hallitus antaisi rahaa sairaanhoitajien palkankorotuksiin. Mutta ei HUS:n kunnille?
Katsos, kun HUS on tupeksinut huonolla hallinnolla ja ERITTÄIN huonolla poliittisella valvonnalla sairaanhoitajien palkankorotusvarat.
Oletko Kimmo, sitä mieltä, että kunnat ja sairaanhoitopiirit, jotka ovat hoitaneet asiansa hyvin, olisivat samalla kuntatyönantajan viivalla kuin HUS:in kunnat?
Mielestäni ei ole oikein, että nyt valtio maksaisi HUS:in kuntien töppäilyt.
Valtio voisi tukea muiden kuntien palkkaratkaisua suoralla rahalla kuntiin, mutta ei HUS:in kuntiin.
Olisiko siinä oikeutta vai vääryyttä? Mikä järki siinä on, että valtion pussi on aina auki kun Helsingissä töppäillään?
Ilmoita asiaton viesti
Vai on Kiljusella ylimääräistä rahaa, nykyisestä sosiaaliturvantasosta päätellen maamme on konkurssikypsä.
Vasta oppositiossa Kiljusesta ja muista demareista on tullut niin ihmisystävällisiä, niin ihmisystävällisiä.
Kun ollaan vallassa ajetaan eliitin ja varakkaiden asiaa, nyt on köyhänkin kurjuus demareissa huomattu.
Aika läpinäkyvää, eikö vain Kiljunen?
Ilmoita asiaton viesti
Asiaa. Köyhiä ei ole hoitajat vaan työttömät ,opiskelijat, sairaat , eläkeläiset. He seisovat pakkasella 3h myllypuron ru8okajakelussa 2. kertaa viikossa ja he eivät valita kuin hoitajat. Mutta Sdp kohtelu tätä köyhää kansanosaa kohtaan muistetaan ja eipä demareilta hoitajilekaan rahaa liiennyt hallituksessa ollessaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi mukava kuulla, esim Kimmo Kiljuselta, kuinka valtion budjetti pyöräytetään nyt ja tulevaisuudessa niin, että hoitajat saavat sen mitä haluavat, ja jota vasemmisto tukee, korottamatta jo nyt maailman tiukimpaan kuuluvaa palkkatyötä tekevän verotusta.
Laittakaapa selkeästi esille, kuinka nollasummapeli pyörähtää, Tehyläisille ne korotukset, mitä vaativat ja vastaavasti saman suuruiset vuosittaiset leikkaukset muista budjettimenoista, jotta tasapaino säilyy.
Ilmoita asiaton viesti
Täytynee todeta, että potilasturvallisuuslailla oli vankka kannatus perustuslakivaliokunnassa, ja että tämän päiväinen kolmas käsittely oli tarkoitettu lähinnä vain tiedotusvälineille kotikatsomoihin välitettäväksi.
Asia kannattaisi palauttaa lailliselle perustalleen: ensi viikolla ja sen jälkeen kunnat eivät ilmeisesti aio suorittaa lakisääteisiä velvotteitaan terveydenhuonnon toteuttamiseksi, mikä uhkaa tavallisten lakien lisäksi ihmisten perustuslaillista oikeutta elämään.
Näin ollen ensisijaisesti vastuussa laiminlyönnistä ovat vajaat 20 000 kunnanvaltuutettua, eivät kansanedustajat tai ministerit.
Tehy ja Kunnallinen työmarkkinalaitos ovat jostain syystä kääntäneet yhdessä asian niin, että valtion pitäisi maksaa kunnallisverot sekä kuntien työnantajavelvotteet.
Irtisanoutuneista tulee henkilökohtaisesti vastuullisia kansanterveydestä, vaikkei kunnanvaltuutetuista ole tullut henkilökohtaisesti vastuullisia siitä, etteivät kunnat hoida lakisääteisiä velvotteitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Puurot ja vellit ovat menneet sekaisin.
Eduskuntavaalien yhteydessä”luvataan” asioita, jotka kuuluvat kuntien päätettäviksi ja kunnallisvaalien yhteydessä ”puhutaan”
asioista, joista päätetään eduskunnassa/hallituksessa.
Valitettavasti julkinen sektori elää velalla, joten suuruudenhullua vaatia ylisuuria korotuksia
Sairaanhoidon prosessit ja henkilösuhteet on saatava ensi kuntoon. Sitten ehkä ”liksaa” lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Ympäri mennään – yhteen tullaan. Noin 140 kansanedustajaa 200:sta on kunnallisia työntekijöitä, kunnallisvirkamiehiä tai kunnanvaltuutettuja. Näin ollen joissain kunnanvaltuustoissa on yksi tai useampi kansanedustaja ja eduskunnan yksinkertainen enemmistö, jopa pieni määräenemmistö, koostuu kunnallisista.
thavukka: Puurot ja vellit ovat menneet sekaisin.
Eduskuntavaalien yhteydessä”luvataan” asioita, jotka kuuluvat kuntien päätettäviksi ja kunnallisvaalien yhteydessä ”puhutaan”
asioista, joista päätetään eduskunnassa/hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Katainen oli vähän varomaton ja sinisilmäinen lupauksissaan, jotka tosin on nimellisesti täytetty. Se on fakta.
Mutta Tehy on suorastaan tyhmä, kun se ei ole suostunut vapaaehtoisesti rajaamaan lakon ulkopuolelle ihmishengelle vaarallisia kohteita. Ajattelematon se on myös siinä, että se kuvittelee voivansa sanella itselleen muita samassa asemassa olevia korkeammat ansiot.
Oppositiosta en edes haluaisi sanoa, miten härski, kaksinaamainen ja tyhmä se on. Yhtä tyhmä kuin vaalimainonnassaan.
Ilmoita asiaton viesti
Nähtävästi hiihtoputki on mieluisampi paikka Kiljuselle kuin kansanedustajantyö. Tehtävä, johon hänet on valittu ei näytä häntä kiinostavan kuin ainoastaan virka-aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Kiljusen mukaan puheenjohtaja KATAINEN puhui kuntien naisvaltaisista aloista,ei mitenkään erikseen hoitajista.
Sairaanhoitajat itse alkoivat esittää,että kaikki on annettava heille.
Nyt hoitajat vielä moittivat,että toiset alat tulevat jakamaan heidän SAALISTAAN.
Ja KUINKA RAAKOJA UHKAUKSIA HOITAJAT esittävät.Ovat valmiit jättämään keskoset kaappeihinsa kuolemaan.
HALLITUS EI SAA ANTAA PERIKSI.
Jokainen lakon aiheuttama uhri menee sairaanhoitajien ’piikkiin’,ei voi edes sanoa,että hoitajien omalletunnolle,koska sellaista ’elintä’ heillä ei näytä olevankaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo muistatko joskus lupauksen työttömyyden puolittamisesta? , en uskonutkaan. Se on suoraan sanottuna tyhmä ihminen, joka uskoo ennen vaaleja annettuja lupauksia täysin. Asijoita on helppo luvata mutta kun on siinä valtionkassan vartiana jonka tavoite on minimoida kulut ja maksaa velka takaisin niin ei sitä rahaa annetakaan ihan niin hirveästi. Mikään hallitukseen päässyt puolue ei ole koskaan saanut asioitaan oikeastaan kunnolla läpi (ajatelkaan vaikka vihreitä nyt).
Kysymys viisaille (tai jos on ihan pakko niin juristeille),
Jos joku kuolee ja voidaan osoittaa syy-yhteys irtisanoutumisiin eli kunta/valtio ei ole täyttänyt perustuslaillista velvollisuuttaan voiko kunnan ja Suomen valtion haastaa oikeuteen vaikka sitten käräjillä, Eu tai EY oikeudessa?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt jos olisin Mattia hoitava ”hoitsu” nauraisin nurkan takana (kuse poika kiviä, anteeksi),
muuten jos Sasi ajaisi sinua päin autolla saatuaan jonkun kohtauksen kumman hoitajan haluaisit, vapaaehtoisesti työtään tekevän vai pakkotyöhön määrätyn?
Terveisin Lende
Ilmoita asiaton viesti
Niin se menee jos et maksa en hoida.
Ilmoita asiaton viesti
Menikö läpi?
Ilmoita asiaton viesti
Tekstikysymykset tarkoittaa selkosuomella, että asiasta eli rahasta ei ole vieläkään sovittu. On tietenkin yleisön mielialan sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta oikein ilmoittaa, että neuvottelut jatkuvat edes sanassa, vaikka lihaksi ei ole vielä juuri mikään muuttunut, eli uhkaava kriisi lähestyy edelleen.
Jospa evankelis-luterilainen kirkko järjestäisi esirukouksen, ei pelkästään esivallan, vaan myös työmarkkinakartellin kirkastamiseksi. Esirukous ei ehkä paljoa vaikuta Jahveen, mutta se voi auttaa muodostamaan kollektiivista ymmärrystä siitä, mihin ollaan ajautumassa sekä vaikuttaa ilmapiiriin.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta Katainen ja maan hallitus ei meidän tukeamme kaipaa. Riittää, että hallituspuolueilla on eduskunnassa enemmistö, joka rahojen sijasta tarjoaa sairaanhoitajille keppiä.
Vastoin parempaa tietoako? Eduskunnan enemmistö ei voi säätää perustuslain vastaista eikä Euroopan Neuvoston ihmisoikeussopimuksen vastaista lakia, ellei yksinkertainen enemmistö anna tähän lupaa perustuslakivaliokunnassa.
Näin ollen sillä, miten eduskunnassa äänestetään yksikertaisimmalla enemmistöllä joka tapauksessa, ei ole merkitystä, vaan sillä, miten äänestetään perustuslakivaliokunnassa äänestämisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Ristiriitaista Kiljusen puheet moititaan Potilasturvalakia ja ninitellään pakkolaiksi. Omassa kirjoituksessaan pitää vaikka lakisäätetisesti sopia suojatyöstä. Miten se eroaisi Potilasturvalaista ? SDP pelaa raakaa poliittista peliä Tehyn kautta.
Tehy / SDP jäsenet oli se joka ei ollut valmis sopimaan suojatyöstä, työnantaja olisi halunnut.
Hallitus on kaikin keinoin koettanut viime hetkeen asti edesauttaa sopimusta.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä tässä ihmettelen, että Kiljunen on kolumnistina Uudessa Suomessa.
Otaksuin, että tämä on verkkojulkaisu, joka jatkaa Uuden Suomen perinteitä.
Nyt näyttää siltä, ettei tämä olekaan se Uusi Suomi, jota odotin. Olen lukenut Uutta Suomea 7-vuotiiasta asti sen viimeiseen ilmestymispäivään. Tämä uusi suomi ei ole Uusi Suomi.
Ilmoita asiaton viesti
Jerome: Sitä tässä ihmettelen, että Kiljunen on kolumnistina Uudessa Suomessa. Otaksuin, että tämä on verkkojulkaisu, joka jatkaa Uuden Suomen perinteitä. Nyt näyttää siltä, ettei tämä olekaan se Uusi Suomi, jota odotin. Olen lukenut Uutta Suomea 7-vuotiiasta asti sen viimeiseen ilmestymispäivään. Tämä uusi suomi ei ole Uusi Suomi.
* Kyseessä lienee Uusin Suomi. Paljon on vettä virrannut Vantaan joessa ja kyllä postmodernina aikana kolumnistiksi mahtunee perinnekonservatiivien lisäksi, joita on enää hävivävän vähän Kansallisessa Kokoomuksessa Vihreän liiton edustajia sekä Kiovassa Suomen Kommunistisen Puolueen stipendillä venäjää opiskelleita nykyeurososialidemokraattejakin.
* Kiljunen on arvokas siksi, että hän osaa Neuvostoliiton ajoilta venäjää, mitä harva suomalainen sanankäyttäjä osaa ja siksi, että hän on innostunut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöstä, jonka puheenjohtajamaa Suomi on 2008.
* Etyj on hieman tuuliajolla nyt kun Saksa ja Venäjä sopivat maakaasusta ja kun se on saanut aikaan ainakin Ukrainan oranssivallankumouksen. Tässä mielessä jonkinlaisena Euroopan unionin ulkopolitiikan sivunäyttämönä on 2008 myös Suomi, koska Venäjä haluaa Etyj:n roolin merkityksellisemmäksi siksi, että se on konsensusyhteisö ja Venäjä on siinä jäsen. Sen sijaan Yhdysvallat ja osa NATO:sta halaua NATO:n tehtävien laajenevan myös siviilikrisiinhallinnan puolelle, mitä taas osa EU:sta ei halua. Siksi Euroopan union harjoittaa samankaltaista toimintaa kuin Etyj. Venäjä taas haluaa Etyj:lle uusia tehtäviä, mitä taas NATO ja EU ei välttämättä halua.
* Uusin Suomi ei voi olla museolehti, vaan sen tulisi elää ajassa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen miettinyt ja ihmetellyt samaa asiaa ja yhdyn milipiteeseesi Jerome Ehdin lukea UUTTA SUOMEA noin 50 vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Jeromelle vain sanoisin, että ajat jolloin vain yhden määrätyn puolueen mielilipiteet sallittiin määrätyissä julkaisuissa, ovat auttamatta ohi. Ja se on hyvä!
Mitä sairaanhoitajien pallkoihin tulee, yllekirjoittanut on sitä mieltä, että työolosuhteet ja työn vaativuus sekä vastuullisuus ovat sairaanhoitajilla hyvin korkealla tasolla moniin muihin edellisissäkin teksteissä mainittuihin ammatteihin. Väheksymättä ketään.
Vaalilupausten osalta on syytä muistaa, että juuri sairaanhoitajat nostettiin kaikissa vaalipuheissa ehdottomiksi ykkösiksi!
”Oma lehmäni ei ole ojassa”, joten voin rehellisesti omasta puolestani sanoa:
TSEMPPIÄ, KIPUSISKOT, PITÄKÄÄ TÄLLÄ KERRALLA PINTANNE! Olette kunnollisen palkan ansainneet.
Ilmoita asiaton viesti
VASTUUTONTA OPPOSITIOPOLITIIKKAA
Hämmästyttävää, miten vastuutonta oppositiopolitiikkaa demarit ryhtyivät harjoittamaan. Ihmishengetkään eivät näytä merkitsevän mitään. Olettaisi Kiljuselta kunnallispoliittisena vastuunkantajana asiallisuutta.
Säälittävää, että suuri osa hoitohenkilöstöstä alentuu demarien puoluepoliittiseksi pelinappulaksi. Heidän käytöksensä osoittaa, miten vähäisillä henkisillä resursseilla hoitotyötä Suomessa tehdään.
Valtiovallan on nopeasti ryhdyttävä toimiin ammattitaitoisten ja henkisesti kypsien hoitajien saamiseksi maahan. Potentiaalisia kohteita värväystyölle ovat mm. Viro, Venäjä, Puola sekä Kauko-Idän maat.
Ilmoita asiaton viesti
Antero Manninen: Hämmästyttävää, miten vastuutonta oppositiopolitiikkaa demarit ryhtyivät harjoittamaan. Ihmishengetkään eivät näytä merkitsevän mitään. Olettaisi Kiljuselta kunnallispoliittisena vastuunkantajana asiallisuutta.
* Kimmo Kiljunen kolumnoi lähinnä kansanedustajana, ei Vantaan kaupunginvaltuutettuna. Suomessa on lähinnä pätevän tiedonvälityksen puutteessa tullut yleinen tapa eduskunnassa pitää valtion budjettia tasapainossa ja kotikunnassa sekä paikallis- ja maakuntalehdissä valittaa, miten valtion kohtelee kuntia. Tämä onnistuu niin kauan, kunnes kerran 2-3 vuodessa aina todetaa, että noin 140 kansanedustaja 200:sta kuuluu kunnan työntekijöihin, kunnallisvirkamiehiin tai kunnallisiin luottamushenkikilöihin, joille on erittäin tuttu kunnallinen verokertymä ja valtionavut.
* SDP ei vastustanut perustuslakivaliokunnassa potilasturvallisuuslakia juurikaan, joten se itse asiassa kannatti sitä. Koska kuitenkin liikkuvien äänestäjien aliarvioiminen Suomessa jatkuu, esitettiin suuressa salissa ikään kuin olisi vastustettu asiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiljusta ja muita arvoisia demareita ei ole tuon taivaallista kiinnostanut naisvaltaisten alojen palkkakehitys, ainakaan mitään ei ole tapahtunut. Olisi kyllä ollut aikaa ratkaista se, mutta kun ei.
Ja tietty kyllähän SDP:tä se jurppii kun nyt tuli ratkaisu, kokomuslaisen johtamassa liitossa, joka nostaa sairaanhoitajien palkkoja, noh verot nousee, mutta eikös se, että halutaan hyvä sairaanhoito tarkoita, että kaikki osallistuvat sen maksamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus – verojen alentamista jo 9. joulukuuta 1918 alkaen. Sen jälkeen kun Kokoomuksesta tuli remonttimiesten voimasta tavanomainen ulkopoliittisella linjalla pysyvä kekkospuolue, on Kokoomus profiloitunut lähinnä veropopulismilla. Valtion tuloverojen laskeminen ja välillisten verojan korottaminen sekä kunnallisverojen korotuttaminen on sopinut vallan mainiosti Paperiliiton ja Metalliliiton politiikkaan, mitä SAK ja sen ekonomistiosasto yhteistyössä valtiovarainministeriön tovereiden ja kavereiden kanssa toitottaa joskus EK:n tai jopa ETLA:n säestäessä.
Kansantalouden kirkkokuoro on nyt ilmeisesti huomannut, että julkisen sektorin palveluksessa olevat alihankkijoitaan myöden eivät ole veronmaksajia, vaan fiskaalisesti veronsaajia, koska ovat julkisen kysynnän tyydyttäjiä.
Palkankorotus on veronkorotus. Kuntakeskustelu saa syvyyttä, kun ilman veropohjaa ja muuttotappion tuskin Pohjois-Karjala, Kainuu tai Lappi nousevat ilman valtion erityistiomia, vaikka kaikki kitukunnat pantaisiin yhden kunnanvaltuuston alaisiksi.
On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi Kokoomuksen ja Veronmaksajain keskusliiton retoriikka taipuu sen kollektiivisen havainnon jälkeen, kun palkankorotus on veronkorotus.
Älyllisyyden kauden suomalaisessa parlamentarismissa aloitti Yleisradion poliittisen uutistoimituksen päällikkö Olli Ainola, joka lasketutti jakopoliitikkojen jakovarat ennen eduskuntavaaleja. Näin päästiin eroon vihdoinkin dynaamisten vaikutusten retoriikasta, joka muistutti aikoinaan melko hurmahenkistä herännäisliikettä.
Ilmoita asiaton viesti
Naisten tulokehitys SDP:n eduskunta- ja miniteriryhmässä on ollut kymmeniä prosentteja ja toverittaret ovat päässet europalkoille ilman kansallista kitinää tasa-arvosta ja solidaarisuudesta. Suomalaiset luottamushenkilöt ovat palkkakuopassa italialaisiin verrattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Matka totalitääriseen sosialismiin ei ole ollut ongelmaton: Suomi on EU:n väkivaltaismipia maita ja perhe ynnä muut tragediat ovat jokapäiväisiä murhenäytelmiämme.
Ex-yrittäjät on syrjäytetty elinkautiseen velkavankeuteen ja koulukiusaaminen sekä lasten huumaaminen on arkipäivää jokaisessa Suomen koulussa.
Ahdistava työväensosialismi on pahinta mitä Suomelle on voinut tapahtua Neuvostoliittoa vastaan käymämme sodan jälkeen.
Punainen verkosto ammattiliittoinen hallitsee koko Suomea ja kansanedustajat ovat käytännössä pelkkiä valtionedustajia, ylipalkattuja ja jonninjoutavia virkamiehiä.
Suomen kansan työväensosialistinen nykymeno on totalitääristä sosialismia likaisimmillaan.
Yrittämisestäkin Suomessa rangaistaan pidemmällä tuomiolla kuin itse Albert Speer sai osallisuudestaan Hitlerin hirmutöihin.
Eikä kukaan tee mitään!
Mutta jonainen päivänä vielä… silloin Suomen Kansalle koittaa vapaus ja itsenäisyys, tällä kertaa myös yksilötasolla.
Aito demokratia nykyisen punajuntta- kulissidemokratian tilalle!
Ilmoita asiaton viesti
Oppositio ja SDP vihastuttaa. Vapaan Suomen kansalaisten ei pidä olla SDPn kanssa missään tekemissä. Tehy riita kertoi missä mennään. Ammattiysdistysliike kiristää rahaa hallitukselta ihmishengillä ja SDP säestää Halosen johdolla hoitajia kapinaan. Tähän on tehtävä loppuja . Halonen elääkkelle, Suomi Natoon ja SDP Ruotsiin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä SDP näytti nahkansa potilasturvalaki-käsittelyn yhteydessä.Kunhan vain saisi ääniä seuraavissa vaaleissa,niin ei haittaa vaikka siinä lapsia ja sairaita kuoleekin.
Ilmoita asiaton viesti
SDP hyväksyi potilasturvalain suostuessaan siihen perustuslakivaliokunnassa 10-6, että lakia ei tarvitse julistaa kiireelliseksi 5/6 enemmistöllä.
Ilmoita asiaton viesti