Kilpaan mukaan
”Kimmo, nyt tarvitaan miestä mukaan SDP:n puheenjohtajataistoon”, heitti Antti Kalliomäki kesken ulkoasiainvaliokunnan kokouksen. ”Kiitos huomiosta, minulla on kymmenen minuutin päästä tiedotustilaisuus aiheesta”, heitin takaisin.
Muistin hyvin Kalliomäen kommentit joskus 1990-luvulla, kun äkkikäänteissä hänen poliittinen uransa lähti nousuun: ”Politiikassa kaikki tapahtuu yllättävästi ja nopeasti, vain muutos on pysyvää”. Nyt juuri tuntui, että ymmärsin, mitä Antti aikoinaan tarkoitti. Nousin ja lähdin tiedotustilaisuuteen. Pyysin Erkki Tuomiojaa ottamaan tyhjäksi jäävän paikkani. Hän on varajäsenenä ulkoasiainvaliokunnassa.
Pikkuparlamentin kansalaisinfo oli täynnä tiedotusvälineiden edustajia. Hämmästyin. Suurella joukolla olivat liikkeellä. Varsinainen mediatapahtuma. En malttanut olla kiittämättä huomiosta ja ilmaisemasta iloani, että kerrankin saan pitää tällaisen suuren lehdistötilaisuuden suomen kielellä.
Olin kuukausi sitten ilmoittanut valmiuteni olla ehdolla puolueen johtoon kesäkuun puoluekokouksessa. Se koski myös puheenjohtajuutta, jos sikseen tulee. Mutta vierastin ajatusta haastaa istuvaa puoluejohtoa. Muotoilu oli turvallinen. Eihän tosi koitosta ollut luvassa.
Mutta kaikki muuttui. Saimme kuulla Eero Heinäluoman dramaattisen ilmoituksen. Nyt mitattiin miestä. Sanasta miestä, sarvesta härkää. Olin valmis. Ja tosissani. Meidän on uskottava itseemme. Sillä mielellä ilmoittauduin puheenjohtajakilpaan.
Miksi minä? Tunnetaanko minut riittävästi? Viittasin lehdistötilaisuudessa Harri Holkeriin. Hän esitteli minut kerran New Yorkissa eräälle amerikkalaiselle kenraalille: ”Tässä on kansanedustaja Kimmo Kiljunen; hänet tunnetaan paremmin ulkomailla kuin Suomessa”. En voi muuta toivoa kuin että tämän ehdokkuuden jälkeen minut tunnettaisiin myös Suomessa.
SDP:n puheenjohtajaksi kaivataan uutta, tuoretta kasvoa. Kaivataan poliittista kokemusta ja henkilöä, jolla on myös tuntuma suomalaiseen arkeen. En epäröinyt kertoa, että uskon omaavani kaikki nämä piirteet.
Poliittinen kokemukseni tosin on enemmän kansainvälisiltä foorumeilta kuin Suomesta. Mutta neljän lapsen isyys, se on varsinainen elämänkoulu. Isänä ja nyttemmin myös neljän lapsenlapsen vaarina oppii arvostamaan suomalaisia julkisia palveluja. Niistä on jatkossakin pidettävä kiinni.
Puheenjohtajakilvassa minulla on yksi teema: meidän on uskottava itseemme. Niin suomalaisina, sosialidemokraatteina kuin yksilöinä. Tällä mielellä olen liikkeellä.
Yhteiskuntamme ei ole valmis. Parannettavaa on. Erityisen huolissani olen eriarvoisuuden kasvusta. Pääomatulojen osuus kansantulossa on noussut vuoden 1987 19 prosentista nykyiseen 30 prosenttiin. Se heijastaa tulonjaon vakavaa vääristymistä. Tarvitsemme veroremontin. Työn haittaverosta on päästävä. Pääomatulot ja työtulot on asteittain saatettava verotuksessa samalle viivalle.
Ympäristöstä on yhdessä huolehdittava. Kyse ei ole vain ilmastonmuutoksesta. Myös Itämerestä on pidettävä huoli. Ympäristöpolitiikassa, jos missä EU, on tärkein välineemme. Missä ongelma, sinne EU!
Globalisaatiota ei tarvitse pelätä. Se on otettava haltuun, yhteiseksi hyväksi. Tässäkin kansainvälinen sosialidemokratia on vastaus. Me olemme myös uskottavimmin puhumassa globaalin köyhyyden voittamisesta. On poliittisesti sietämätöntä, että yhä vielä lasketaan miljoonissa nälkään kuolevien ihmisten määrä maailmassa.
Siinä ohjelmaani.
Naapureissa demarien kannatus lähentelee 40 prosenttia. Olen epäonnistunut puoluejohtajana, jos kannatusta ei saada nostettua yli 30 prosentin. Jos jo seuraavissa eduskuntavaaleissa kannatus ei ole yli 25 prosenttia, puheenjohtajan on tehtävä armottomat johtopäätökset.
Eero Heinäluoma näytti tien. Hän tinki omasta karriääristään puolueen eduksi. Nyt meillä puheenjohtajaehdokkailla on upea näytön paikka. Emme ole politiikan ammattilaisia, jos tämän tupeksimme. Raikkaalla mielellä liikkeelle. Hyvä, linjakas poliittinen keskustelu.
Olen täysin vakuuttunut porukasta. Demareilla on hieno kaarti ehdokkaina. Puoluekokouksella on mistä valita.
Osaisiko joku sanoa, kuka on ollut SDP:n ”mies” tai edes ”kotimies” sen jälkeen, kun habitukseltaan kersantti Ärjylää muistuttava Der Paavo lakkasi komentamasta housukaartia kolmiriviin saksalaisen vääpelin otteilla?
Johannes Koskinen on vaikuttanut hiljaiselta järkimieheltä, Erkki Tuomioja ajattelijalta, Heinäluoma edelleen lobbarilta ja sanansa asettelevalta järjestömieheltä sekä taustavaikuttajalta.
Eniten Lipposta muistuttaa Minna Lintonen, mutta missä ovat ne SDP:n muut miehet – siis ne johtajaominaisuuksin vastutetut tosimiehet, jotka eivät luiki pakoon, kun koko puolue ajautuu ahtojäihin.
”Jawohl jawohl jawohl maata jälleen vallataan. Über alles rahat talles kaikki tallataan” – Juha ”Watt” Vainio
Kuka on SDP:n Indiana Jones – riskinottokykyinen professori.
Ilmoita asiaton viesti
”Pääomatulojen osuus kansantulossa on noussut vuoden 1987 19 prosentista nykyiseen 30 prosenttiin. Se heijastaa tulonjaon vakavaa vääristymistä. Tarvitsemme veroremontin. Työn haittaverosta on päästävä. Pääomatulot ja työtulot on asteittain saatettava verotuksessa samalle viivalle.”
Valtiovarainministeri Sauli ”Työväenpresidentti” Niinistö sanoi, ettei Suomessa veroaste koskaan laske alle 44%:n yrittäen toppuutella Raimo Sailaksen laskelmin kokoomuslaisia veropopulisteja.
Veroaste lienee nun noin 42%. Ansiotuloverotuksen alentaminen pääomatuloverotuksen tasolle tarkoittaisi ilmeisesti veroasteen laskemista yhdysvaltalaiselle tai israelilaiselle tasolle, jolloin sosialidemokraattinen hyvinvointiyhteiskunta pitäisi yksityistää veroista maksuille tai kansalaisjärjestöille. Mihin siis perustuu veroasteen alentaminen?
Ilmoita asiaton viesti
SDP aikoo valtaan palatessaan nostaa (pääoma ja suurimpien) veroja. Palauttaa varallisuusveron ja vielä lisätä veroja bensa&auto. Muttei jottei ihmiset alkaisi liikaa ihmettelemään niin ruoan alvia varmaan laskettaisiin muutama yksikkö tai ehkä jopa perus alvi saataisiin enemmän EU tasolle.
Onkohan Kimmo&kopla koskaan miettinyt sitä, että kuinka paljon nämä pääoma tuloilla rikastuneet ihmiset ovat laittaneet rahaa kulutukseen ja tätä kautta pistäneet yhteiskunnan pyörät pyörimään? Ei varmasti olekaan koska SDP:ssä uskotaan valtion tehokkuuteen loppuun asti. Voin nyt suoraan sanoa, että se ei ole niin tehokas kuin luulette. Mahdollisuuksien rajoissa hoitaisivat yritykset monet valtion työt paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
Kun elämme mediayhteiskunnassa, niin puheenjohtajan julkinen kuva vaikuttaa siihen, onko demareilla 30 prosentin kannatus vai ei. Ei millään pahalla, mutta ainakin minun mielikuvissani Kimmo Kiljunen on kovin itserakas touhupeppu, joka muun muassa vei mikrofonin eduskuntasaliin, kun näin saatiin tv:n ajankohtaisohjelmaan dramatiikkaa. Kun ei sinne saliin saa mennä muut kuin kansanedustajat ja istunnossa tarvittavat virkamiehet, niin mitä se mikrofoni siellä teki? Näin pienistä välähdyksistä rakentuu puheenjohtajaehdokkaan julkinen kuva.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä mikrofonia Kiljunen on kuljettanut? Eikös roadaaminen ole vahtimestarien avustajien asia? Mikrofonithan ovat nykyään pieniä eivätkä enää mitään jäätetötuutteja.
Kiljusesta on nyt ilmeisesti kaksi mielikuvaa. Joulukuusta lipuin koristeleva tietokirjailija, joka on tehnyt melko mielenkiintoisen MMM-kirjan lipuista ja ylioppilas Aaro Laitisen kommentti SDP:n jo ikääntyneestä lapsinerosta.
Kukaan ei muista, että Kiljunen oli Euroopan unionin valmistelukunnassa valmistelemassa EU:lle perustuslakisopimusta, josta ei sitten tullut mitään, koska Alankomaiden ja Ranskan kansat alkoivat vastustaa.
No se valmistelukunta oli ainakin Esko Seppäsen hammastelujen mukaan melko ohjattua kulissitoimintaa, missä myös lapset ja nuoret muka ”saivat äänensä kuuluville”.
Minusta kannattaisi ehkä sittenkin tehdä ”rajamäet” eli saada edes se pakkonaskalilaki valmiiksi. Näin voisi ehkä lääninkalastuskortin tavoin saada nimensä historiaan ja osoittaa, että kyllä yksikin kansanedustaja vielä euro-Suomessa pystyy, jos haluaa.
Hyvää Kiljusessa on myös se, että hän tekee eduskuntapalkallaan ja eduskuntalomallaan sosiaalista työtä. No eduskunnalla on kyllä enemmän lomaa kuin ne viisi viikkoa vuodessa.
Ilmoita asiaton viesti
Erkki Tuomioja vast’ikään esitteli yleisesti ajatuksiaan ympäristöpoilitiikasta.
Hän puhui yksilöllisestä ympäristösetelistä, jos ymmärsin oikein.
Hän tarkoitti, että jokaisella suomalaisella olisi n kpl lentokilometreja käytettävänään ja optio x litraan bensaa autolla ajelemista varten, jos ymmärsin oikein.
Hän sanoi, että jokaisella suomalaisella olisi omat ekokuponkinsa, jotka kaikkein ympäristötietoisimmat kansalaiset voisivat repiä. Ja jotkut voisivat halutessaan kaupata niitä toisille. Ymmärsinkö oikein?
Sitten hän sanoi, että ajatus on liian hyvä toteutuakseen. Häh? – Sanoiko hän todella niin?
Mikä olisi kokoomuslainen tulkinta edellä esitetystä?
Minusta on mukavaa olla idealisti. Ehkä olen niin nuori, että uskon ajatusteni voimaan, ainakin jossain määrin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on kokoomuslainen voucher-ajatus, joka on siirretty koulutussetelistä hiilidioksidiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ensin metri sitä tavallista löpinää, ja viimeiseksi lauseeksi vetäisit: ”Puoluekokouksella on mistä valita.” Juuri tuossa lauseessa kiteytyy SDPn tahmeus ja nurkkakuntaisuus. Jäsenistöön ei voi luottaa, siis ei jäsenäänestystä. Jäsenet vetävät johtopäätöksensä ja heittävät jäsenkirjansa roskalaatikkoon. SDPn kuva senkun homehtuu.
SDP ei ”uudistu” jos puheenjohtajaksi valitaan vanhan koplan renki, oli uusi naama sitten kuinka nuorekas ja vetävä tahansa. Uudistus edellyttää avoimuutta ja vallan uusjakoa. Tämä ei toteudu ennenkuin vanhat jäärät on ravisteltu pois sieltä esiripun takaa. Kytkökset Hesariin kannattaisi myös miettiä uusiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Osaako kukaan kuvitella SDP:ä ilman Helsingin Sanomien pääkirjoittajien ja kolumnistien vedätyksiä, ilman Suomen kovimmalta porvarilta, Eero Lehdeltä, ostettuja tai pikemminkin ostatutettuja mielipidetutkimuksia, joiden virhemarginaali on vino tai ilman Yleisradiota, joka kaiken muun petettyä paljon harvemmin kuin ennen rientää avuksi?
SDP on ontto suklaasydän, jolla on Helsingin Sanomien tinakuoret.
”Suklaata, tinakuoret
aina murtuu sulaen.
Niitä tarjoo miehet nuoret,
aitoja vain saa mä en.”
SDP pelkää jotenkin jäseniään sosialidemokraatteja kuin Erich Honecker Berliinin muurin murtumista.
Onkohan SDP:ssä, jolla ei ole jäseniä kuin 40 000, joista 20 000 vanhoja ilmaistovereita, paljonkin luokkaviholisen kätyreitä, kun jäsenäänestystä pelätään niin paljon?
Tuo SDP:n naisehdokkaiden pelko SDP:n jäseniä kohtaan osoittaa, millaisella vanhan muorin logiikalla puolue on varustettu. Naiset pelkäävät vapaata poliittista kilpailua, sitä, että joku innostuu, osallistuu ja äänestää.
Marx piti ilmiötä vieraantumisena.
Ilmoita asiaton viesti
Ei SDP:hen kukaan enää usko.
Tuomiojan ongelma on siinä, että hän on ainoa uskottava henkilö (puheenjohtajakisassa) SDP:ssä ja fiksuna pärjäisi missä puolueessa tahansa, mutta SDP:n muut kansanedustajat eivät pärjää kuin SDP:ssä.
Kimmo Kiljusen mainostama puoluekokous on puheenjohtajavalinnassa 350 SAK:n ja ammattiliittojen evästämästä epädemokraattinen junttakaarti.
Onko Kimmo muuten koskaan tehnyt oikeaa työtä, siis sellaista, missä ei veronmaksaja olisi maksanut palkkaa, eläkevakuutuksia, pakollisia tapaturmavakuutuksia, ostanut työkalut ja kustantanut lämmityksen ja seinät, paperit ja postimerkit, maksanut päivärahat, matkat, Kimmon verot, ja loma- ja lomiltapaluurahat?
Helppo on Kimmon huudella verouudistusta ja yrittäjien rahoja omaan ahnaaseen demaritaskuun.
Ilmoita asiaton viesti
SDP on kuoleva puolue. Sen kannatus laskee kansan sivistystason nousun myötä. Leimallista on vanhan Erkin oletus, että hän on nuorison ehdokas eläkeiässään. Vanha Erkki onkin puolueen viimeistä nuorisosukupolvea.
Ilmoita asiaton viesti
SDP:n kannattajia kuolee koko ajan enemmän kuin uusia kannattajia tulee lisää. Lisäksi ongelmana on se, että nuoret ovat kovin kriittisiä antaessaan sieluaan yhtään mihinkään mikä ei liity musiikkiin tai Idols- tai BigBrother-julkisuuteen.
Erkki Tuomioja edustaa sellaista professorimaista esikuvaa nuorille opiskelijoille – josta saattaisi olla hyötyä puolueelle. SDP on kuitenkin päättänyt alasajaa puolueen jo aikoja sitten, joten ei siitä enää mitään taida tulla. Kimmon johdolla – sorry vaan Kimmo – asiat nopeutuisivat.
Ilmoita asiaton viesti
SDP:n kannatus perustuu TV:n tukeen. Puolue voi YLE:n avulla estää vapaan tiedonvälityksen ja saa pumpattua mm. järjetönta USA-vastaisuutta ja ahkerien kateutta ihmisiin. Sillä on saatu lisää kannatuista tyhjänpäiväselle puolueelle, jonka DDR:n tapaisen henkisen ja taloudellisen konkurssipesän uudelleen rakentamisohjelma on uskomattoman tylsä idea.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä ei perustuisi televisioon, STT:hen, Helsingin Sanomiin ja Yleisradioon?
Ilmoita asiaton viesti
Tuomioja on sentään optimisti. Hän uskoo, että demokratia voisi parantaa kuolemansairaan SDP:n.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kiljunen ei taida olla talousnero. Jos pääomatuloa verotettaisiin progressiivisesti kuten työtuloa, niin mihin se johtaisi? Yritykset loppuisivat ja parin vuosikymmenn päästä pääomatulojen osuus olisi Kimmon tavoittelemat 0%, Suomi olisi konkurssissa ja kenties myyty jo Venäjälle. Siinä Kimmon talousoppia.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.mtv3.fi/uutiset/txt/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/02/61…
”SDP:n kahdeksasta puheenjohtajaehdokkaasta lähes kaikki ovat Facebookissa läsnä. Kuudella heistä on omat sivunsa yhteisössä, ja monilla on myös kannattajaryhmänsä. Käyttäjien joukosta puuttuvat vain ehdokasjoukon vaarit, Kimmo Kiljunen sekä Jouko Skinnari.”
SDP:ssä pitäisi ehkä kehittää verkko-osaamista. Skinnarille ja Kiljuselle pitäisi puoluetoimiston järjestää pian jonkinlainen tukiryhmä, koska ilmeisesti Olavi Paakkunainen ja Pirjo Gedt eivät saa eduskunta-avustajina yksin aikaiseksi.
Tosin ilmeisesti on sanottava, että kahdeksassa ehdokkaassa on monta, joille on tärkeämpää passiivinen kilpailu kuin mitalisija puheenjohtajavaalissa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt ajatellaan, että SDP:stä tulisi suurin puolue, ovat SDP:n puoluevaltuuston jäsenet oikeastaan Suomen pääministerin valitsijamiehiä.
http://www.sdp.fi/fi/toimintamme/puoluevaltuusto/jasenet
SDP ei tarjoa äänestäjille minkäänlaisia sähköposti- tai puhelinnumeroita, jolla voisi vaikuttaa Suomen pääministerin valintaan.
Tämä on melko kaukana valitsijamiesten vaaleista ja yleensä edustukselisesta demokratiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Demagogi löysi totuuden: Tuomioja pärjäisi missä puolueessa tahansa. Siinä koko hiekkalaatikkoleikki. Eduskunnan ihmiset ajavat sulassa sovussa omia etujaan. antavat esim hallintonsa rapautua, että olisi helpompi oikoa, kähmiä ja kanervamaisesti juhlia julkisin varoin. Ei ihme, että ihmiset kyllästyvät ns edustajiensa tyhjäpäiväiseen suunsoittoon. KYLLÄ KANSA TIETÄÄ! Tuomioja taitaa olla koko lössin ainut pätevä, joka pystyisi vielä tekemään vallankumouksen, tosin tulos voisi olla kyseenalainen. TIETÄÄKÖHÄN kansa sittenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten on puoluejohtajia, jotka eivät pärjäisi edes varapuheenjohtajina missään puolueessa, mutta sen huomaa vasta jälkikäteen.
SDP tarvitsee puheenjohtajan, joka ei vastusta demokratisointia ja puoluesihteerin, joka panee SDP:n massiiviorganisaation seisovat vedet liikkeelle.
SDP:ä pitää nuorentaa 60-vuotiaasta noin 40-vuotiaaksi, jottei eduskuntaryhmän nuorin mies olisi enää niin kuin viimekaudella 47-vuotias yhteiskuntatieteiden ylioppilas Jouni Backman.
Demariaate vaatii sen verran pohdintaa, että demareiksi tullaan vasta työpaikoilla noin 30-vuotiaina.
Näin ollen on selvää, että SDP:ä on nuorennettava 60-vuotiaasta tuonne 35-vuotiaaksi ja että myös mieskiintiöön on saatava porukkaa mukaan.
Tuomioja voisi yrittää murtaa 50-vuotiaan nuorison vastustuksen uudistuksille, koska 50-vuotiaiden intressissä ei ole enää muu kuin odottaa 60-vuotiaiden kuolemaa ja omia 60-vuotispäiviään.
Naiset kyllä hymyilevät kamerassa ja pukeutuvat siististi muuhunkin kuin roiskeläppään, mutta heillä harvoin on strategian tajua, sitä, että kyse on puolueorganisaation remontista eikä itsehymyilystä kamerassa.
Braxin kaipaama Suomen demokratisoiminen ei tapahdu, mikäli SAK ja SDP sekä Helsingin Sanomat eivät uudistu.
Yleisradio on jo osittain uudistunut, mutta Helsingin Sanomat ja Taloustutkimus ovat ennallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo on poliittisessa nousuhumalassa. Kaikki näyttää nyt niin
hyvältä, mutta krapula tulee vielä.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaapa kuitenkin huhut SDP:n kuolemasta olla ennenaikaisia?
Mahtaako KK itsekään uskoa (siis USKOA), että ”SDP on kuoleva puolue”.
ESP on kuitenkin parlamenttimme toiseksi suurin ryhmittymä, vaikkakin oppositiossa. Tuskinpa sen Suomen osastokaan ihan kuoleman kielissä on.
Oma arvaukseni on, että nyt valittavan pj:n johdolla käydään ihan pohjilla ja muutaman vuoden kuluttua löytyy todellinen leaderi, jonka johdolla SDP on vielä 8-12 v. kuluessa hallituksessakin. Ja tämä on arvio, ei toive.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on pärjätty jo vuosi ilman demareita hallituksessa. Työllisyys on parantunut ja työttömyys vähentynyt. Oon saatu myös ennätykselliset palkankorotukset. Mihin demareita tarvitaan?
Ilmoita asiaton viesti
Nykydemareita ei tarvita juuri mihinkään
(vaikka tyyöllisyys on kyllä parantunut hallituksesta, tai demareista, huolimatta).
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus on: keventämään verotusta!
Yhtä uskottavaa, kun Holkerin hallituksen keventämä verotaakka. Sitähän ihan joka kotiin asti jeesusteltiin printillä. Seuraavan verovuoden päätösluvut tosin löivät otsalle kuin miljoona volttia.
Nyt on sitten demarien vuoro keventää (kukkaroa). Kataistrofi on kyllä siinä jo niin hyvässä vauhdissa, ettei enää lisää demareita tarvita.
Ilmoita asiaton viesti
vaikka demarit olisi ollut hallituksessa. Ehkä inflaatio ja tuloerot ei olisi kasvanut tätä vauhtia.
Ilmoita asiaton viesti
Viimeisimmän kyselyn mukaan Erkki Tuomiojan vetovoima näyttää hiipuvan. Hänellä on myös väärä politikka eli Tuomiojalle läheistä, vasemmistolaisempaa politiikkaa ei haluta. Lisäksi liiana vanha – erityisesti poliittisesti liian vanha.
60-, 70- ,80-lukukin ja jopa 90-luku ja sen aikainen politiikka on ollutta ja mennyttä. Nyt eletään 2000- lukua. Seuraavien eduskuntavaalien aikaan Tuomioja on 64-vuotias ja mahdollisen pääministeriaikansa loppupuolella jo 68-vuotias, eletään jo vuotta 2015. Tuomioja on vaikuttanut vasemmistolaisella politiikallaan silloin Suomessa jo kuudella vuosikymmenellä, 60-luvun lopulta 2010-luvulle. Siis todellakin jo poliittisesti liian vanha ja liian kokenut. Ei siis kovin vakuuttava vaihtoehto uudistamaan, muuttamaan, nuorentamaan, tuulettamaan, ravistelemaan, tarvittavan riskinotton puolueen osalta.
Yhtä tylyjä demareiden kannattajat ovat olleet politiikan suuntaamiselle kohti poliittista keskustaa. Tai yleensäkään muuttaman mitenkään puolueen politiikkaa. SDP tunnetaankin jo Suomen ”mitään ei muuteta”-puolueena.
SDP:ssä on kuitenkin vakavia suunnitelmia poliittisen kurssin muuttamiseksi lähemmäs keskustaa. Puolueen ”ajatuslaboratorioiden” ovien läpi voi jo kuulla muun muassa käsitteen ”keskustavasemmistolaisuus,” joka tähtää entistä hyvinvoivempien, keskiluokkaisempien ja entistä toimihenkilöistyvämpien suomalaisten koukuttamiseen.—Juna meni jo SDP, on oikeastan mennyt jo aikoja sitten. Tällä apajalla kokoomus ja keskusta ovat olleet jo vuosikymmeniä ja menestyksellä. Lisäksi uusi käsite politiikkaan: ”keskustavasemmistolaisuus”.
Puolueen ”ajatuslaboratoriot” ovat varmaankin Jukka Tarkan blogissaan mainitsemat ”hengen pimeyttä osoittavat vasemmiston leipäpappien sielun syövereistä nousevat mainosjuppien creabrainstormingsessiot”. He saivat aikaan SDP:n eduskuntavaalikampanjankin, joka oli 100-vuotisen eduskuntavaalihistorian surkein.
SDP:llä on näet toimihenkilöiden keskuudessa iso kuoppa. Sen sijaan eläkeläisten ja alati harvenevan työväestön parissa puolueella on suosiota vaikka muille jakaa.— Eli SDP:n kannatus laskee ja äänestäjät vähenevät ja poistuvat ”luonnolisen poistuman” kautta. Joka eduskuntavaaleissa on poistunut äänestäjiä vanhemmasta päästä n. 200 000. Näiden joukossa SDP:n kannatus on ollut 30%-35%. Nuoremmasta päästä tulee melkein yhtä paljon lisää äänestäjiä. SDP:n kannatus näiden joukossa on n. 15-20%. Puolueen luonnollista poistumaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Viimeisimmän kyselyn mukaan Erkki Tuomiojan vetovoima näyttää hiipuvan.”
Tätä mielikuvaa ahkerasti maalaavat HS ja YLE. Apuna tietenkin myös Taloustutkimus.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, mikä mikrofoni? No, mikrofonilla äänitettiin Kiljusen juttelut kansanedustajien kanssa istuntosalissa tv:n ohjelmaa varten. Kiljunen ei tietenkään kertonut, että hänellä on mikrofoni mukanaan ja että jutustelut menevät ohjelmaan.
Muuten, kuka tuo tapio o neva on? Tämän Uuden Suomen voisi uudelleen nimetä tapio o nevan blogiksi.
Ja mihin demareita tarvitaan? Hyvä kysymys. Onko mikään puolue koskaan todennut, että jahas, tavoitteet on täytetty, voimme lopettaa puolueemme.
Ilmoita asiaton viesti
”Jaa, mikä mikrofoni? No, mikrofonilla äänitettiin Kiljusen juttelut kansanedustajien kanssa istuntosalissa tv:n ohjelmaa varten. Kiljunen ei tietenkään kertonut, että hänellä on mikrofoni mukanaan ja että jutustelut menevät ohjelmaan.”
Eikös kaiken SDP-läisen salakuuntelun isä ole Mauno Koivisto, joka jatkuvasti salanauhoitti todistusaineistoa muista? Myös Neuvostoliitossa salakuunneltiin, vanhalla rahisevalla tekniikalla, joka kuului kuulokkeista äänen vaimentumisena, kun kuuntelu kytkettiin päälle. Suomessakin vielä 1980-luvulla oli rahisevaa tekniikkaa.
Luottokunta ja SDP nauhoittavat ahkerasti. Jos pitää puhua luottamuksella todistamattomasti ja unohdettavasti, pitää ilmeisesti tovereille tehdä ruumiintarkastus.
Ilmoita asiaton viesti
Miten ihmeessä te jaksatte vatvoa tällaisia asioita täällä.
Koko tämä ketju on yhtä ”tsatsatsaata” vaan.
Luulen, että valituksi tulee ensinnäkin nainen ja toiseksi aika nuori sellainen.
Eli tämä Kumpula-Natri tai sitten Tarja Filatof.
Eipä tässä muuta.
-EP-
Ilmoita asiaton viesti
Myös mieskiintiön puolesta voidaan puhua. Ei kukaan yli 50-vuotiaista herroista ja tovereista voi ryhtyä alle 40-vuotiaaksi varhaiskeski-ikäiseksi naiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä EdisPearl katsoo mielipiteensä olevan ylivertainen, kun mollaa muita. Yleensä tämän tapainen arvostelu voidaan katsoa juuri kuten tässäkin tapauksessa ko. nimimerkkiin itseensä sopivaksi.
Mielenkiintoista että joku raskaana oleva nainen kimmastuu siitä kun häneltä kysytään raskauden merkitystä tässä kilvassa.
Vastaus linee maailmaa syleilevä.
”Tätä ei kyllä kysytä mies ehdokkailta.”
Oliko blondi vitsi vai totuus ajattelukyvystä ?
Minä en ole raskaana, koska olen mies 😉
Ilmoita asiaton viesti
Erkki Tuomioja joutuu ja on joutunut jo osallistumaan esim. yhteisiin keskustelutilaisuuksiin nuorten ja varsinkin kolmekymppisten
naisehdokkaiden kanssa. Silloin viimeistään nähdään, kuka tai ketkä edustavat SDP:n tulevaisuutta ja kuka menneisyyttä. Tuomioja huomaa, että parempi on ehkä jättää kamppailu johtajuudesta ja jatkaa ansiokasta kirjailijanuraansa ja yhteiskunnallista ja muuta vaikuttamista muilla areenoilla.
Esim. A-talk-ohjelmassa ulkopuolinen näki asiat selvimmin: Jari Tervo ilmaisi ohjelmassa parhaiten mistä on tällä kertaa kyse. Filatovilla on rasitteena 8 vuoden ministerikokemus ja SDP:n aikaisemmat järjestötehtävät ja ei karismaa, vai harmautta. Tuomioja taas edustaa juuri sitä, mitä nykypäivän SDP on. ”Kuusikymppinen, harmaa mies.” Jos SDP haluaa todella uudistua ja voittaa vaaleja, niin hänenkin mukaan joko Urpilainen tai Kumpula-Natri pitäisi valita. Etuna on se, ettei heillä ole mitään vanhoja ”rasitteita”, uusia, raikkaita kasvoja, uudistajia, nuoria naisia. Juuri sitä, mitä SDP nyt tarvitsisi. Tärkeintä on, miltä SDP:n imago ja sen keulakuva näyttää ulospäin, onko SDP radikaalisti uudistunut, nuorentunut ja muuttunut. Filatov tai Tuomioja olisivat vain SDP:n holhouspolitiikan jatke, vanhaa SDP:tä.
Se on kyllä kummallista, että mitä enemmän SDP:n ”sisälle” mennään, tuntuu että sitä huonommin ymmärretään, mistä on kyse: SDP:n kannattajat, SDP:n jäsenet, järjestö- tai puolueaktiivit, puoluekokousedustajat, SDP:n johtohenkilöt. Puoluekokousedustajat ja johtohenkilöt ovatkin tätä vanhaa, korkeintaan keski-ikäistä porukkaa. He eivät elä nykyajassa tai eivät sitä ymmärrä. He keskittyvät ”paikkaamaan vanhoja, risaisia punalippujaan”. Täysin ulkopuolinen politiikan ”harrastaja” tai seuraajakin tuntuu tietävän paremmin.
Tuomiojan mielipiteet ja sanomiset ovat tulleet tutuksi jo vuosikymmenten aikana eli siinä ei olisi ainakaan mitään uutta. Hänen pitkät argumenttinsa ja selityksensä ovat jo suorastaan uuvuttavia. Parhaiten ja vakuuttavammin on pärjännyt keskustelussa ja muutenkin mielestäni Kumpula-Natri. Hän katsoo eteenpäin, tulevaisuuteen, tuntuu ymmärtävän myös kokonaisuudet, ei vain SDP:n näkökannalta, ei edusta SDP:n ummehtunutta, vanhaa politiikkaa. Olisi kaikilla avuillaan myös uskottava pääministeriehdokas ja pääministeri.
Ilmoita asiaton viesti
On tietenkin niin, että PVO ja Fortum yrittävät estää Fennovoiman ensimmäisen ja samalla Suomen kuudennen ydinvoimalan rakentamisen, mutta silti pitäisi liioitteluna, että juuri tähän lähtöön tämän vuoksi edes naisten tasa-arvokiintiössä SDP:n puheenjohtajaksi pitäisi valita raskaana olevaa tulevaa äitiä.
SDP ei kuitenkaan valitse mitään ”väinöleskisiä”, ”arvokorsimoita” tai ”jarmokorhosia” puoluesihteerikseen, joten SDP:n elvyttämiseen tarvittaisiin myös tosimies, joka vapauttaisi 30-40 -vuotiaat voimavarat demokraattiseen käyttöön ja tosiasiassa demokratisoisi SDP:n.
Kyse ei siis ole siitä, milä SDP:n puheenjohtaja televisiossa itse näyttää, vaan siitä, onko SDP:n puheenjohtajalla todennäköisiä edellytyksiä yhdessä puoluesihteerin kanssa panna vanhentunut demarikoneisto käyntiin.
SDP:llä ei ole kuin 40 000 jäsentä, joista 20 000 jäsenitä ovat 60:isiä eivätkä maksa jäsenmaksua.
Puolueiden politiikattomuus johtaa yhä kalliimpiin mainoskampanjoihin, mitä maksetaan puoluetuen korotuksilla – jälkikäteen.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitukseni ei ollut mollata ketään, vaan tarkoitin ylipäätään juuri tätä asiakokonaisuutta, jonka nimimerkki RealFast on tähän ”avannut” hyvine perusteineen ja faktoineen.
-EP-
Ilmoita asiaton viesti
Tuomioja blogissaan:
”Valinnat puolueen johtotehtäviin on tehtävä ennen muuta sen perusteella millaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja millaista talous- ja yhteiskuntapolitiikkaa sosialidemokraattien uudella johdolla voidaan ensi vaalien jälkeen toteuttaa.”
Tällä hän yrittää siirtää huomion pois siitä, mistä SDP:n puheenjohtajavalinnassa on tällä kertaa todella kyse.
-SDP:n imagon uudistaminen, nuorentaminen ja melkein täydellinen, radikaalinenkin muutos, riskinotto. Nuorilla, ainakin alle 30-vuotiailla nämä Tuomiojan mainitsemat asiat eivät nyt ole olennainen asia. Lisäksi Tuomioja (yrittää) siirtää huomion pois siitä, että hänellä on vastassa täysin eri sukupolven edustajia, nuoria naisehdokkaita.
Onko kukaan tullut ajatelleeksi, että Tuomioja vetäytyy ehdokkuudestaan nuorten ehdokkaiden ja koko SDP:n hyväksi? En ole nähnyt siitä kirjoitettavan tai siitä puhuttavan. Tehdään se nyt “virallisesti” ensimmäistä kertaa tässä. Se olisi parasta, mitä Tuomioja voisi nyt SDP:n hyväksi tehdä.
Historian kirjoitus tulee vielä nostamaan Erkki Tuomiojan suureen arvoon, kun hän luopuu ehdokkuudestaan nuorten ehdokkaiden ja koko SDP:n hyväksi.
Demarien opiskelijajärjestö SONK:in puheenjohtaja on myöntänyt, että järjestö ehti harkitsemattomaksi jo asettua Tuomiojan taakse. –Kaikki aiemmat arviot menivät uusiksi. –Kantaa ei oteta ehkä lainkaan? –siis nuoriso/opiskelijajärjestö? Eikö juuri heidän pitäisi asettua selvästi jonkin nuoren ehdokkaan taakse.? Tämä kuvaa hyvin SDP:n nykyistä tilannetta.
Lisäksi esim. SDP:n pohjanmaan piirin puheenjohtaja Harry Wallin aluksi torjui Kumpula-Natrin aikeet ehdokkuudesta. Hän sanoi ehdokkuuden syövän Urpilaisen ”realistista pyrkimystä varapuheenjohtajaksi”. Nyt hän on vahvasti Kumpula-Natrin kannalla. Eli ”eilen vastustin, tänään kannatan”. SDP:laisten mielenmuutokset ovat olleet kovinkin voimakkaita viime aikoina.
SDP:n piirijohtajat tapasivat Heinäluoman Turussa hänen luopumista edeltävänä perjantai-iltana. ”Mikään ei viitannut tällaiseen ratkaisuun, luopumiseen, Heinäluoman olemus oli rento” -Usein sanotaan, että ulkopuolinen näkee ja tietää asiat paremmin: Timo Soini silloin blogissaan: ”Tuntemattoman Sotilaan teatteriesityksen väliajalla panin merkille Eeron rennon olon.
Päätös oli tehty. Taakka oli poissa.”
Ilmoita asiaton viesti
SDP:n piirijohtajat tapasivat Heinäluoman Turussa hänen luopumista edeltävänä perjantai-iltana. ”Mikään ei viitannut tällaiseen ratkaisuun, luopumiseen, Heinäluoman olemus oli rento”
Luuletko, että kukaan SDP:n palkollinen sanoisi: Kaikesta näki, että toveri Heinäluoma oli jo aivan raukea. Miehen takki oli tyhjä ja oli selvää, ettei hänestä ollut enää jatkajaksi?
Jos joku pilkkaisi uskonrauhaa noin törkeästi, hänen osuutensa puoluetuen ravintoketjussa katkeasi hyvin nopeasti.
Ilmoita asiaton viesti
Jo edellisessä kirjoituksessa näkee, millaisia laitostuneita virkamiehiä SDP:n järjestöhenkilöt ovat. He eivät uskalla olla mitään mieltä mistään ja kääntävät takkia pienen tuulenvireen puhallettua jostain suunnasta.
Ilmoita asiaton viesti
Toivon voittoasi! Parempia äsdeepeelle ei olisi kuin tuomioja ja ne nuoremmat naiset. Etenkin se mariia joka on ollut jopa töissä telkkarissakin ja vaihtanu siks nimensä ulukomaalaiseksi olisi tosi hyvä puheenjohtaja. Mutta ehkä sen sinun lyhyeksi jäävän kautesi jälkeen sitten, aika näyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Guzenina-Richardson on Music Televisionista ja on vaikea uskoa, että SDP takaisi hänelle samanalisen uran kuin Kokoomus MTV:n uutistenlukija Siitoselle.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo kirjoittaa. Harri Holkeri esitteli hänet eräälle amerikkalaiselle kenraalille:”Tässä on kansanedustaja Kimmo Kiljunen, hänet tunnetaan paremmin ulkomailla kuin Suomessa.” Ja Kimmo jatkaa:”En voi muuta toivoa kuin että tämän ehdokkuuden jälkeen minut tunnettaisiin myös Suomessa.” Näitä pakinoita pitää saada lisää!
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kiljusella on vaara jäädä tuntemattomaksi kuuluisuudeksi Suomessa. Muita miltei tuntemattomiksi maailmanpolitiikan sotilaiksi jääviä lienevät olleet Lauri Törni ja Martti Ahtisaari. Si vic transit gloria mundi. Toinen kiljunen, johtava sosiaalitarkkailija Anneli Kiljunen taitaa olla yhtä kuuluisa.
Jokaisella, joka haluaa päästä kunnioitettavalla määrällä palstametrejä ja ohjelma-aikaa historiaan, pitää olla luottotoimittajia solutettuina kustantamoihin, jotka kirjoittamalla ”tekevät historian”.
Raili Nurvala ja Merja Ylä-Anttila päättävät tyttöjen kesken sen, kuka jää historiaan palstakuninkaana ja sekuntiritarina.
Jotenkin nyt jään vain odottamaan, koska Kiljusen puheenjohtajakampanja oikein alkaa. Suomen Gallupin (ei siis Suomen kovimman porvarin, Eero Lehden Taloustutkimuksen) mukaan Tuomioja ja Filatov nauttivat 19% kannatuksesta ja Johannes Koskinen tulee noin 11% kannatuksella kolmantena. Tosin kysymystä ei ole esitetty SDP:n puolueneuvoston jäsenulle, vaan kaikenkarvaisille äänestäjille.
Minusta Kiljusen vastaisku ei ole vielä oikein kunnolla jyrähtänyt käyntiin. Ehkä SAK tukeekin työministeriään Filatovia, jonka jälkeen työministeriö lakkautettiin.
Nokka pystyyn ja kampanjoimaan. Tarvittaisiin poliittisia teemoja, jotka eivät muuttaisi paria piirua enempää kansantalouden keskussuunnittelua. Heinäluoma oli aikanaan oikeassa julistamalla arvovallankumouksen: (vain) pari piirua ihmisen suuntaan. Piiru ei ole paljoa tykinputken suunnassa ellei aikajänne ole vuosisataa.
Ilmoita asiaton viesti
Aika sivistymätön on amerikkalaiskenraali joka ei Kimmoa tunne.
Ilmoita asiaton viesti
SDP:n pitäisi lisätä tiedottamistaan West Pointissa jo kadettikursseille. Minä ei ainakaan amerikkalaisena kenraalina kehtaisi kadulla Euroopassa kulkea, ellen tuntisi henkilökohtaisesti SDP:n eduskuntaryhmää.
Amerikkalaiset ovat muutoinkin niin sivistyneitä. Kyllä nyt Kim Screamer pitäisi tuntea!
Ilmoita asiaton viesti
Kuvittelevatkohan Kiljunen, Skinnari ja Viitanen todella omaavansa ainesta suuren puolueen puheenjohtajaksi. Luulenpa, että eivät. He ovat mukana kilvassa sen takia, että saisivat lisäjulkisuutta, jotta seuraavissa kunnallis- ja eduskuntavaaleissa pääsisi helpommin läpi. Esimerkiksi Kiljunen ei ole koskaan ollut mikään erityinen ääniharava. Pj-kisaan on helppo lähteä mukaan heppoisin eväin, kun tietää, ettei voita kuitenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Puheenjohtajakisasta saa poliittista profiilia. Heinäluoman esiintyminen jäi niin vaisuksi Tehy-pakkotyölain ja Kemijärven välikysymyksen osalta, että on mediallisesti aivan oikein järjestää täysi rähäkkä puheenjohtajavaalissa.
Onneksi myös piispa Kantola ryhtyi ehdokkaaksi. Ehdokkaita on nyt yhdeksän. Apostoliseen tusinaan tarvittaisin vielä kolme lisää…
Jutta Urpilainenkin on vähitellen havahtunut realismiin ryhtyessään vaatimaan jäsenäänestystä, koska SAK kannattaa kuitenkin Filatovia.
Urpilainen hoksaa kokemamattomana nuorena naisena, vaikka kuitenkin hieman hitaasti.
Tuo naisten solidaarisuus jäsenäänestyskysymyksessä oli herttaisien huvittavaa. Niin Kumpula-Natri kuin Urpilainenkin luulivat ettei SAK pelaisi tuntemansa Filatovin pussiin.
Naisten – ja joidenkin miestenkin – poliittinen epärealismi ja sosialidemokratian tuntemus on käsin kosketeltavaa.
Ilmoita asiaton viesti
SDP:n jäsenenä olisin erittäin huolestunut puheenjohtajaehdokkaiden kehnosta tasosta, huonosta osaamisesta ja karisman puutteesta. Filatovin valinta puolueen puheenjohtajaksi laskisi edelleen SDP:n kannatusta. Hän on nössö. Tuomiojan viimeaikaiset lausunnot kertovat, että mies on älykäs, muttei viisas. Tuomiojan johdolla siirryttäisiin satapiirua kohti antiikin aikoja. Kimmo Kiljusesta kertoo kaiken se, että häntä sanotaan SDP:n lapsineroksi. Jutta Urpilainen on kokematon tyttönen, jolla ei ole edes sexappealia. Kumpula-Natri on koulutukseltaan insinööri. Hän rationalisoisi SDP:n organisaation, mutta vetovoimaisuus puuttuu. Kuka haluaisi äänestää pappia SDP:n puheenjohtajaksi. En minä ainakaan. Näin se vaan on, että Lipponen on kaivettava poliittisesta haudastaan ja asetettava ikiaikaiseksi puheenjohtajaksi. Viisautta, ajattelua ja vetovoimaa riittää.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustajista suuri osa 5000 euron palkallaan tuntuu olevan vieraantuneita suomalaisesta arjesta. Vantaalaisillekin tuntuu seutulipun hinta asettuneen 1970-luvun tasolle.
http://www.iltalehti.fi/espoo/200802287313601_eo.shtml
Ilmoita asiaton viesti
”Kumpula-Natri on koulutukseltaan insinööri. Hän rationalisoisi SDP:n organisaation, mutta vetovoimaisuus puuttuu. ”
Miten Kumpula-Natri eroaisi Maarit Feldt-Rannasta? Ei puheenjohtajan tehtävänä ole kuin johtaa puhetta. Puoluesihteeri johtaa puolueorganisaatiota – tai ainakin olisi pitänyt ja pitäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Kimmo! Seutulippu maksaa euron! Ei hyvää päivää….ja onnea puh.joht kisaan
Ilmoita asiaton viesti
Vaikkeivat sosialidemokraatit jäsenäänestäkään niin tässä ovat Uutispäivä Demarin väliaikatulokset online-gallupissa:
”Suosikkini SDP:n puheenjohtajaksi on….”
1927 ääntä Erkki Tuomioja 49,3%
606 ääntä Miapetra Kumpula-Natri 15,5%
496 ääntä Johannes Koskinen 12,7%
453 ääntä Jutta Urpilainen 11,6%
215 ääntä Tarja Filatov 5,5%
100 ääntä Jouko Skinnari 2,6%
57 ääntä Ilkka Kantola 1,5%
31 ääntä Pia Viitanen 0,8%
20 ääntä Kimmo Kiljunen 0,5%
Lähde: http://www.demari.fi/component/option,com_poll/task,results/id,19/?mosms…
Ilmoita asiaton viesti