Pohjolan demarit luokkakokouksessa
SAMAK:n vuosikokous pidettiin Tukholmassa. Halloo!! Mikä ihmeen SAMAK?! Onko kukaan koskaan kuullutkaan?
Jos ei ole, niin hyvä että olisi. SAMAK on pohjoismaiden sosialidemokraattien ja ammattiyhdistysliikkeiden yhteisjärjestö. Sen puheenjohtajana tähän päivään oli Norjan pääministeri Jens Stoltenberg. Kapula siirtyi Suomen Eero Heinäluomalle, joka luotsaa järjestöä seuraavat kolme vuotta.
Kerran vuodessa pohjolan demarijohtajat kokoontuvat yhdessä ay-liikkeen pomojen kanssa. Vietetään päivä, kaksi yhdessä. Ainutlaatuinen foorumi. Jaetaan kokemuksia, viedään viestiä, vahvistetaan uskoa, ollaan yhtä perhettä.
Meillä suomalaisilla on tietysti aina kielikynnys ylitettävänä. Emme ole aivan niin täysiverisiä skandinaaveja. Silti kuulumme taloon – ja paljon olemme saaneet. Eipä suomalainen hyvinvointiyhteiskunta olisi kaltaisensa, ilman muista pohjoismaista tullutta sosialidemokraattista vaikutusta. Voimme olla ylpeitä tästä.
Demareilla ei kuitenkaan ole syytä eristäytyä itsetyytyväisyyteensä. Ei edes pohjolassa. Tukholmaan olikin kutsuttu sosialidemokraattien ja ay-järjestöjen edustajia kaikista Itämeren alueen maista mukaan lukien Saksa ja Venäjä.
Liettuan pääministeri Gediminas Kirkilas oli jopa kokouksen yksi pääpuhuja.
Mistä puhuttiin? Tietysti pohjoismaisesta hyvinvointimallista. Ainutlaatuisesta maailmassa. Varsinainen menestystarina. On sitten kyse keskimääräisestä kansantulosta, kestävästä kehityksestä, inhimillisestä hyvinvoinnista, hyvästä hallinnosta ja vähäisestä korruptiosta, koulutuksen tasosta ja jopa taloudellisesta kilpailukyvystä, niin kaikilla mittareilla pohjoismaat ovat aivan maailman kärkeä. Miten se on mahdollista?
Eihän pohjoismaiden pitäisi pärjätä! Niissähän on poikkeuksellisen korkea veroaste, laaja julkinen sektori ja niukalti taloudellisia kannustimia tuloerojen ollessa suhteellisen vähäiset. Konventionaalisen talousteorian ja talouspoliittisen ajattelun mukaan tällainen yhteiskunta on jäykkä, holhoava, tehoton ja häviää kansainvälisessä kilpailussa. Mutta kuitenkin toisin on!
Ollaan tekemisissä kimalaisteorian kanssa. Kimalaisen suuri ruho ja pienet siivet tekevät siitä teoriassa lentokyvyttömän. Mutta käytännössähän se lentää.
Niin lentävät pohjoismaatkin maailman kukkakedoilla – korkeasta veroasteesta ja laajasta julkisesta sektorista huolimatta. Vai juuriko niistä johtuen? Sitä mieltä me demarit olemme. Tämän päivän huolemme on vain varmistaa julkisten palvelujen laatu ja saavutettavuus myös jatkossa.
Ei liene väärin sanoa, että pohjoismainen hyvinvointimalli on sosialidemokraattien luomus. Kuitenkin puistelimme Tukholmassa päitämme. Vuosikymmeniin ensimmäinen kerta, kun viiden pohjoismaan puoluejohtajat kokoontuvat, niin paikalla on vain yksi pääministeri!
Katastrofaalinen vaalivuosi takana. Ensin Ruotsissa, sitten Suomessa ja lopulta Tanskassa. Kaikissa kolmessa maassa demarit hävisivät.
Kuultiin selityksiä. Hyviä sellaisia. Hyvinä aikoina demarit eivät saa äänestäjiään liikkeelle. Ja kun menee oikein hyvin, on kansalaisilla varaa porvarillisiin kokeiluihin.
Tanskassa kompastuivat maahanmuuttokysymyksiin, Ruotsissa Göran Perssonin liian pitkään valtakauteen ja Suomessa – niin olemmehan sitä ruotineet. ”Väärää politiikkaa” sanoi joku. Se jokukin oli paikalla.
Eero Heinäluoma iski silmää kokoussaaliin astuessamme todeten, että tällä kertaa Suomen SAMAK-valtuuskunta on poikkeuksellisen kovatasoinen: koko puoluejohto paikalla ja myös kaikki julkisesti ilmoittautuneet haastajat. Istuimmekin sulassa sovussa eturivissä vierekkäin Eero, Maarit Feldt-Ranta, minä ja Erkki Tuomioja.
”Katastrofaalinen vaalivuosi takana. Ensin Ruotsissa, sitten Suomessa ja lopulta Tanskassa. Kaikissa kolmessa maassa demarit hävisivät.”
Ennustan, että teillä noita vuosia tulee riittämään!
Sosialismi oli viime vuosisadan liike.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se ole Tuomiojan yksinoikeus vaatia jäsenäänestystä.
Ilmoita asiaton viesti
Ero on siinä, että Tuomioja varakkaana miehenä saa puhua, mitä itse haluaa, kun taas SAK:n asettamien vastaehdokkaiden, joiden tarkoituksena on jakaa ääniä oikealla tavalla, tulee pysyä esityslistassa.
Ei Tuomioja ole esittänyt, että SDP:n puolueneuvoston jäseniltä vietäisiin yksinoikeus valita SDP:n puheenjohtaja. Hän on vain esittänyt yleistä mielipidetiedustelua, n e u v o a – a n t a v a a jäsenäänestystä siitä, miten vähän jäsenten luottamusta puolueneuvosto nauttii valitessaan Eero Heinäluoman jatkoon.
Kyseessä ei siis ole vallankaappaus, vaan transparenssi, läpinäkyvyys, millä jäsenten lisäksi myös liikkuvat äänestäjät pääsevät selville SDP:n puoluedemokratian (oligarkkisesta) luonteesta.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvältä näyttää oikeistossa, kokoomuksessa tulevaisuuden mies Katainen puheenjohtajana ja keskustassakin nuorehko puheenjohtaja. Vasemmistolla vanhat parrat yrittävät pysyä mukana 2000 luvun mailmassa, mutta kun pohja on 1960-70 luvulta eikä osata oppia uutta, niin tässä on tulos.
Auringonlaskun touhua, ei Venäjäkään noudata niitä vanhoja oppeja. Kaiken viimeisenä lukkona presidentti Halonen.
Kemijärvellä nähdään vasemmisto ei ole kiinnostunut työpaikoista, vain poliittinen valta kiinnostaa ja hallituksen morkkaaminen.
Ilmoita asiaton viesti
SAK ja SDP voisi järjestää Kemijärven johdosta USAn vastaisen mielenosoituksen!
Kyllä SAK:n väki keksii yhtyeyden!
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin Metallityöväenliitto, joka johtaa SAK:a halusi Vuorenmaan ja Putkosen voimin Irakin sotaa. Jo Marx huomautti, että imperialismi on kapitalismin korkein muoto.
Uskoisin, että Jouko Ahonen lataa lautaselleen lisää grillimakkaraa ja sinappia sekä hymyilee takkatulen räiskeessä sitä, että korpikommareilta ja kepulaisilta meni tehdas. Siinä ei paljoa tunnu monen demaritoverin menetys Summassa. Kaveria ei jätetä, mutta tovereista ei niin väliksi.
Uskoisin, että Metsä-Botnian ja Uruguayn vuoksi myös Paperiliitto on samanlainen sotaliitto kuin Nokian vuoksi Metallityöväenliitto.
Metalliliiiton ja Paperiliiton kansainvälisen kapitalismin porvarillistamis- ja takaisinkansallistamisohjelma on samanlaista camouflage -politiikka kuin Der Paavon oletettu sundqvistilainen vasemmistolaisuus. Herrat Blomberg ja Lipponen esiintyivät vasemmistolaisina 1971 saadakseen asioista tavallisesti perillä olemattomien tovereiden kannatuksen puolue- ja virkauralleen taistolais- ja pälkäneläispaineissa.
Uskoisin, ettei Paperiliitto osoita mieltä Yhdysvaltoja vastaan eikä Ruotsia tai Wallenbergeja vastaan, vaikka Häkämiehestä ja Vanhasesta jää pelin politiikkaan erittäin vaisu tunnelma. Katainen on onneksi onnistunut pysymään poissa kameroista, koska omistajapoliitikko Häkämies on saanut tuta julkisuuden valokeilan. Myös Mauri Pekkarinen todellisena omistajapoliitikkona on saanut olla rauhassa Häkämies-kilven vuoksi.
Uskoisin, että Paperiliiton sosialidemokraattinen johto on valinnut puolensa ja kumoaa toisenkni tölkin Kemijärven ja Summan muistoksi. Kollaa kesti – Summa ei, mutta ennen miehet olivatkin rautaa…. hiio-hoi.
Luulisin, että Ahosen ja Vuorenmaan suosikkiehdokas on sotaveteraani McCain niin kuin minunkin.
Ja sille, joka ei ymmärtänyt otsikkoa siksi, että on kuunnellut pääasiassa vain The Rolling Stonesia tai neuvostolaiseen tapaan The Beatlesiä salaa, sanottakoon, että otsikko on venäläis-sarkastinen vitsi.
http://runotietokanta.kaupunginkirjasto.lahti.fi/PoemDetails.aspx?PoemID…
Ilmoita asiaton viesti
Sosialidemokratian ongelmana on ollut puheen ja tekojen välinen ristiriita.
Politiikka on käytännössä ollut kokoomuksen politiikkaa eikä sosiaalidemokratiaa.
Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on pitkälti sosiaalidemokraattien luomus.
Viron Lennart Merikin harmitteli sitä ettei Virossa ole vahvaa sosiaalidemokraattista puoluetta. Arvioisin sellaisen vielä Viroonkin tulevan.
Pohjoismainen malli on hyvä esikuva muillekin. Suomen kansan selvä enemmistö on tämän mallin takana.
Ilmoita asiaton viesti
”Kimalaisen suuri ruho ja pienet siivet tekevät siitä teoriassa lentokyvyttömän. Mutta käytännössähän se lentää.”
Tieteen mukaan kimalainen voi lentää, ja niinhän se lentääkin.
Jos ei ole mitään asiallista argumenttia, kannattaa irvimisen kohteeksi ottaa jotain muuta kuin luonnontieteet. Niissä on kuitenkin enemmän asiaa kuin politiikassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on pitkälti sosiaalidemokraattien luomus.”
-Onko muitakin hyviä vitsejä tulossa, hyvä Kimmo Kiljunen?
Hyvinvointiyhteiskunta on luotu sosialisteista ja vasemmistolaisista huolimatta.
”Viron Lennart Merikin harmitteli sitä ettei Virossa ole vahvaa sosiaalidemokraattista puoluetta. Arvioisin sellaisen vielä Viroonkin tulevan. ” -Olen arvostanut Lennart Meren aina hyvin korkealle, mutta näköjään jossakin asiassa hänkin on ollut väärässä.
”Sosiaalidemokraattinen? pohjoismainen malli on hyvä esikuva muillekin. Suomen kansan selvä enemmistö on tämän mallin takana.” Sosialidemokratian, vasemmiston? -Vasemmiston kannatus on alhaisempi kuin koskaan: Sos. 30% (-4,2 %) -ei sos. 70%. Eli ei kovin suuri enemmistö. Sinänsä pohjoismainen malli on hyvä esikuva, mutta millään vasemmistolla tai sosalisteilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=78&news_id=20082630&rss=4
Jospa SDP tekisi Suomesta jälleen tietoyhteiskunnan. Suomi alkoi suistumaan kehityksestä kesän 2001 jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Du tronar på minnen från fornstora dar. Entäs tästä eteenpäin?
Ilmoita asiaton viesti
> Ainutlaatuisesta maailmassa. Varsinainen menestystarina.
Asialla on kyllä toinenkin puoli. Suomalaiset lapset ja nuoret voivat huonosti, onko Jokela jo unohtunut, entä alkoholi ja hoitojonot psykiatrian puolella? Varsinaista menestystä, sano.
> kaikilla mittareilla pohjoismaat ovat aivan maailman kärkeä.
Itsekehuskelulla ei saavuteta kuin se ainoa todellinen kärki, missä me olemme hyviä: kokonaisveroaste on sietämättömän korkea ja kansan todellinen ostovoima Euroopan rupusakin joukossa. Automme ovat vanhimmat, tiet huonommat kuin Venäjällä ja joukkoliikenne ei toimi kuin muutamassa hassussa kaupungissa.
> Konventionaalisen talousteorian ja talouspoliittisen ajattelun
> mukaan tällainen yhteiskunta on jäykkä, holhoava, tehoton…
Nyt puhutaan asiaa. Toki olemme joustavampia, kuin itänaapuri, mutta se ei ole kovin paljon se. Suomalainen yhteiskunta jos joku yrittää olla holhoava – lupaa sinne tänne, kaikkeen pitää hankkia virallinen lupa viranomaiselta.
Meillä on pöyristyttävän paljon virkamiehiä kansan kokoon nähden. Eikä selitys voi olla pinta-alakaan. Eihän siellä korvessa istu edes virkamiehiä.
Pohjoismainen hyvinvointimalli on täysin merkityksetön tänä päivänä, jopa SDP:n piirissä. Ei siihen usko enää kukaan. Ja Ruotsi, no, viimeksi tänään siellä on tehty kovan luokan ryöstö. Turvaton maa, rikollisten ja moottoripyöräjengien – sekä maahanmuuttajien – temmellyskenttä. Ja Tanska, siellä poliisi joutuu harva se kuukausi käyttämään voimakeinoja purkaakseen maahanmuuttajien mellakoita.
Tässä mediassa on turha yrittää syöttää pajunköyttä – lukijoiden silmät ovat avautuneet jo lapsena.
Ilmoita asiaton viesti
Me papit nauroimme niin, sanoi Kangasalan kirkonvartija.
Ilmoita asiaton viesti
Kimalaisvertauksella uskon Kiljusen potkaisseen vahingossa ampiaispesää kimalaispesän asemesta. Itse en ole allerginen kimalaisille, ampiaisille tai demareille, kuten monet blogien kommentaattorit tuntuvat olevan.
Demarit ja ammattiyhdistysliike ovat saaneet aikaan paljon hyvää ja samoin iskeneet kätensä paskaan monessa. Kansakunnan taspäistäminen, joka ei välttämättä ole kaikkien edun mukaista yhdistetään usein SDP:een. Samoin järjetön byrokratia valtion hallinnoimissa laitoksissa ihmetyttää: miksi tilan ja työvoiman puutteista kärsivissä sairaaloissa pitää olla pari kerrosta paperinpyörittäjille, miksi työvoimatoimiston virkailijat ovat aina työllistettyjä ja kykenemättömiä jakamaan työpaikkoja? Kysymyksiä riittäisi loputtomiin. Ehkä SDP on ainoastaan helppo syyllistää yhteiskunnan toimimattomuudesta, kaikkihan siinä ovat lehmänkauppoineen mukana. En kuitenkaan aio äänestää demareita koskaan, linjan selkeydyttyä voisin harkita uudelleen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen aina äänestänyt demareita ja äänestän ja siinä yksi syy että elämme kaikki Suomessa hyvin, eikö vain?
Ilmoita asiaton viesti
Elämme kohtuullisen hyvin, muttei demarien ansiosta.
Entistä useammat änestäjätkin ovat vihdoin huomanneet sen.
Onneksi yrittäjät / työnantajat ovat saaneet heille kuuluvan arvostuksen, kun vielä vähän aikaa vasemmisto leimasi yrittäjät kapitalisti ryöstäjiksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Olen äänestänyt koko ikäni vain Kansallista Kokoomusta. Vieläkään tulovero ei ole neuvostoliittolaiset 13% niin kuin Venäjällä eikä arvonlisävero 18% niin kuin Venäjällä. Kansallinen Kokoomus on alentanut veroja jo vuodesta 1918 ja ne ovat miltei nelinkertaistuneet.”
Ilmoita asiaton viesti
Kerropa Sinä, Hyvä Kimmo kun niin viisaaksi demariksi esittäydyt niin monesti ja taas ja taas…., vaikka jossakin blogissasi, miksi tämä järjestö:
http://www.socialistinternational.org/main.html
,on niin keskittynyt Israelin vastaisuuteen ja se tuntuu niin monen mielestä puolustavan palestiinalaisten tai tällä hetkellä Hamasin terrorismia?
Silti, kaikella rakkaudella ja terveisin,
Demagogi
Ilmoita asiaton viesti
SDP on yhtä monessa mukana kuin edesmennyt Keskusosuusliike Hankkija. Voisiko joku tehdä oman Wikipedian SDP:lle partiolaisten tapaan? http://wiki.partio.net/Etusivu .
Johtososialidemokraattien, siis etujoukon puhemiehistön, titteliluettelo on varmaan pidempi kuin Suomen viimeisen suuriruhtinaan, Nikolai II:n.
Ei näistä ota selvää edes 416 SDP:n kunnallisjärjestöä!
Ilmoita asiaton viesti
Etyj ja Venäjä taitavat olla jo kunnossa, koska puhutaan säistä.
http://www.tuomioja.org/
Ilmoita asiaton viesti
Missäs Kiljunen sen hyvinvointiyhteiskunnan näkee, kun itsellä menee hyvin ja palvelunsa voi hankkia euroja laskematta. Tässä maassa on myös varjohyvinvointiyhteiskunta, jossa hyvinvointi ei pelaa herrojen väittämällä tavalla, vaikka ylivuotisia ruumiita ei tienpenkoilla näekään. Tämän päivän yhteiskunnassa työläisiä heitellään kuin jätesäkkejä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuossa demareiden tappiokierteessä pitäisi olla mitään ihmettelemistä kenellekään reaalimaailmaa ja elämää ymmärtävälle; Suuret ikäluokat, nuo demarien vankimmat kannattajat, ovat ajan myötä siirtyneet yhteiskunnan jakaman hyvän saamapuolelta maksajan puolelle. Yltiösolidaarisista kakunjakajista kasvaa omaisuuden kertyessä äärikonservatiivisia oikeistolaisia. Solidaarisuus lakkaa harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta siinä vaiheessa kun rahavirta kääntyy omasta tai perheen lompakosta poispäin.
Eräs teoria Neuvostoliiton vetämän maailmanvallankumouksen nuupahtamisesta toteaa lopun alkaneen siinä vaiheessa kun vallankumoussankarit huomasivat oman kuolevaisuutensa ja ryhtyivät miettimään miten voisivat siirtää omaisuutensa ja muut etuoikeutensa omille jälkeläisilleen. Kommunistisessa yhteiskunnassa perittäviä omaisuuksia ja etuoikeuksia ei pitäisi olla joten kommunismi sai mennä.
Ei ole mikään sattuma että sosiaalidemokraattien huippuvuodet osuvat juuri niille vuosikymmenille jolloin sodanjälkeen syntyneillä suurilla ikäluokilla oli käsissä ruuhkavuodet opiskeluineen, asuntolainoineen, lapsien hankkimisine ja kasvattamisineen. Silloin suuret ikäluokat olivat erittäin vastaanottavaisia puolueohjelmille jotka lupasivat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista opiskelijoille, lapsiperheille ja asuntovelallisille. Lisänä tuossa oli sukupolvikapinaa jossa sodanjälkeinen ikäluokka näytti keskisormea 30-40 lukujen vallanpitäjiin rinnastamilleen (fasistisille) vanhemmilleen.
Nyt suurilla ikäluokilla ei ole enää tarvetta solidaarisuuteen. Asunnot ja kesämökit on maksettu ja omaisuuttakin on kertynyt mukavasti. Perintö pitää turvata ahnailta kakunjakajilta omille jälkeläisille, muut hoitakoot omat asiansa. Perusdemarissa ei ole ollut enää pariin vuosikymmeneen muuta punaista kuin omakotitalon tiiliseinän väri, ideologinen ajattelu on jo pitkään ollut enemmän kokoomuksen tontilla. Nyt ollaan sitten tultu siihen pisteeseen että äänestyskäyttäytyminenkin on siirtynyt oikealle.
Tässäpä Kiljuselle ja kaikille muille karriäärivasemmistolaislle onkin
pureskelemista. Kakkua on ollut mukava jakaa kun siinä hommassa yleensä jakaja saa valkata itselleen paksuimman siivun. Olisihan se ollut hirveä kohtalo jos olisi sattunut herraksi syntymään, silloin olisi joutunut maksamaan viulut omasta pussista. Nyt se pussi on siirtynyt suurten ikäluokkien omistukseen ja nyörit on jakajien hämmästykseksi vedetty kiinni.
Selkeä osoitus demarien hätäännyksestä ja irtaantumisesta reaalimaailmasta oli vasemmiston perinteisen käyttövoiman, kateuden valjastusyritys hyökkäämällä työsuhdeautoilun kimppuun. Olisi ehkä kannattanut pohtia kuinka moni demareja vielä toistaiseksi vanhasta muistista äänestävä on pakotettu käyttämään työnantajan hänelle määräämää ankarasti verotettua auto”etua” joka käytännössä syö nettotilistä kuukausittain useita satoja euroja.
Demareiden tämänhetkinen yritys päästä kiinni vallankahvaan pohjoismaissa näyttää kiinnityvän keinotekoiseen vastakkainasetteluun, yritykseen samaistaa hyvinvointovaltio demarihallintoon. Sekä luonollisesti yritykseen leimata porvarisuuntaus hyviinvointivaltion vastaiseksi. Hyvinvointivaltiota kannattavat kaikki, ainakin niin pitkään kun sen ylläpidon kustantavat jotkut mystiset toiset.
Roomassa kansa pidettiin tyytyväisenä tarjoamalla sille leipää ja sirkushuveja. Pohjoismaisessa sosiaalivaltiossa kansa pidetään tyytyväisenä tarjomalla sille julkisen sektorin tuottamina niitä palveluja joita ihmiset pystyisivät itselleen kustantamaan mikäli heitä ei rasitettaisi niillä veroilla, joilla julkien sektorin näennäisesti ilmaiset palvelut heille tuotetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Aarno Laitinen on vaihteeksi tehnyt sosialidemokraattisen artikkelin.
http://perhealbumi.iltalehti.fi/kolumnistit/
Ilmoita asiaton viesti
Mihinkas luokkaan teidan porukka nykyaan kuuluu?
Ilmoita asiaton viesti
Demarit. Teidän suuri puoluepoliittinen valtanne on aina perustunut muiden kuin puolueen jäsenten kannatukseen. Oman puolueen äänet eivät riitä valtaan, muistakaa, että puolueeseen kuulumattomien äänet ovat myös arvokkaita.
Ilmoita asiaton viesti
SDP:n puoluevaltuustolle eivät kelpaa edes neuvoa-antavat sosialidemokraattien äänet evästykseksi. Taistelevan työvaenliikkeen parlamentaariseen siipeen on vaikea tuoda aitodemokraattisia käytäntöjä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi demarit eivät uskalla asettaa puolueessaan edes neuvoantavaa jäsenäänestystä ?
Heillä näkyy olevan käsitys, että demokratia ei kuulu kansalle tai sen osalle, vaan puolueen ”keskuskomitealle”, joka siis edustaa näin harvainvaltaa päättämällä kaikesta…jopa vaalimainonnasta ruokapöydässä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sitä kannata kieltää, etteikö demareilla olisi, samoin kuin muillakin suomalaisilla puolueilla – kommunisteja nyt lukuunottamatta – oma osuutensa nykysuomen hyvinvoinnissa.
Kaikki ovat, kukin omalla tavallaan yrittäneet parantaa olojamme
ainakin oman intressiryhmänsä kohdalla. Demarit ovat onnistuneet hyvin. Tämän päivän paperi- metallimies, ym. demareita lähellä oleva elää paremmin kuin sinikaulus köyhälistö,
joita herroiksi sanotaan.
Tuli vaan hinnoiteltua itsensä pihalle ja niitä tekosia nyt maksellaan. Se on kuitenkin eri asia eikä kuulu tähän.
Mikä sen sijaan kuuluu, on se, että siinä kun muut puolueet ovat menneet ajan vaatimalla tavalla eteenpäin, ovat demarit jääneet
vanhoille barrikaadeille ja juoksuhautoihin uhoamaan.
Kun katselee jotain Feld-Rantaa tai Pia Viitasta, jotka naama purppuranvärisenä hokevat kauan sitten kuollutta vallankumousepistolaa ei tarvitse ihmetellä, mihin äänestäjät katoavat. Ei ole puolueelle myöskään kunniaksi, että keulamiehenä heiluu SAK:n sinne asettama kellokas.
Nykyaikainen yhteiskunta on keskusteleva, harkitseva, punnitseva
ja toisenkin mielipiteen huomioonottava. Enää ei vetele – ”me
vaadimme”-politiikka.
Kun katselee esimerkiksi Vanhasta ja Kataista, niin ihmetyttää etteivät demarit yritä edes matkia. Jonkin aikaa taitaa vielä mennä
ennenkuin demareiden riveistä löytyy heidän veroistaan haastajaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä tekee Vanhasesta ja Kataisesta niin kovia poliittisia johtajia, kun koko järjestelmä on kuitenkin valtiosihteeri Raimo Sailaksen varassa?
Ilmoita asiaton viesti
http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=78&news_id=20082639&rss=4
Ilmoita asiaton viesti
Me. Demarit yhdessä. Kuin perhe.
Muistoja kultaiselta 1900-luvulta.
Ruotsi. Verot. Hyvinvointi. Ay-liike.
Olof. Kalevi. Veljet Fidel ja Erich.
Imperialismi. Kehitysapu. YK.
Ennen oli hyvin.
Ja rintarinnan veljet Eero, Erkki.
Kiljusen kirjoitelma on naivin fraseologinen ja tyhjänpäiväinen menneisyyden kultaisten muistojen kaihomielinen sepustus.
Demarien ihana menneisyys.
Sepustus osoittaa demarien edessä olevien haasteiden mittavuuden.
Arvioisin kirjoitustyylin ja sisällön analyysin perusteella, että stoorin on kirjoittanut enintään 20-vuotias todennäköisesti naispuolinen Nuori Kotka.
Ilmoita asiaton viesti