Oppositio ei nauti hallituksen luottamusta
Pääministeri Matti Vanhanen kävi kuumana. Oli mennyt Keskuskauppakamarin tilaisuuteen ja ampui oppositiota kovilla. Kuulemma nykyisessä oppositiossa ei ole puolueen puoluetta, joka kelpaisi tulevaisuudessa hallitukseen – paitsi perumalla puheensa.
Oppositio oli vastuuton vaatiessaan hallitukselta toimia sairaanhoitajien työtaistelukiistan ratkaisemiseksi, erityisesti ei olisi pitänyt vaatia lisää rahaa. Sitä paitsi oppositio vastusti yhtenä miehenä hallituksen pakkotyölakia.
On aikoihin eletty. Suomen pääministeri esittää vakavissaan, että opposition on nautittava hallituksen luottamusta. Eikö riitä, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Opposition tehtävä on arvostella. Ei kai Vanhanen tätä halua kyseenalaistaa?!
On maita – ja aika lähelläkin – joissa maan johto ei suvaitse muuta kuin itselleen kelvollisen opposition. Asetelma ei ole kovin otollinen toimivan pluralistisen demokratian kannalta.
Sitä paitsi Tehyn työtaistelun ratkaisussa on monta kritisoitavaa seikkaa. Ensinnäkin kokoomuksen vaalilupaukset maksatetaan kunnilla. Eivätkö valtiovalta ja valtionvarainministeri Jyrki Katainen todellakaan aio tulla hätiin? Toistasataa kuntaa joutuu nyt pakkoraossa nostamaan veroäyriään.
Toiseksi työsopuun on rakennettu merkillinen työntuottavuusohjelma. Hallituksen lupaamat 4 000 uutta käsiparia vuodessa terveydenhuoltoon ja sosiaalitoimeen voidaankin unohtaa. Säästyneet varat on käytettävissä tehyläisten lisäpalkankorotuksiin.
Mitä tarkoittaa työn tuottavuuden nosto alalla, jossa työhön annettu aika on laatua. Mitä enemmän käsipareja, sitä paremmin vanhukset ja lapset tulevat hoidettua. Vähennettäessä työntekijöitä heikennetään palveluja. Tätäkö porvarillinen työmarkkinapolitiikka tarjoaa?
Ei meillä ollut helppoa perustuslakivaliokunnassakaan. Siellä käsiteltiin uutta siviilipalveluslakia.
Siviilipalvelusaikaa lyhennetään kuukaudella 12 kuukauteen. Näin sen rangaistusluonteisuus kuulemma poistuu. Ainakin hallituspuolueiden mukaan. Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt YK:sta Euroopan neuvostoon ovat kuitenkin eri mieltä.
Yleisin varusmiespalvelus kestää vain kuusi kuukautta. Sen ajan palvelee 47 prosenttia varusmiehistä. Keskimääräinen palvelusaika on vajaa kahdeksan kuukautta. Miksi siviilipalveluun tulee uhrata vuosi? Siksi, että palvelun rasittavuuserot ovat niin suuret, sanotaan.
Asevelvollisen kannalta on kuitenkin ratkaisevinta, kuinka pitkä jakso elämästä joudutaan asevelvollisuuteen käyttämään. Toisilla se on puolet pidempi kuin toisilla. Eikö se ole rangaistus?
Kiistelimme asiasta perustuslakivaliokunnassa. Päädyimme lopulta sopuisaan kompromissiin. Asiaan ei otettu kantaa. Todettiin vain siviilipalvelusajan hieman lyhentyvän.
On se upeata, että myös naisille siviilipalvelus on mahdollinen. Ajatella, että vapaaehtoiseen asepalveluun hakeutuva nainen voi 45 vuorokauden palvelusajan jälkeen tultuaan toisiin aatoksiin suorittaa siviilipalvelun. Jos hän tästäkin kieltäytyy, on seurauksena vankilareissu.
On meillä Suomessa uskomaton asevelvollisuuslaki. Vapaaehtoisessa asepalveluksessa oleva ei voikaan palvelun alettua siitä enää kieltäytyä. Vankilatuomion uhan alla naiset varusmiespalvelua suorittavat. Kyllä tässä suhteellisuuden taju pettää.
Jokin käsittämätön vanhentunut kummajainen suomalaista yhteiskuntaa vielä rasittaa. Olisi aika meilläkin eurooppalaistua. Euroopan maista vain Turkissa ja Kreikassa on Suomeen verrattava yleinen asevelvollisuus vielä käytössä.
Nähdäänpä asevelvollisuudessa kuitenkin yksi myönteinen asia. Kun koko ajan hoetaan, että nuorilla ei ole yhteisöllisyyttä, ei omaa ryhmää, luokaton lukio tekee yksinäisiä nuoria miehiä, niin ainakin armeijassa on koko ikäluokka samaan aikaan, samassa tuvassa niin ylioppilaat, maisterit kuin myös koulunsa kesken jättäneet. Tosin ikäluokasta taitaa keskeyttää palveluksensa noin kolmasosa.
Enkä muuten missään ole saanut niin hyvää rauhankasvatusta kuin armeijassa. Kun näki, ettei intin touhuissa usein ollut järjen hiventäkään, niin eipä sitä voi olla sodassakaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Epärehellisyys on esteenä kaikelle sille hyvälle jota me sosialidemokraatitkin nykyisin haluamme tehdä. Meitä on kentällä jo suuri joukko sellaisia jäseniä, jotka emme enää aio sietää jatkuvaa harhaanjohtamista, emme omiltamme emmekä muittenkaan puolueitten johdolta.
Vappupuheesta sanon, että Tarja Halonen on varmuudella pitänyt sen puheensa 1.5.1976, mutta hän piti sen SAK:n juhlaillallisilla, eikä tietenkään Hakaniemen torilla, koska SDP:n vappujuhlat pidettiin tuolloin Mäntymäellä. Mutta Halosen puhe oli Halosen itsensä pitämä, ja sillä selvä. Olin itse paikalla kuten varmasti muutamat muutkin toverit jotka nytkin lukevat näitä kirjotuksia. Tarjan ja monen muun sen ajan aktivistin puheet olivat aina monella tavoin saman tyylisiä, eikä sitä pidetty minään ihmeenä, vaan niille taputettiin ja hurrattiin, kuten silloin SAK:n juhlissa minäkin muitten mukana. Myönnän kyllä että olin itsekin hieman nauttinut, olihan kyseesä vapun pääjuhla, mutta käytin silloinkin alkoholia säästeliäästi, joten muistini on tässä ihan oikeasti kunnossa.
Ihmettelen kyllä kovasti miksi juttua on salattu sillä perusteella, että sen pitopaikka on kerrottu väärin. Rehellisyyden nimissä on jo korkea aika ryhtyä puhumaan asiat paikalleen. Tarkoitan tällä myös Kokoomuksen luurankoja tietyissä kaapeissa Tehtaankadulla, kuten että on Keskustallakin ihan tapeeksi selvitettävää.
Elin seitesemäkymmetäluvulla muitten aktiivisten nuorten tavalla. Emme me sitä häpeä, eivätkä johtajammekaan saisi valikoida siitä maailmasta itselleen etuja kuin pullasta rusinoita, ja heitäytyä muistamattomaksi joissakin toisissa asioissa, kuten tässä Tarjan vappu-puheessa.
SAK on ja pysyy mutta sen nimissä ei sovi peitellä yhdenkään johtajamme tekoja. Muuten meidätkin hukka perii.”
Ilmoita asiaton viesti
Jo on aikoihin eletty! Nyt ovat maailman kirjat menneet todella sekaisin. Oppositiokaan ei enää nauti hallituksen luottamusta eikä hallitus opposition. Kehen enää voi luottaa jos luottotiedot ja luottokelpoisuus sen mukana ovat meneet?
No, tähän voi ainakin luottaa ja uskoa:
http://www.last.fm/music/juha+vainio/_/M%C3%A4+Uskon+Huomisp%C3%A4iv%C3%…
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustaja Kimmo Kiljunen: Sitä paitsi oppositio vastusti yhtenä miehenä hallituksen pakkotyölakia.
– Ulottuiko tuo vastustus varmasti perustuslakiovaliokuntaakin, joka 10-6 äänin mahdollisti perustuslaillisten vapausoikeuksien poistasen julistamatta lakia 5/6 -enemmistöllä kiireelliseksi tai ilman eduskuntavaaleja?
– Se, mitä kolmanessa käsittelyssä tapahtui, ei ole merkityksellistä. Ainoa merkityksellinen seikka oli se, ettei perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja osallistunut kolmanteen käsittelyyn. Ehkä siksi, että laki oli Euroopan Neuvoston ihmisoikeussopimuksen neljännen artiklan kannalta ongelmallinen.
Kansanedustaja Kimmo Kiljunen: On aikoihin eletty. Suomen pääministeri esittää vakavissaan, että opposition on nautittava hallituksen luottamusta.
– Ellei Suomen Sosialidemokraattinen Puolue nauti Suomen Keskustan ja sen puheenjohtajan luottamusta, puolue jatkaa tällä kannatuksella ja Kansallisen Kokoomuksenkin suuruisella kannatuksella oppositiossa.
Kansanedustaja Kimmo Kiljunen: Eikö riitä, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Opposition tehtävä on arvostella. Ei kai Vanhanen tätä halua kyseenalaistaa?!
– Ei Suomessa saa arvostella, vaan Suomessa pitää kannattaa kriittisesti parlamentaarisen integriteettinsä säilyttäen. Suomen enemmistöparlamentarismi on kolmen suuren puolueen Bermudan kolmio.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kiljunen on kyllä kokenut parlamentaarikko ja kansainvälinen vaalitarkkailija, joka yleensä puhuu varsin viisaasti.
Nytkin näin on, mutta yksi asia jäi minua askarruttamaan. Kiljunen
mainitsee, että varsin läheltäkin meitä löytyy maita, jossa parlamentarismin pelisääntöjä ei kunnioiteta. Eikö hän olisi voinut
sanoa suoraan, että tarkoitti Venäjää ja sen presidentti Putinia, joka rikkoo kaikkia parlamentarismin pelisääntöjä mm. pidättäessään opposition edustajia ja antamalla hakata heitä.
Ilmoita asiaton viesti
Kunnon palkoilla turvataan hoitoalan houkuttelevuus myös tulevaisuudessa. Itselleni ainakin on yksi ja sama, maksanko veroa valtiolle vai kunnalle, palkasta se lähtee joka tapauksessa. Vasemmiston retoriikka on siinä mielessä harhaanjohtavaa, että puhutaan valtion tulemisesta apuun tai kuntien veroprosenttien noususta. Kaiken tämän maksamme kuitenkin kokonaisuudessaan me, veronmaksajat. Itse olen henkilökohtaisesti valmis maksamaan hieman enemmän veroa tietäessäni sen menevän hoitajien palkkoihin. SDP:tähän tämä ei ole perinteisesti kiinnostanut, koska paperimiesten lakko-oikeus ja suuret palkat ovat olleet liian tärkeitä asioita ajaa, naisvaltaisten alojen kustannuksella. Luojan kiitos, Katainen piti päänsä eikä antanut periksi opposition vastuuttomalle rahanjakopopulismille.
Siviilipalveluksen kesto on mitoitettu nyt aivan oikein. 12 kuukautta on juuri sopiva määrä, se on täsmälleen pisimmän varusmiesjakson pituinen. Nyt ei sitten tarvitse enää minkään Amnestyn alkaa vänistä ihmisoikeuksien loukkaamisesta.
Itse 12 kuukautta armeijan vihreissä palvelleena en hyvällä katsoisi sitä, että joku kirjaston tiskin takana oleva nettisurffaaja, joka kaiken lisäksi pääsee joka ilta kotiin nukkumaan, selviäisi mitenkään olennaisesti lyhemmällä ajalla. Tiedän useita sivareita, jotka eivät mene armeijaan sen takia, kun ”siellä ei oo kivaa ja joutuu hikoilee..” Aatteesta ei ole tietoakaan.
Myös suunnitelmat siviilipalveluksen kehittämisestä nauttivat kannatustani. Sivareista kannattaisikin kouluttaa sodan ajalle esimerkiksi tulipalojen sammuttajia, infrastruktuurin paikkaajia sekä ympäristötuhojen korjaajia. Se olisi tarkoituksenmukaisempaa, kuin laittaa ihminen johonkin tyhjänpäiväiseen jämähommaan vuoden ajaksi.
Tiedän tosin siviilipalvelusmiehiä, jotka ovat olleet pyyhkimässä niitä kuuluisia mummojen takapuolia. Kaikki kunnia heille, se homma ei taatusti ole ollut helppoa. Joka tapauksessa siviilipalvelusta tulee itsessään uudistaa muiltakin, kuin pituuden, osalta. Siviilipalvelus on vaihtoehtona olla hyvä olemassa, sillä tietynlainen ihmistyyppi on armeijassa ainoastaan haitaksi palvelustovereilleen. Myös tämä tuli huomattua varusmiesaikoina, kun useita armeijaan ei-sopivia oli valinnut houkuttelevan, kuuden kuukauden vaihtoehdon. Usealta olisi tehnyt mieli kysyä, että miksi et mennyt suoraan sivariin..
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi kenenkään ei tarvitse nauttia perustuslakivaliokunnan luottamusta.
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslakivaliokunta Suomessa vastaa perustuslaittomasta lainsäädännöstä, siitä että perustuslain määrävähemmistösuojat puretaan tulkinnoilla, jotka ovat kuin korkeimman johdatusta ilman perusteluja.
Ilmoita asiaton viesti
Teidän demareiden räksytys ja suoranainen valehtelu on mennyt niin pitkälle että tälle on nyt tehtävä loppu. Samat naamat räksyttää ja vinkuu edsukunnassa kerta toisensa jälkeen ja mitään todellista asiaa teillä demareilla ei ole. Tosiaankin SDP ja oppositio ei nauti Vanhasen eikä hallituksen eikä minunkaan luottamusta. Toivon SDP lle pelkkää huonoa. Niin olen loukkantunut tähän Teidän Tehy aikaisen Kapinaan, yrititte suistaa maan perikatoon, mutta ette onnistunut.
Ilmoita asiaton viesti
”Sitä paitsi oppositio vastusti yhtenä miehenä hallituksen pakkotyölakia.”
Saattaa olla paljon mahdollista, että oppositio ei tässä asiassa nauti kansankaan luottamusta. Tuntuu perin kummalliselta, että ylintä päätösvaltaa eduskunnassa käyttävien joukossa istuu heitä, jotka potilasturvalakia vastustaessaan olivat todella valmiit vaarantamaan jopa välttämätöntä ensiapua tai muuta hoitoa tarvitsevien pienten lasten hengen.
Ilmoita asiaton viesti
Voidaan tietysti leikkiä ajatuksella, miten tilanne olisi kehittynyt, jos demarit olisivatkin hallituksessa. Veikkaanpa, että ei mitenkään eri tavalla kuin nyt. Kiljusella tovereineen olisi ollut kyllä vuosikymmeniä aikaa laittaa sairaanhoitajien ja muidenkin koulutettujen matalapalkka-alojen liksat kuntoon, mutta SAK:n miesvoittoiset avainryhmät ovat olleet lähempänä tovereiden sydäntä. Voidaan tietysti aina miettiä, onko hallituksen aina ( silloin kun demarit eivät ole mukana hallituksessa ) suostuttava avainryhmien kiristykseen. Useimmiten kyseessä on ollut ”vain” ulkomaan kaupan pysäyttäminen, tällä kertaa toki jo ihmishenget. Hallituksen on pyrittävä turvaamaan jotenkin terveydenhuolto, myös lakon aikana. Mielenkiinnolla odotan muiden ammattiryhmien vaatimuksia seuraavaa sopimusta tehtäessä. Sinänsä TEHY:n vaatimusten ydin oli kyseenalainen: piti saada enemmän kuin muut! Markkinat sinänsä kyllä hoitaa palkkojen tason, myös sairaanhoitajien kohdalla.
Ilmoita asiaton viesti
SDPn kultapossukerho ei ole ollut kiinostunut, köyhis , työttömistä, matalapalkaa duunareista (joita hoitsut ei enään ole). Pelkkää pisteiden keruuta että SDP saisi takaisin menetetyt lihapadat.
Ilmoita asiaton viesti
Kiljunen, jonkun valtion asevelvollisuusarmeija maassamme tulee aina olemaan. Minkä niistä ottaisit tänne omaamme mieluummin?
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän kyseessä ole sentään vuorovaikutussuhde. Olisi hyvä jos hallitus voisi luottaa oppositioon, vielä parempi jos oppositiokin antaisi tukensa hallitukselle silloin, kun siihen on selkeästi aihetta. Edellisellä hallituskaudella yhtälö toimi kokolailla hyvin. Miksi ei nyt?
Jotta Suomi pärjäisi kansainvälisessä kilpailussa, se vaatisi, se vaatii, vuosikymmenten varrella syntyneiden vääristymien oikaisemista, rakenteiden rukkaamista. Yhdessä. Yhdessä myös opposition kanssa.
Mistään ei tule mitään jos
http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2007/10/11/hallituksen-arki
Ilmoita asiaton viesti
Kiljunen käyttää vanhaa keinoa. Esittää väitteitä, jotka sitten kiihtyneenä kumoaa. Se, etteivät väitteet vastaa alkuperäistä tekstiä tai sanottua ei tunnu häntä häiritsevän. Ei kovin korkeatasoista poliittista keskustelua.
Ilmoita asiaton viesti
Yleisin varusmiespalvelus kestää vain kuusi kuukautta. Sen ajan palvelee 47 prosenttia varusmiehistä. Keskimääräinen palvelusaika on vajaa kahdeksan kuukautta. Miksi siviilipalveluun tulee uhrata vuosi? Siksi, että palvelun rasittavuuserot ovat niin suuret, sanotaan.
Suomalainen reserviläinen valmisteilla olevan puolustusvoimalain mukaan voidaan määrätä Irakin sotaan, Afganistanin sotaan ja Iranin sotaan, koska varusmies, varusnainen tai reserviläinen voidaan velvoittaa antamaan virka-apua toiselle valtiolle.
Näin ollen tulevaisuudessa reserviläisille kuuluu Suomen maanpuolustuksen lisäksi Naton kansainvälisen solidaarisuuden tehtävät sen jälkeen, kun ammattilaiset on joko tapettu tai saarrettu eikä lisää ammattilaisia ole jonossa, vaan vallitsee työvoimapula.
Uusi kansainvälinen asevelvollisuus on henkilökohtainen Nato-optio, joka ei kohdistu siviilipalvelusmiehiin eikä totaalikieltäytyjiin siksi, ettei heillä ole sotilaskoulutusta, jota tarvitaan toisille valtioille osoitettavaan virka-apuun. Ardnt Pekurinen pakotettiin rintamalle ja ottamaan ase käteen, vaikka hänellä ei ollut sotilaskoulutusta. Kun hän ei tehty koulutustaan vastaamatonta työtä, hänet teloitettiin.
Kaikki siviilipalvelus ei ole raskasta. Tiedän yhden tohtorin, joka palveli siviilipalveluksensa Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa. Siviilipalvelusmiehiä voisi arvostaa ja laittaa heidät vaikka öljyn- ja paljontorjuntakoulutukseen. Siviiipalveluksen ongelma on se, että sitä ei johda juuri kukaan, vaan sen pitää olla turhauttavaa ajantappamista.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kiljunen kuuluu SDP:n rääväsuiden kirjavaan joukkoon. Uho on kova ja eväät vähäiset. Valehtelu, keskeyttäminen ja suoranainen harhaanjohtaminen on se tyylilaji, jolla liikutaan Kiljusen vääntäessä viisauksiaan eduskunnassa, lehtien palstoilla ja eetterissä.
Kiljunen tuntuu tyystiin unohtaneen että SDP:llä on ollut viimeisten vuosikymmenien aikana mahdollisuus puuttua naisvaltaisten alojen alipalkkaukseen hallitusvastuussa. Nyt sitten kun muut ovat tarttuneet hankkeeseen, on SDP intressiryhmineen valmis suistamaan kansakunnan täyteen kaaokseen, ainoastaan kalastellakseen ääniä ja puolustaessaan menettämiään valta-asetelmia. Kyllä on alhainen taktiikka, ja Kiljunen tuntuu luulevan, että kansalaiset ovat niin typeriä etteivät huomaa mitä Kiljunen ja hänen edustamansa aatesuunta yrittää puuhastella.
Siviilipalveluksessa olevat ”isänmaanystävät” tulee saada järkeviin tehtäviin palveluksensa ajan. Ei ole tärkeätä kuinka pitkä palvelusaika on, vaan mitä sen aikana tehdään. Tienvarsien siivous, metsätyöt ja muu fyysinen työnteko on tervellistä ja kansantaloudellisesti mielekästä.Sitä voi harjoittaa aseetta, ja siitä koituu yhteistä hyvää. Ei ole oikein että toiset puolustavat aseellisesti maan rajoja, mahdollisesti henkensä uhalla, samalla kuin toiset, milloin mihinkin verukkeeseen vedoten, yrittävät lusmuilla yhteisten velvollisuuksien suorittamista.
En nyt tarkalleen muista SDP-edustajan nimeä, joka totesi muutamaa päivää ennen talvisodan puhekamista; ”Hyvä kun emme ostaneet aseita varastoihin ruostumaan”. Samanlaista typeryyttä tuntuu SDP presidenttiä myöden viljelevän tänäkin päivänä, oppimatta yhtään mitään menneistä.
Kiljunen tietysti lapsinerona ymmärtää että meuhkaamalla hän keräilee poliittisia irtopisteitä ja varmistelee itselleen jatkettua leipää eduskunnan rakkikoirana, omaa etuaan ajaen. Kohta on täysi eläke tienattu, jonka jälkeen voi tehdä Viialaiset. Tai vaihtoehtoisesti siipeillä eduskunnassa veronmaksajien piikkiin, Lipposen malliin.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikak Kiljunen onkin demari, pthyi, niin on hän kuitenkin kohtuullisen muhevasti kirjoitellut viimeaikoina, jopa ihan kannatettavaan sävyyn.
Tsekkaapas huviksesi muutama edeltävä plogi niin ymmärrät mitä ajan takaa..
Ilmoita asiaton viesti
Täytynee muistaa, että tavoitteena on Nato-jäsenyys ja kansainväliset tehtävät – ei (alue)maanpuolustus. Reserviä supistetaan 250 000:sta 60 000:een, jolloin varusmiehiä on liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Kimmo Kiljunen ja koko poliittinen koneisto, Hyvä Suomen Eduskunta! Olemme juuri saaneet seurata arvottoman, häpeällisen, naurettavan poliittisennäytelmän. Valitettavasti TEHY-case osoitti sen tosiasian, että Suomella on 200 kpl jotakuinkin turhia, kallispalkkaisia edustajia puhumassa puutaheinää.
Olen valitettavasti itsekkin syyllinen tähän asiantilaan, koska olen tähän mennessä täyttänyt aina kansalaisvelvollisuuteni. Mutta seuraavaa kertaa ei tule ! Lopetan äänestämisen.
Miksi !? Poliittisten päättäjien kyvyttömyydestä, käsitellä tärkeitä asioita ja tehdä päätöksiä kansalaisten hyväksi ja parhaaksi. Poliitikkojen täydellinen lapsellisuus: kyllä keskustelua ja mielipiteitä on yöt ympäriinsä kun käsittelyssä on (juuri edustajan älykkyyden tasoisia ongelmia) esim. homo-liittoja koskevia asioita, laki kansalaisten suojelemiseksi hoitohenkilöstön lakolta tai jokin muu median yllä pitämä HEKTINEN keskustelun aihe.
Mutta kun pitäisi käsitellä Suomen/kansalaisten kannalta tärkeitä asioita salista löytyy 20 kpl paikalle vaivautuneita.
Vaikeat päätökset ja asiat selitetään nykyään GLOBALISAATIOLLA, tai markkinatalouden pelisääntöihin kuuluviksi ilmiöiksi. Poliitikot eivät tee politiikkaa (päätöksiä) vaan ajelehtivat kyvyttöminä, Glorian, Me Naisten, 7-päivää -lehtien sivuilla esittelemässä itseään, perhettään, harrastustuksiaan jne…
Politiikan tekeminen, asioista huolehtiminen, vaikuttaminen ovat toisarvoisia seikkoja. Tämä toistuu kaikkien poliittistenpuoluiden kohdalla. Valitettavasti usko siihen, että poliittinen järjestelmä kykenisi hoitamaan kansalaisten asioita on LOPULLISESTI MENNYT!
Onneksi meitä on varjeltu vaikeissa paikoissa nykyisen kaltaisilta MEDIA-pelleiltä. Itse olen ollut ns. liikkuva äänestäjä, (vasemmistoa/PS/RKP en ole äänestänyt) mutta muita kylläkin. Olen yrittänyt selittää tähän mennessä itselleni, että jos en äännestä en myöskään vaikuta mutta ei sillä näytä olevan mitään väliä. Ilmeisesti joukossa tyhmyys tiivistyy ja ryhmäkuri tekee lopustakin selvää. Mikäli meillä pitää olla jokin edustuksellinen laitos näennäisdemokratian ylläpitämiseksi voisi sen ainakin puolittaa. 100 ”viisasta” korvaisi hyvin tämän 190 kpl:n ”pelle”lauman ( yllätys siellä istuu jo n. 10 viisasta).
Poliittinen järjestelmä on halvaantunut, liian sidoksissa omiin sidosryhmiinsä ja etääntynyt kansalaisten ”perus”asioista.
HYVÄT KANSALAISET LOPETTAKAA ÄÄNESTÄMINEN !
Ilmoita asiaton viesti
KILUNEN KILJUI ULOS demarien taktiikan,on sitten Hallituksessa,tai ei!Ensin rähinä TEHYSTÄ,ja sen aiheen käsittelystä eduskunnassa.Huomasi sitten,että työväenliikkeen vanha periaate on,että vähemmistön on tyydyttävä enemmistön päätöksiin,niin kävi eduskunnassa.Mutta,koska demarit olivat vähemmistönä,on asia kiireesti siirrettävä muihin asioihin!Nyt asevelvollisuuteen.Vapaaehtoisuus päättyy,kun on allekirjoittanut palvelukseen astumis määräyksen.Sen sanoo laki!Itselleni sekin on elettyä elämää!Palvelin tietysti aseellisena.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kiljunen jatkaa puoluetoimiston masinoimaa parjauskampanjaa. Demareille jaetaan vuorot ja kukin vuorollaan pitää asiaa lämpimänä.
Taitaa todellakin unohtua heiltä nyt se, että olisivat vallan hyvin
voineet itse hoitaa naisvaltaisten alojen palkankorotuksia. Aikaa ja valtaa ei ole puuttunut. Mutta kun ei kiinnostanut.Siinä meni edelle paperimiehet, metalli, ahtaajat yms. SAK:n lempilapset.
Nyt on sitten hätä jospa kansa huomaakin mitä on tapahtunut. Lianheittoa ei saa lopettaa. Ehkäpä joku uskoo vielä siihen.
Sivareista tuskin olisi paljoakaan hyötyä hädän hetkellä. Parempi kun ei kouluteta liikaa. Ruotsissa ne on kuitenkin heti kun ensimmäisen kerran pamahtaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä tarkoittaa työn tuottavuuden nosto alalla, jossa työhön annettu aika on laatua.”
Tuo oli hyvin sanottu. Ja jos hoitotyössä noudatettaisiin täysin teollisuuden tuottavuuskriteereitä, se tarkoittaisi, että potilaat pitäisi vaivasta riippuen saattaa pikaiseen kuolemaan. ”Tulos” paranisi ”tuottavuuden” mukana.
Ilmoita asiaton viesti
Hoitsut panee piikkii suoneen mut mulle riittää orapihlaja-aita.
Aioin elää terveenä ja kauemmin ilman insuliinia ja morfiinia.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalainen enemmistöparlamentarismi puoluekurituksella ja kiintiöministereillä on erittäin yleisvahingollista.
Mauno Koivisto aloitti Suomessa kyseenalaisen enemmistöparlamentarismin käyttäen presidentinvaltaansa väärin ja nimittämällä Ilkka Suomisen sijaan hallituksenmuodostajaksi vähässä uskollisen reserviupseerin, Harri Holkerin.
Toinen kyseenalaisen ja isänmaata halveksivan parlamentarismin airut oli Esko Aho, joka kieltäytyi ennen 1991 eduskuntavaaleja suostumasta säästölakeihin, jotka olisivat pelastaneet Holkerin-Sorsan -hallituksen kyseenalaista mainetta, mutta auttaneet Suomea jarruttamaan jo ennen elokuuta 1990.
Kolmas kyseenalainen suomalaisen enemmistöparlamentarismin saavutus olisi ollut Suomen liittäminen hyökkäyssotaan YK:n jäsenvaltiota vastaan ilman YK:n 51. artiklan perustetta ja ilman YK:n turvallisuusneuvoston päätöstä. Se olisi ollut SDP:n puoluekantaisuuden, imperatiivisen mandaatin. kiintiöministerieyden ja naisjohtajuuden häpeän muistomerkki.
Se, että SDP kannatti Euroopan unionin ihmisoikeussopimuksen neljännen artiklan todennäköisesti vastaista potilasturvallisuuslakia perustuslakivaliokunnassa, mutta teki asialla normaalia propagandaa ja politiikkaa on oikeastaan jonkinlainen poikkeus häpeällisen enemmistöparlamentarismin mustassa kirjassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä tarkoittaa työn tuottavuuden nosto alalla, jossa työhön annettu aika on laatua.”
Tuottavuuden nosto alalla, jossa työhön annettu aika on laatua, tarkoittaa keskittymistä itse työntekoon paperin pyörittelemisen ja hallinnollisten tehtävien sijaan.
Ilmoita asiaton viesti
Naiset joutuvat 45 vuorokauden jälkeen käymään armeijan, kuten miehet, jos eivät siihen mennessä keskeytä. Voi kuinka kauheaa! Ihan epätasa-arvoistakin varmaan! Kiljusen logiikka etenee vähän samalla tavalla kuin aikanaan naisten asepalvelumahdollisuus; tasa-arvo ongelma ei ole se, että miehet joutuvat käymään armeijan, vaan se, että naiset eivät sinne päässeet. Täysin vääristynyt ajattelutapa.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kiljusen sotkuisesta blogista on vaikeata sanoa mitään koska en ymmärtänyt miksi se ylipäätäänsä oli kirjoittanut.
Kansanedustaja Kiljunen toimii aktiivisesti SDP:n eduskuntarymästä käsin. Tehyn lakkokeinoihin liittyvän eduskunnan poikkeuslakikäsittelyn aikana SDP:n eduskuntaryhmä yritti kerätät irtopisteitä. Lakiehdotuksen inhimillisyyden takia SDP:n eduskuntaryhmän olisi laki kuitenkin pitänyt hyväksyä, vaikka onkin oppositiossa. SDP:n kielteisessä päätöksessä pilkahtaa SAK:n luuranko (ei vielä päästetty kaapistaan) eikä inhimillisyys.
SDP:n eduskuntaryhmän päätös heijastanee pikälle.
Ilmoita asiaton viesti
Kiljusen ajatukset siviilipalveluksesta ovat kohdallaan ja herättäneet myös kiitettävästi keskustelua.
Sivarin lusineena tiedän kuinka turhauttavaa se saattaa ajoittain olla. Peruskoulutusjaksolla opetettiin itsestäänselvyyksiä kansalaistaidoista. Joukossa oli pitkälle koulutettuja henkilöitä, joille kansalaisoikeudet ja -velvollisuudet olivat jo aiemmin selvinneet. Kiljua keittäviä punkkareita tai Black-Metal ihmissyöjiä (anteeksi stereotypiontini) ne eivät juurikaan näyttäneet kiinnostavan.
Suurin osa käytti pakollisten luentojen jälkeisen ajan dokaamiseen tai muuhun päänsekoittamiseen. Vaasan baareissa oli helppo saada turpaan, mikäli oli sivari. Vaasan veri vapisi vasta kun aseetonta veljeä puolustamaan tuli narkkari-kommari-homo-porkkananpurija-sivari, joka ei vastannutkaan yleistä käsitystä sivarista. Yleensä kuvatunlaisissa tilanteissa lyötiin kättä ja kuitattiin asia erehdykseksi; joskus tuli tuoppikin pöytään. Joskus lyötiin tai potkaistiin muutakin, mutta onneksi harvoin.
Taloudellisesti siviilipalvelusaika oli lähes kestämätön. Kommentit kuten ”sivari sentään saa mennä yöksi kotiin” ovat täysin kestämättömiä. Mistä koti päivärahalla? Vasta-argumentti voisi olla ”Aseellista palvelua suorittavat saavat vatsansa täyteen ja katon (tai edes teltan) yöksi”.
Vastakkainasettelun asemesta pitäisi keskittyä siviilipalvelun järkeistämiseen. Motivoitunut sivari oikeassa, koulutustaan vastaavassa paikassa on voimavara yhteiskunnalle. Samoin armeija opettaa monia hyödyllisiä taitoja ja yhteisöllisyyttä. Yksilönllinen valinnanmahdollisuus voisi kuitenkin olla tasavertaisempi.
ps. Mahdollisille kommentoijille: osaan ampua, kaivaa kuopan ja selviän yöpymisestä maastossa talvellakin.
Ilmoita asiaton viesti
Motivoitunut sivari oikeassa, koulutustaan vastaavassa paikassa on voimavara yhteiskunnalle. Samoin armeija opettaa monia hyödyllisiä taitoja ja yhteisöllisyyttä. Yksilönllinen valinnanmahdollisuus voisi kuitenkin olla tasavertaisempi.
* Siviilipalveluksen ongelmana on se, että se on jonkinlainen varusmiespalveluksen jäänne, jotka ei kehitä ei niin puolustusministeriö kuin ei sisäasiainministeriökään. Siksi siitä ei saatane järkevää. Vain pieni prosentti siviilipalvelusmiehistä onnistuu järjestämään melkein mielekkään paikan palvelukselleen. Siviilipalvelus on asia, joka ei kuulu kenellekään ja toisaalta jos sitä joku ministeriö ryhtyisi järjestämään, pidettäisiin sitä sosiaalipolitiikan taskujen paikkauksena tai siviilipalvelusmiesten militarisoimisena.
ps. Mahdollisille kommentoijille: osaan ampua, kaivaa kuopan ja selviän yöpymisestä maastossa talvellakin.
* Näistä avuista keskusteltiin ainakin jo 1930-luvulla, jossa lyhyen kaavan mukaan opittiin kivääritemput jo kolmessa kuukaudessa. Norjassa taisi varusmies saada rauhan aikana ampumisharjoitusta peräti 37 patruunaa ampumataidon hankkimiseksi kaupunkilaispoikanakin. Nykyaikaisemmassa sodassa on paljon muutakin kuin henkilökohtainen ase ja jalkapatikka marssina: ajoneuvot, kevyet ja raskaat konekiväärit, kertasingot, raskaat kertasingot, viestivälineet, naamioituminen ilmatiedustelulta jne., mikä edellyttää suurehkoa erikoiskoulutettujen määrää ja suurta määrää alipäällystöä ja päällystöä.
Ilmoita asiaton viesti
Asevelvollisuudesta tulee miestenkin kesken ongelma, koska sodanajan armeijaa supistettaneen 250 000:sta 60 000:een, jolloin laajojen alueiden viivyttävä puolustaminen ei ole sotilaskoulutuksen puutteen vuoksi mahdollista, vaikka ulkomailta saisi aseet lahjaksi.
Näin ollen reserviä supistetaan ja varusmiesten määrää vähennettäneen.
Ongelmaksi tulevat reserviläisten ihmisoikeudet, lähinnä se, että Suomeen suunnitellaan puolustusvoimalakia, joka tekisi reserviläiset maailmanlaajuisesti asevelvollisiksi antamaan virka-apua toiselle valtiolle julistamatta Suomea poikkeus- tai sotatilaan.
Näin ollen muodostuu riski, minkä mukaan osa reserviläisistä voitaisiin palkkaamisen sijasta käskeä Afganistaniin, Irakiin tai Iraniin siksi, että Suomi antaisi turvallisuustakuun siellä taistelevalle rauhankumppanuus- tai liittolaismaalle.
Ajatus pakollisesta työstä ei lainkaan pysähdy siihen, että ammatistaan luopuneille sairaanhoitajilel asetettaisiin virkavastuu, vaikka heillä ei ole mitään virkaakaan.
Ilmoita asiaton viesti
sori vaan, sössimiseksi näyttää nykyisen hallituksen hommat menevän.
katainen meuhkaa nyt sillä, että tulipahan lunastettua lupaukset, joita ei ole ees annettu, ei ainakaan myönnetty, että ois annettu.
logiikkaa, pojat!!!
ja vanhanen meuhkaa vielä enemmän, ettei oppositio nauti hallituksen luottamusta. Ihan niinku Kimmo Kiljunen kyseli, pitäiskö sen sitte niin olla. ? Vaiko mieluummin päinvastoin.?
Puntti tutisee kavereilla vai onko jotakin muutakin hukassa?
Hoitajat on sydänjuuriaanmyöten loukkaantuneita pakkolaista, eivätkä anteeksi anna ikinä JAA-nappia painaneille. 137 000 hoitajaa ei ehkä paljon paina, mutta innokkaimmat on käyny Risikon kasvojen edessä Tampereella eilen silppuamassa oman jäsenkirjansa. sankariteko, mun mielestä. taisteluhenkeä, ytyä ja rohkeutta, sitoutumista ja pitkämuistisuutta, sitä meissä on. ja periksantamattomuutta. me tehyläiset ollaan tiikereitä. omillemme helliä ja hyviä mutta vihulaisille kurjia.
Ilmoita asiaton viesti
Onko todellakin tehyläisten yleinen kanta se, että suojelutyöstä päättäminen ei kuulu suojelua tarvitsevalle kansalle, (jota edustaa valtiopäiville kokoontunut Eduskunta) vaan että se pitää jättää uhkaajien keskinäiseksi asiaksi? Onko kansalaisten turvallisuuden uhkaaminen demokraattisessa yhteiskunnassa luovuttamaton perusoikeus? Sellainenko on Tehyn sivistysvaltio?
Ilmoita asiaton viesti
Ei se itäraja tuosta mihinkään katoa. Jos ikuinen rauhanaika olisi alkanut, koko armeijasta olisi jo ajat sitten luovuttu kalliina ja turhanaikaisena. Mutta ei. Suomi tarvitsee oman ”palokuntansa” epätodennäköisen katastrofin varalle, jota kukaan ei toivo toteutuvaksi. Ja armeijaan tarvitaan miehiä. Jos siviilipalvelusaikaa lyhennettäisiin, kaikki aseista kieltäytyvät pitkätukkahipit ja muut vastuuta pakoilevat hörhöt valitsisivat siviilipalveluksen armeijan harmaiden sijaan. Jos kansainvälisillä ihmisoikeusjärjestöillä YK:sta Euroopan neuvostoon on valittamista, niin he ovat tervetulleita tänne sotimaan, jos itänaapuri vielä joskus riehaantuu. Muilta osin asevelvollisuuslakia voidaan kyllä justeerata, nimenomaan Kiljusen mainitseman naisten vapaaehtoisen asepalveluksen osalta. Kiljunen, Halonen, Tuomioja ja muut heidän vasemmistolaiset hengenheimolaisensa (+ kepulaiset) ovat tehneet kaikkensa Suomen puolustuskyvyn nujertamiseksi Nato-vastustuksellaan yms. Sabotoitu asevelvollisuuslaki olisi viimeinen puuttuva naula puolustusvoimien arkkuun.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen saattaminen Nato-kuntoon edellyttää, että asevelvollisuus laajennetaan maailmanlaajuiseksi pienellä lisäyksellä, sillä, että reserviläinen on velvollinen antamaan virka-apua muille valtioille.
Länsimaissa Nato-kuntoisuus on edellyttänyt yleisestä asevelvollisuudesta luopumista, mutta Suomessa se näyttää edellyttävän asevelvollisuuden laajentamista maailmanlaajuiseksi.
Suomalaisen asevelvollisuuden laajentamista maailmanlaajuiseksi Aasiaan kutsutaan Suomen historian oppikirjoissa oppivelvollisuuskouluissa sortovuosiksi, mihin vastattiin laajalla sotilaskarkuruudella: kutsuntalakoilla 1901-1902.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs mussutat, Kiljunen?
Sivarikeskustelun puitteissa risuparrat muistavat aina hehkuttaa, että keskimääräinen asevelvollisuusaika on 8 kuukautta, kun taas sivari perinteisesti 13 kk. Sitä, että SiPan suorittajat makoilevat suojaduuneissaan 8 tuntia päivässä asevelvollisuuden ollessa kirjaimellisesti 24/7, ei muisteta. Jo yksi 9 (yhdeksän) vuorokauden leiri vastaa työmäärältään kuukauden ”normaalia” työtä, ja näitä mahtuu helposti useampia palvelukseen. Intissä ollaan vuorokauden ympäri, yöllä pitää olla valmiina toimintaan siinä missä päivälläkin. Palveluksessa ollaan helposti kaksi viikkoa putkeen, ja välillä pääsee yhdeksi viikonlopuksi kotiin. Näillä ehdoilla suoritettua palvelusta ei voi mitenkään verrata sivariin, koska viimeeksimainitut pääsevät aina illaksi kotiin, ja tekevät lisäksi usein oman alansa töitä.
Sanon vain, että 12 kuukauden sivari on oikein, mikäli valtioneuvoston kaavailemat siviilipalveluskertausharjoitukset otetaan käyttöön!
Ilmoita asiaton viesti
Koko siviilipalveluskeskustelun juurena on se, että reserviä on supistettu 700 000:sta 490 000:een, 350 000:een ja nyt sitten 250 000 sekä lopulta 60 000:een.
Jokainen ymmärtää, että mikäli yleistä asevelvollisuutta ylläpidetään pienenevällä reservillä, pitäisi varusmiesten määrää vähentää murto-osaansa ja moninkertaistaa siviilipalvelusmiesten määrä.
Tätä varten amiraali Kaskealakin ryhtyi puhumaan mielekkään siviilipalvelun puolesta, jotta yhä suurempi osa muutoin varusmiehiksi päätyvistä siirtyisi siviilipalvelukseen sen jälkeen, kun se on muutettu rangaistuksesta jotenkin yhteiskuntakelpoiseksi ”vaihtoehdoksi”.
Suurissa periaatekeskusteluissa tarkoituksenmukaisuus usein unohtuu. Kun kenraalikunta alkaa kannattamaan siviilipalvelusta, tarkoittaa se samalla sitä, että puolustusvoimat muuttuu aselajien kehittämiskeskukseksi, koska uhkakuvaa on siirretty vuosiin 2025-2030.
Kun puolustusvoimat muuttuu kehittämiskeskukseksi, se tarvitsee lisää tutkijoita ja tohtoreita sekä ilmatyynyalusten kaltaisia mielenkiintoisia hankkeita, ehkä sukellusveneetkin. Kun rahat pitäisi investoida tekniikan mallikappaleisiin, ovat vääpelit ja varusmiehet ylläpitokustannuksineen tässä mallissa liikaa.
Nato-armeija ei perustu yleiselle asevelvollisuudella, vaan tekniikan kehittämiskeskuksille. Kansainvälistä toimintaa, jossa yksi pataljoona on Tanskan tapaan kerrallaan ulkona määrätyn ajan, ei tarvita yleistä asevelvollisuutta eikä satojatuhansia jalkaväkisotilaita.
Tässä mielessä ylimääräiseksi katsotun reservin hävittämiseen tähtäväät aloitteet eivät ole Nato-jäsenyyteensä valmistautuvassa Suomessa lainkaan erikoisia.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi, voisinko saada tarkennuksen termiin ”Nato-jäsenyynteensä valmistuva Suomi”? Minulta ei ainakaan ole kysytty mitään, vaikka olen äänioikeutettu kansalainen.
Aikaisempien kommenttiesi perusteella oletan kirjoituksesi ironiseksi heitoksi. Evakkokarjalaisten jälkeläisenä ja upseerin poikana en haluaisi Naton vaaliman poltetun maan taktiikan enää koskaan rantautuvan raukoille rajoillemme.
Ilmoita asiaton viesti
Turvallisuuspoliittista selonteon kirjoittajiksi on valittu pieni joukko virkamiehiä, joiden pääpäivätyö on edistää länsi-integraation syventämistä. Vaikka pääministeri jo ennakkoon sanoi, ettei Suomi hae selvityksellä Nato-jäsenyyttä, on kuitenkin kirjoittajajoukko sellainen, ettei lopputuloksena voi olla kuin strong buy Nato-jäsenyydelle.
Ruotsi pitänee tärkeänä, että Suomi luopuu maanpuolustuksesta ja supistaa suuren reserviarmeijansa Ruotsin tapaan pienemmäksi palkka-armeijaksi, jotta Suomen puolustusbudjetista riittäisi rahaa esimerkiksi ruotsalaisille puolustusvälinehankinnoille sekä keskittymiseen Itä- ja Pohjois-Suomen asemesta oleelliseen: Tukholman-Skånen seudun puolustamisee jo Suomenlahdella.
Myös Nato-malliin puolustusvoimansa organisoineelle Virolle olisi edullista se, että Suomi keskittyisi Keski- ja Pohjois-Suomen sijasta lähinnä Suomenlahden sulkemiseen sekä tarjoaisi joukkoja vaikkapa Pohjois-Viroon, koska Viron asevelvollisuus alkaa suomalaisekauden jälkeen olla jälleen suppeahkoa laatua.
Norja puolestaan kokiessaan tulevansa Naton hylkäämäksi toivoisi, että Suomessa olisi edelleen maanpuolustustakin kansainvälisen toiminnan ohella, erityisesti Lapissa.
Ruotsi haluaa Suomen luopuvan maanpuolustuksesta ja ryhtyvän kansainväliseen toimintaan, jotta reservistä ja varuskunnista vapautuvat rahat voitaisiin käuttää rynnäköiviin ilmavoimiin, ruotsalaisiin sukellusveneisiin ja kaataa Suomen puolustusbudjetti Suomenlahteen. Sama olisi myös Viron etu.
Norja puolestaan laskenee toivonsa Suomeen siksi, että päinvastoin kuin Pohjois-Ruotsissa, on Suomessa edelleen myös maanpuolustusajattelua maavoimien piirissä.
Ruotsin ja Norjan tavoitteet Suomen osalta ovat vastakkaiset, mutta kumpikin toivoisi voivansa ankkuroida Suomen paremmin Naton kautta puolustuspiiriinsä.
Ruotsi sai jo Seppo Kääriäisen aikana lahjaksi Suomen merivalvontakuvan, mikä mahdollistaa merivoimien operativiisen yhteyden. Iltatilannekuvaa ei liene vielä luovutettu, koska se on liittoutumattoman Suomen itsenäisyyden vertauskuva.
Amiraali Kaskeala haluaa Suomeen vain 60 000 reserviläistä, mikä merkitsee käytännössä samaa kuin Nato-jäsenyys. Siksi hän kannattaakin varusmiesten määrän vähentämistä siviilipalvelukseen tekemällä siviilipalveluksesta sosiaalisesti arvostettua.
Toisin sanoen Suomi valmistautuu Nato-jäsenyyteensä hitaasti ja varman päälle.
Yksi kynnyskysymyksistä on se, miten suuresti Ruotsi onnistuu sitouttamaan Suomen Afganistaniin, koska kunnon joukko Afganistanissa vuosikymmenien ylläpidolla syö tehokkaasti maavoimien rahoja budjettikehyksestä, koska 100 000 000 euron kriisinhallintabudjetista ei paljoa riitä siksi, että kriisinhallinnan lisäksi siitä maksetaan mm. Euroopan unionin taistelujoukkojen harjoittelu ilman mitään kriisinhallintaakaan.
Ilmoittautumalla aasialaisiin siirtomaasotiin Suomi takaa sen, että maanpuolustus vaihtuu budjettipaineista vähitellen kansainväliseen toimintaan.
Ilmoita asiaton viesti
Lapsellista höpinää
Nämä Kimmo Kiljusen kirjoitelmat käyvät kerta kerralta yhä sekavammiksi ja lapsellisemmiksi.
Ehdotan arvoisalle toimitukselle, että Kiljunen hyllytetään näiltä palstoilta ainakin toistaiseksi.
Hyvitykseksi Kiljunen voitaisiin nimetä vuoden infantiiliksi.
Kyllä on köykäisissä käsissä isänmaamme kohtalo!
Ilmoita asiaton viesti
Tohtori Kiljusen kommentteja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön parlamenttivaltuuskunnan vaalitarkkailusta Venäjän duuman vaaleista 2.12.2007 kaivataan.
Myös muiden vaaleihin lähtevien suomalaisten kansanedustajien, Sinikka Hurskaisen, Panu Rajalan ja Kimmo Sasin näkemykset olisivat tervetulleita.
Jos tohtori Kiljusen kolumnit eivät tunnut oikein Uuden Suomen sisällöltä niin se ehkä johtuu siitä, että ne ovat ensisijaisesti toimitetut lähinnä peruskiinnostuneelle ja perusluottavaiselle sosialidemokraatille, koska ne ovat peistattuja kansanedustajan eduskuntasivuista.
http://www2.eduskunta.fi/fakta/edustaja/464/index.html
Olivat sitten mielipiteet, mitä tahansa, on mielipidekirjoituksissakin aina vähintään siru asiaa ja pala näkökulmaa. Vanha luokkakantainen ja kaksipuoluejärjestemäisellä parlamentarismilla höystetty maneeri on aivan luonnollinen puheenparsi, joten siitä ei pidä loukkaantua. SDP:n jäsenten keski-ikä on nimittäin yli 50-vuotta ja 60-vuotiaiden määrä on huomattava. 60-vuotiaiden sarjassa ainut, joka pärjää nuorisovaaleissa on Erkki ”Kansalaisliike” Tuomioja.
Kyllä tohtori Kiljusella on asiantynkää sen verran, että jatkakoon vain. Ehkä vasta myöhemmin näemme Uusi Suomi -version kansanedustajasivujen kirjoituksista, jossa on redundanssia vähennetty ja vaihtoehtoisia näkökulmia lisätty.
Verkkoympäristö ei ole mitenkään helppo kenellekään, varsinkaan sellaiselle, joka on tottunut julkislausumiin ja sanomalehtikirjoituksiin.
Uskon, että tästä tulee hyvä ja vielä parempi ajan kanssa, kunhan uuteen forumiin totutaan…
Ei muuta kuin lisää mielipidekirjoittajia!
Ilmoita asiaton viesti
Kiljunen,miksi sos.demit eivät tosipaikassa estäneet ’pakkolakia’ tulemasta voimaan ajoissa? Eli he tiesivät ,että muuta mahdollisuutta kuin hallituksen tekemä ei ollut. Normaalia nykyajan ’liukuhihnatohtorin’ kykyä tehdä politiikkaa,ei tietoakaan joukosta poikkeamista joka ,vaatii rohkeutta.-
Ilmoita asiaton viesti
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue ei vastustanut potilasturvallisuuslakia ja teki sen säätämisen ilmeisesti perustuslakivaliokunnassa mahdolliseksi.
Kuitenkin enemmistöparlamentarismin vuoksi se esitti roolinsa varsinkin kolmannessa käsittelyssä ja puheissa eduskunnan pöytäkirjoihin ikään kuin aktiivisena vastustuspuolueena, kagaalina. Tällä uskotaan vielä nykyaikana vaikutettavan äänestäjiin.
SDP:n ristiriitaisin sanoma on ollut Jalka jarrulta – Suomi liikkeelle-vaalikampanja, jossa SDP vaati velkaelvyttämistä Ruotsin tapaan.
Kuitenkin kulisseissa SDP oli Kokoomuksen kanssa pakottamassa Suomea ERM/EMU-linjalle ilmeisesti siksi, että sosialidemokraattiset johtavat virkamiehet olivat jo menettäneet uskonsa kykyihinsä hallita tilannetta valtiovarainministeriöstä.
Tuolloin vielä tuonkaltainenkin kampanjointi kokoomuslaista valtiovarainministeriä ihmiskilpenä käyttäen ja liikkuvia äänestäjiä harhaanjohtaen oli mahdollista.
Ilmoita asiaton viesti
Outo tilanne
Iltasanomien (SDP:n äänenkannattaja) mukaan Kimmo Kiljunen on 29.11.2007 lähdössä Moskovaan Euroopan neuvoston vaalitarkkailijaksi.
Tilanne on varsin outo. Kiljunenhan on Etyjin yleiskokouksen varapresidentti ja järjestö on päättänyt olla lähettämättä edustajiaan vaalitarkkailijoiksi Venäjälle vastalauseena venäläisten venkoilulle. Kiljunen pelaa siis häikäilemättä kaksilla korteilla. Tuollainen menettely ei varmasti lisää Suomen uskottavuutta, kun maamme ensi vuoden alussa aloittaa Etyjin puheenjohtajana.
Ilmoita asiaton viesti
Tehypelleily vai halutaanko sitä nimittää terveydenhoidon potilasturvallisuustakuu ”keskusteluksi” olisi varmaan mennyt paljon asiallisemmissa merkeissä ilman tuota suoraa televisiointia. Pelkkää irtopinnojen ostoa äänestäjien aliarvionti moottorina tuossa turhanpäiväisessä huutelussa. Olisinpa halunnut nähdä mitä heinähattujoukko olisi äänestänyt jos koko hallituspuolueiden joukko olisi jäänyt riskistä huolimatta pois äänestyksestä.
Ilmoita asiaton viesti
http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/pubman/templates/37.htx?id=1273
OSCE PA:n eli Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön piti lähettämän alunperin 30 vaalitarkkailijaa. Kun ODIHR eli Demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimisto jäi pois, tarjosi Venäjä niille organisaatioille, joille oli 30 paikkaa, mm. myös Euroopan Neuvoston parlamenttivaltuuskunnalle ja Itsenäisten valtioiden yhteisölle kullekin 55 paikkaa.
Nyt kuitenkin OSCE PA:n halukkaiden määrä epävakaasta tilanteesta johtuen ei ole kuin noin 30:ä. Halukkaiden nimiä ei ole vielä ilmoitettu, koska ehkä akkreditointi on kesken, mutta eduskunnan verkkosivujen mukaan pääsee käsitykseen siitä, että Suomesta Venäjän parlamenttivaaleja 2.12.2007 tarkkailevat:
kansanedustaja Kimmo Kiljunen, OSCE PA,
kansanedustaja Sinikka Hurskainen, COE PA (Euroopan Neuvoston parlamenttivaltuuskunta).
kansanedustaja Kimmo Sasi, COE PA,
kansanedustaja Lyly Rajala, Pohjoismaiden neuvoston parlamenttivaltuuskunta
Toisin sanoen neljä suomalaista parlamentaarikkoa tarkkailee kolmen eri organisaation nimissä.
Tilanne on sikäli hankala, että parlamentaarikkojen on vaalitarkkailtava ilman:
– ODIRH:n valtakunnallista ydinryhmää (core team), jossa tehdään arvioita mm. mediaprosessista ja vaalien tasapuolisuuden edellytyksistä
– ODIRH:n aluetasoilla tarkkailevia pitkäaikaisia vaalitarkkailijoita
– ODIRH:n runsaslukuisia lyhytaikaisia vaalitarkkailjoita
Näin ollen kovin jämerien lausuntojen antaminen on mahdotonta siksi, ettei ole runsaasti lyhyaikaisia vaalitarkkailijoita, joista voisi saada tiedon aluetason ja paikallistason menettelyistä.
Ongelmana on myös se, että yleistason kommentaarien saamiseksi pitäisi olle core team Moskovassa esimerkiksi mediaprosessin osalta.
Luulisin, että eri Etyj-maiden Moskovan suurlähetystöjen kulttuuriattasheat ja lehdistöneuvokset ovat arvokkaassa käytössä, mikäli pitäisi esimerkiksi venäläisten lehtitietojen perusteella päästä käsiksi joihinkin kehitettävissä olevaiin seikkoihin.
Vaalitarkkailun voi aloittaa tästä
http://www.gazeta.ru/politics/elections2007/ mediaprosessin osalta.
Kontaktit mahdollisista aluetason haasteista voi saada ehkä puolueilta suoraan. Tämäkin tieto voi olla hieman ”biased”, ellei ole kenttähavaintoja.
Oikeastaan ei olisi lainkaan liikaa, vaikka Yleisradio tekisi puolen tunnin ohjelman, mitä vaalitarkkailuun kuuluu tai vaikka Helsingin Sanomat sivun tai kahden jutun.
ODIHR:n suurin saavutus oli Ukrainan presidentinvaalin toisen kierroksen uusinta tapaninpäivänä 2004. Ukrainan vaaleissa 30.9.2007 oli enää kysymys 0,14%:n vaalivirheestä, jolla olisi ratkennut, pääseekö Ukrainan sosialistinen puolue parlamenttiin vaalikynnyksen yli, joka tosin on matalampi kuin Venäjällä. Marraskuussa 2004 vaalivirheet olivat paikallisesti 15%-25% sekä valtakunnallisesti riittävästi, jotta vaalitulos mitätöityisi.
Toisin sanoen ODIHR ja muut tarkkailijaorganisaatiot noin 10 000 vaalitarkkailijalla saivat Ukrainassa vaalit toimimaan ja samalla siellä on mahdollista, että hallituspohjia on ehkä kolme:
1) Alueiden puolue+kommunistinen puolue+sosialistinen puolue
2) Meidän Ukrainamme+Julija Tymoshenkon ryhmä+Lytvynin ryhmä
3) Alueiden puolueen ja Meidän Ukrainamme koalitiohallitus, jota Tymoshenkon ryhmä pitäisi Viktoreiden ylätason tarkaisuna.
Jo vaalitarkkailusta käytävä keskustelu Venäjän, Yhdysvaltain, EU:n ja ODIHR:n sekä OSCE PA:n kesken osoittaa, että vaalitarkkailulla on merkitystä, kun se tehdään oikein, riittävän laajana ja pätevästi.
Venäjän ongelma on se, että sillä on liikaa energiavaroja, jotta voitaisiin luottaa, ettei poliittinen järjestelmä olisi korruptiovaarassa ulkomailta.
Ukrainassa ei ole energiavaroja, vaan se on energian nettotuoja, mutta Ukrainan Nato-jäsenyys Ukrainan EU-jäsenyyden kiihdyttimenä panisi Venäjällä ja myös Valko-Venäjällä asioita uusiksi.
Rahan kärrääminen politiikkaan ulkomailta ei ole lainkaan harvinaista IVY:ssä. Kärrätyn rahan määrä ja vaikuttavuus lienee paljon suurempi kuin pienet suolarahat, joita Neuvostoliitto tuotti Kursiivin kautta SKP:n järjestöille tai joita AFL-CIO tuotti salkulla Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti