Rymy-Eetu hakusessa
Paikallinen asukasyhdistys järjesti Rovaniemellä Ounasrinteen kirjastoon tilaisuuden aiheesta ”Sinä ja maailman köyhät”. Olin kutsuttuna altavastaajana. Epäilin, olisiko paikalle vaivautunut viittäkään ihmistä. Erehdyin. Parhaimmillaan ihmisiä oli parikymmentä – ja vilkas keskustelu.
Elämäntyötäni, kirjojani oli toistakymmentä näytillä. Myös ”Sinä ja maailman köyhät”. Kyllä ne siellä Lapissa. Panivat keskustelussa liisteriin. Tätä on parhaimmillaan SDP:n puheenjohtajakamppailu. Kierrämme Suomea.
Arja Alho tietää. Ei ole osallistunut demarien puheenjohtajakampanjan tilaisuuksiin. Ilta-Sanomille hän kertoo syynkin: ”Ne eivät ole olleet kiinnostavia”. Terävää etähavainnointia toverilta. Kiitos rohkaisusta.
Liisa Jaakonsaari neuvoo samassa lehdessä: ”Nyt tarvitaan riskinottoa, joukossa pitäisi olla yksi Rymy-Eetu”. Mutta kun me kaikki yhdeksän ehdokasta tähtäämme SDP:n puheenjohtajaksi. On epäiltävää, tulisiko Rymy-Eetu valituksi!
Jaakonsaaren huoli on silti aito. Hän kaipaa vakavia aloitteita ja keskustelua asioista. Pelkkä imago, ikä ja sukupuoli eivät riitä valinnan perustaksi.
Meidän on uskottava itseemme ja asiaamme. Niin ne uskoivat aikoinaankin. Vuonna 1903 demarit laativat Forssan ohjelman. Siinä vaadittiin mahdottomia:
– yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, ei missään maailmassa sellaista ollut
– 8-tuntinen työpäivä, uskomaton vaatimus lakisääteisestä työajanlyhennyksestä
– maksuton opetus, valtaosassa maailman maista edelleenkin mahdoton vaatimus
– julkinen maksuton terveydenhuolto, missä sellainen on toteutettu
– progressiivinen tulovero, sorsittiin suurempituloisia
Mitä avauksia Rymy-Eetu tekisi tänään, muutakin kuin ehdottaisi Suomen Nato-jäsenyyttä. Tässäpä muutamia ehdotuksia vanhan idealistisen Forssan ohjelman hengessä:
– maksuton päivähoito; hinta 280 miljoonaa euroa
– nuorisotakuu, yksikään alle 25-vuotias ei voi olla toimettomana
– ikäihmisille oma neuvola, hinta 100 miljoonaa euroa
– maksuton paikallinen joukkoliikenne, hinta 300 miljoonaa euroa
– arvopaperikauppaan 0,5 prosentin varainsiirtovero, tulos 1,5 miljardia euroa
– maahanmuuttajille pakkosuomi
Tässä kuusi ehdotusta laatimastani uudesta 12-kohtaisesta Forssan ohjelmasta. Idealismia. Totta, mutta siinä on visiota yhtä vaalikautta pidemmälle. Mahdottomasta on tehtävissä mahdollinen. On uskottava itseensä.
Matti Saarinen yhtyy Arja Alhoon ja Liisa Jaakonsaareen. SDP:n puheenjohtajaehdokkaita on liikaa. Jumbojen pitäisi luopua. Kun voittoon ei ole mahdollisuuksia, onko ainoa syy olla ehdokkaana se, että nimi säilyy julkisuudessa.
Entäpä jos tavoitteena on yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen. Eikö se jo ole voitto, että pystyy nostamaan tärkeitä asioita politiikan agendalle.
Sitä paitsi voittajia on enemmän kuin yksi. Yhdestä leivotaan puheenjohtaja, mutta itse olen alusta asti ollut ehdokkaana puolueen puheenjohtajistoon. Se on edelleenkin tavoite, eikä luopuminen siksi tule kuuloonkaan.
”…Eikö se jo ole voitto, että pystyy nostamaan tärkeitä asioita politiikan agendalle…”
Jäänaskalipakko lienee suurin saavutuksesi tässä mielessä.
Ilmoita asiaton viesti
Yksittäisestä rupattelevasta kansanedustajasta ei ole suurtakaan harmia virkamiehistölle ja tulopoliittiselle koneistolle. Ellei kansanedustajasta tai tieteenharjoittajasta ole hyödyksi niin ei hänestä suureksi vahingoksikaan ole. Kansanedustaja tuo suunnittelutalouteen jotenkin kansanvaltaista tunnelmaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä oli täky ja pakkohan siihen on tarttua.
Suomen vasemmistolaisesti johdettu eduskunta on suuressa viisaudessaan todennut että suomi on kaksikielinen ja kaksimielinen valtio. Samoin sosialistijohtoinen eduskunta hyväksyi liittymisen eurooppalaiseen unioniin ja suomen sekä suomalaisuuden aliarvostamisen sekä alisteisen suhteen muuhun maailmaan.
Kimmo Kiljunen esittää omien tovereidensa rasistiseksi ja fasistiseksi luonnehtimaa kansallisuuteen ja kansallisajatteluun perustuvaa äärioikeistolaista natsismia. Pakkokielipolitiikkaa. Aijai o tempora o mores.
Pakotetaanko italialainen maahanmuuttaja suomenkielen kurssille? Ei voida. Hyväksymäsi EU kieltää sen. Pakotetaanko somali suomenkurssille voimatoimin kuin lukkarin koulussa ja entä jos se pakenee kuin seitsemän veljestä?
Pakotetaanko Sievisen vaimo suomenkielen kurssille? Haloo…eduskunnan hyväksymän kielilain mukaan suomi on kaksikielinen ja pakkoruotsi on täysin yhdenvertainen käsite pakkosuomen kanssa. Jos nyt yleensä mennään pakkokielipolitiikkaan mukaan.
Kyllä on aikoihin eletty kun vasemmistolainen kansanedustaja yrittää esittää puolueensa kansallismieliseksi rikollisuudeksi ja äärioikeistolaiskiihkoiluksi määrittelemäänsä kielipolitiikkaa jonkinasteisena poliittisena ohjelmana. Ymmärsin varmaan Kiljusen tarkoituksen täysin väärin. Ehkä se on se juttu että sosialistin sanomana pakkokielipolitiikka on hyvä ja oikein mutta muiden sanomana se on natsistista vouhotusta ja väärin.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomen vasemmistolaisesti johdettu eduskunta on suuressa viisaudessaan todennut että suomi on kaksikielinen ja kaksimielinen valtio. Samoin sosialistijohtoinen eduskunta hyväksyi liittymisen eurooppalaiseen unioniin ja suomen sekä suomalaisuuden aliarvostamisen sekä alisteisen suhteen muuhun maailmaan. ”
Taas väärin! Suomessa ei ole moneen vuosikymmenene vasemmistoenemmistöä!!
EU:hun mentiin Esko Ahon porvarihallituksen aikana jne….
Oikeistolaisille tekisi hyvää lukea muutakin kuin Taisteluni-kirjaa!
Ilmoita asiaton viesti
olkoon.
Ilmoita asiaton viesti
miks ei?
Mitähän fasismia tämä oikein edustaa?
Ilmoita asiaton viesti
Siksi, koska valtiosihteeri Raimo Sailas (sd.) on julkisesti ihmetellyt, missä ovat 40 000 alle 25-vuotiasta, jotka eivät ole armeijassa, koulussa eivätkä töissä.
Kannattaa lukea pientä pränttiä siitä, mitä valtiosihteeri lausuu. Se nimittäin lihallistuu poliittisiksi ohjelmiksi hyvin pian.
Omaa substanssia on turha odottaa… sui generis.
Ilmoita asiaton viesti
Hieno lista.
Lisää veroja, tulonsiirtoja, holhousta yms. sosialidemokratiaa, mitä muuta Kiljuselta voisi odottaakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Forssan tunnelmissa voisi olla:-Vähintäin 6 tuntia työtä myös työttömille -Samanlaiset hyvinvointipalvelut kaikkialle Suomeen – Äänestystuloksen jakautuminen oikeudenmukaisesti, koko maassa annettuihin ääniin verrattuna kaikille puolueille -Suomen etu ennen EU:n etua – Perinteiset Suomalaiset elämänarvot kunniaan, ei ”Eurooppalaiset”!
Ilmoita asiaton viesti
Forssan julistus oli omana aikanaan radikaali ja sadan vuoden aikana toteutunut yllättävän hyvin, jotain tekemistä vielä on, kuten: ”julkinen maksuton terveydenhuolto, missä sellainen on toteutettu”, joka on kuulemma onnistunut joissain maissa ja tulee toivottavasti vielä Suomeenkin.
Uusi lista ei ehkä ole täydellinen, mutta olisi positiivista, jos puolueillamme olisi tavoitteita, eivätkä ne keskittyisi vain vallan kahvan kiillottamiseen. Sinänsä viehättävää, että kun puolueet hallituksessa vaihtuvat, politiikka pysyy käytännössä samana, mutta pistää miettimään mistä me oikein äänestämme.
Kiljusen listaa repostellakseni:
”nuorisotakuu, yksikään alle 25-vuotias ei voi olla toimettomana”, en ole täysin vakuuttunut pakkotyön kasvattavasta merkityksestä, voisiko tätä ajatusta vähän aukaista?
”arvopaperikauppaan 0,5 prosentin varainsiirtovero, tulos 1,5 miljardia euroa”, onko tämä laskettu olettaen että suomalaiset yritykset eivät siirry muiden maiden pörsseihin eivätkä siirrä pääkonttoreitaan ulkomaille ja että sijoittajat jatkavat päiväkauppaa kuten ennenkin? Vai onko tämä laskettu olettaen että äänestäjät ovat niin tyhmiä, että uskovat haittaverojen ohjaavan ihmisten toimintaa vain silloin, kun niitä kutsutaan haittaveroiksi?
”maahanmuuttajille pakkosuomi”, olipa sitten suomi tai ruotsi, voisiko joku määritellä mitä termi ”maahanmuuttaja” tarkoittaa ja sitten selittää, miksi haluaisimme kyykyttää esim. IT-sektorin palvelukseen tulevia ulkomaisia asiantuntijoita? Yleensähän tuota termiä käytetään niputtamaan suuri määrä eri syistä Suomessa oleskelevia ulkomaalaisia, jotta heitä kaikkia voisi halveksua jollain perusteella.
kiravuo
Ilmoita asiaton viesti
-henkisen hyvinvoinnin kehittäminen
-perustuslaillisen kansalaisoikeusvaltion turvaaminen valtionsyyttäjä Ilmanin kaltaisia mielipidevainoajia vastaan.
-verottamisen ja kirjanpitolainsäädännön yksinkertaistaminen
-moniongelmaisten hoitaminen konkreettisilla asioilla ja palveluilla rahan sijaan.
-järkevä työnteon ja työssä jaksamisen kannustusohjelma.
-Suomea koskevan päätöksenteon säilyttäminen Suomessa.
-tuomioistuinlaitokselle luisuneen poliittisen vallan palauttaminen takaisin vallattomille poliitikoille.
-kansanedustajien ja ministerien ja tuomarien irtisanomismenettelyn helpottaminen
…noin aluksi…
Ilmoita asiaton viesti
Nykyään valtio ei voi omistaa Soneraa (Saksan UMTS-luvat), StoraEnsoa (Härmälän Pohjois-Amerikan tappiot), Fortumia (Siperialaisen sähköntuotantoyrityksen riski) ennen kuin pitää ”pelastaa” yritys veronmaksajien rahoilla tai antaa sen tuhota kartellilla elinkeinoelämää esimerkiksi Kemijärveltä.
Omistajapolitiikkaministerinä ei voi olla työvoima- ja elinkeinoministeri, vaikka hän on Markku Tapion esimies, vaan hommaan pannaan puolustusministeri selittelemään, vaikkei hänellä ole edes virkamiesvoimaa omassa ministeriössään hoitamaan miljardien valtio-omistamista, vaan hän saa sekä ansioluetteloonsa valtio-omistajan kunnianimityksen että lokaa niskaansa kun Lilius floppaa Venäjällä Härmälän Amerikan seikkailun tapaan.
Tapa organisoida tärkeitäkin asioita matsiisisti kuvastaa sitä, että tunarit ovat sisäistäneet liberaalin tarkoituksettomuutensa ja hurskastelevat vain Euroopan unionin sisämarkkinoilla, jossa pysähtyneisyyden takaavat toisaalta alueellisia vähemmistöjä suojeleva 27 jäsenvaltion autonomia, toisaalta eurososialidemokraattinen mantra vakaudesta.
Ennen kommunistitkin, Hella Wuolijoki ja Hertta Kuusinen sekä demarit, kuten Väinö Tannerkin olivat kartanonherroja marxilaisista harrastuksistana huolimatta.
Mitä kapitalismista sosialibyrokratia, jolta puuttuu edes E-liikkeen tasoinen kokemus voivat sanoa?
Ilmoita asiaton viesti
SDP on ymmärtääkseni ennen kaikkea pörssiyhtiöiden edun ajaja, samalla esittäen näiden duunarien edun ajamista. Etuhan onkin yhteinen.
Kupla on siinä, että 60 % työtä tekevistä ovat pk-yritysten palveluksessa, ja näin kolmikantakuplan ulkopuolella vähintäänkin puolittain.
Pörssiyhtiöitä voi äänestää demareita äänestämällä.
Ilmoita asiaton viesti
jopa Suomen Keskustaakin suurempi.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=150000000…
Voisiko joku tarkistaa? Omien laskujen mukaan ollaa vasta noin 20 ssä eli Vasemmistoliiton lukemissa.
Ilmoita asiaton viesti
”Matti Saarinen yhtyy Arja Alhoon ja Liisa Jaakonsaareen.”
Iltapäivälehdet voisivat otsikoida näinkin…
Ilmoita asiaton viesti
Vuonna 1903 demarit laativat Forssan ohjelman. Siinä vaadittiin mahdottomia:
– yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, ei missään maailmassa sellaista ollut
=> 1893 Uusi-Seelanti, 1902 Australia
Ilmoita asiaton viesti
Taidat päätyä siihen, että pidät säätyvaltiopäiviä samanarvoisina kuin yleisellä ja yhtäläisellä äänioikeudella valittua eduskuntaa. Kannattaa olla tarkkana, kun käsittelee historiallisia faktoja, siinä ei ehkä aina wikipedia auta.
Ilmoita asiaton viesti
”– arvopaperikauppaan 0,5 prosentin varainsiirtovero, tulos 1,5 miljardia euroa”. Tulos: arvopaperikaupan volyymin raju lasku, yritysten entistä suurempi riippuvuus pankkirahoituksesta, Nokian ja muutaman muun suuryrityksen osakkeiden kaupankäynnin karkaaminen pois Helsingistä. Mahdollisesti antaisi sysäyksen pääkonttorien siirtoon pois Suomesta ja miljardien verotulojen menetykseen.
Asuminen:
– asuntolainan verovähennys poistetaan uusilta asuntokaupoilta. Jo tehdyissä kaupoissa tilanne säilytetään ennallaan
– asuntokauppojen varainsiirtoveron lakkautetaan
– kiinteistövero lakkautetaan
– kuntien kaavoitusmonopoli puretaan.
Perhepolitiikka:
Kolmannesta ja neljännestä lapsesta myönnetään iso verohelpotus. Se voi olla määräaikainen, esim. 10-15v ja siirrettävissä samassa taloudessa asuvalle aviopuolisolle. Neljännen lapsen kohdalla helpotuksen tulisi olla tuntuva, esim. valtiolle maksettavan veron puolittuminen verrattuna tilanteeseen ilman lapsia
Ulkomaalaispolitiikka:
– vakavaan rikokseen syyllistyneille ulkomaan kansalaisille automaattinen maastakarkotus, ilman erillistä harkinta- tai valitusprosessia
– kiintiöpakolaisjärjestelmä lakkautetaan, koska se ollut katastrofi Suomelle
– perheenyhdistämisistä luovutaan väärinkäytösten vuoksi
– turvapaikanhakijoiden nk. Dublin-tapausten kohdalla otetaan käyttöön todellinen pikakäännytys. Heidät poistetaan Suomesta saman päivän aikana
– kun pakolainen tai turvapaikanhakija oleskellut Suomessa kolme vuotta, hänellä ei enää oikeutta käyttää veronmaksajien kustantamaa tulkkia viranomaisten kanssa asioidessaan
– käyttöön Tanskan mallin mukainen sääntö, että kansalaisuuden saannin edellytyksenä on, että hakija on viimeisen viiden vuoden aikana ollut töissä vähintään neljä vuotta
Ilmoita asiaton viesti
Eduskunta ei eronnut 1907-1917 säätyvaltiopäivistä mitenkään. Suuriruhtinaan-Venäjän väliaikaisen hallituksen oli vahvistettava lait.
Halusin vain osoittaa, että Kiljunen väittänee perusteettomasti Suomen Sosialidemokraattinen Puolue I:n (1899-1917) keksineen jotain sellaista, mitä ei olisi jo keksitty toisella puolella maapalloa.
Tämä osoittaa jonkinlaista henkeä kohottavaa innostusa, koska on vaikea uskoa, ettei suomalainen valtiotieteiden tohtori normaalissa mielentilassa muistaisi noita kahta. Suomessa yleensä muistetaan Uusi-Seelanti, mutta ei Australiaa.
Tämä osoittaa, miten historiankirjoitus on sosialistien ja feministien varassa, kun kukaan ei viitsi oikaista.
Se, missä eduskunta oli edistyksellinen, ei ollut äänioikeus, vaan vaalikelpoisuus. Sitä ei ainakaan ensimmäisessä vaiheessa kuulunut Uuden-Seelannin uudistukseen, tuskin Australiankaan.
Kehottaisin, että kaikki nyt tarkistaisivat asian ennen kuin väittävät, että:
1) Suomessa naiset saivat äänioikeuden ensimmäisenä maailmassa tai toisena maailmassa. Eivät saaneet, vaan kolmansina.
2) koska Uudessa-Seelannissa ja Australiassa naiset saivat vaalikelpoisuuden
Ilmoita asiaton viesti
itseäsi tietävämmältä! Ei viittausten määrä kasvata uskottavuutta,sen tekee pohjalla oleva perustieto.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon tiedon saat itsekin esille. Virkaviisain tällä palstalla on tohtori Kimmo Kiljunen, joka esitti selvästi väärän tiedon. Oikea vastaus löyty Uuden-Seelannin ja Australian suurlähetystöstä tai helpommin vaikka Googlella.
Ilmoita asiaton viesti
ei liiku juupas – eipäs – tasolla. Tarkista paremmin faktasi, niin ei tarvitse inttää. Järkevä on ihminen, joka edes joskus myöntää olevansa väärässä. Siihen ei tarvita tuhansia merkkejä.
Ilmoita asiaton viesti
Naiset saivat äänioikeuden ENNEN Suomen suuriruhtinaskunnan naisia Uudessa-Seelannissa 1893 ja Australissa 1902.
Suomen Senaatti tunnusti Venäjän väliaikaisen hallituksen Suomen Suuriruhtinaan, Venäjän keisarin, lailliseksi seuraajaksi.
Toisin sanoen 1907-6.12.1917 oli Suomen suuriruhtinaskunnan korkein valtioelin Venäjän väliaikainen hallitus, joka käytti Venäjän keisarin valtaa.
Näin ollen eduskunnalla ja säätyvaltiopäivillä ei ollut MITÄÄN EROA suhteessa Venäjän päätöksentekoon, koska eduskunta oli keisarin ja sitten Venäjän väliaikaisen hallituksen alainen.
Tämä selviää vaikkapa täältä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lex_Tulenheimo
Ilmoita asiaton viesti
”– maksuton päivähoito; hinta 280 miljoonaa euroa”
Onko maksuttomuus demareille joku itseisarvo? Monesti pieni, edes nimellinen, maksu auttaa ihmistä ottamaan asioista enemmän vastuuta. Sinällään lapsiperheiden tukeminen on ok. Päivähoidon pitäisi olla huomattavasti joustavampaa, jotta esim. vuorotyötä tekevät pääsisivät töihin virastoajan jälkeenkin.
– nuorisotakuu, yksikään alle 25-vuotias ei voi olla toimettomana
Hyvä idea. Tällaista kaipaisi vasemmistolta enemmänkin. Toimeliaisuus ei kuitenkaan saa tarkoittaa sosialidemokraattisen mallin mukaisia ”työllistymis”kursseja, joilla opetellaan lähinnä polttamaan tupakkaa ja pitämään kahvitaukoja. Työpajat ym. ovat toimiva ratkaisu.
Toimeentulotuen ehtoja pitäisi kiristää todella suurella volyymilla vähintäänkin alle 35-vuotiailta. Kaikenlainen ”itsensä etsiminen” tulee tapahtua jollain muulla, kuin yhteiskunnan rahalla.
Tällä hetkellä Helsingin sosiaalitoimen asiakkaissa suurin ikäryhmä ovat alle 35-vuotiaat. Sosiaalityöntekijät ovat perustelleet vastikkeettoman rahan jakamista näille nimenomaan ”itsensä etsimisellä” ja sillä, että ”meneväthän hekin yleensä viimeistään 30-vuotiaina töihin”. Ei paljon lämmitä allekirjoittanutta tilipäivänä veroprosenttia katsoessa.
– ikäihmisille oma neuvola, hinta 100 miljoonaa euroa
Ei välttämättä huono idea. Tästä voi seurata moninkertaisesti säästöjä myöhemmin.
– maksuton paikallinen joukkoliikenne, hinta 300 miljoonaa euroa
Huono idea. Kansainväliset kokemukset ovat osoittaneet, että homma ei toimi: ratikat ja bussit ruuhkautuvat, eivätkä ihmiset suostu kävelemään tai pöyöräilemään enää pieniäkään matkoja, mistä seuraa yleiskunnon huonontuminen. Lisäksi harhaluulo jonkin asian ”ilmaisuudesta” lisääntyy jälleen.
– arvopaperikauppaan 0,5 prosentin varainsiirtovero, tulos 1,5 miljardia euroa
Eli taas porvareilta jotain pois vai? Myös monet keskiluokkaiset duunaritkin käyvät nykyisin arvopaperikauppaa. Aiemmin tässä ketjussa huomautettiinkin asiallisesti taloudellisen toimeliaisuuden hiipumisesta, mikä taas ei tee hyvää taloudelle kokonaisuudessaan.
– maahanmuuttajille pakkosuomi
Sinällään hyvä idea, mutta tätä ei tule soveltaa kaikkiin maahanmuuttajiin. Jos brittiläinen tietokoneinsinööri tulee Suomeen töihin IBM:lle, ei suomella ole juuri käyttöä. Yhteiskuntaan sopeutuminen on mahdollista myös ilman pakkosuomea.
Sen sijaan Afrikan sarvesta tulevalle tukien nauttijalle pakkosuomen tulee olla ehtona maassaololle. Fakta on myös, että useat maahanmuuttajat oikeasti haluavat oppia suomea, mutta kursseja on liian vähän ja lapsia on vaikea saada päivähoitoon (jolloin lastenkin suomen oppiminen on vaikeampaa). Resurssien lisäämistä näillä sektoreilla siis kaivataan.
Maahanmuuttajien tulisi kohdella eri tavalla, riippuen heidän kulttuuritaustastaan. Samaan muottiin laittaminen lisää ongelmia, vaikka olisikin kuinka tasa-arvoperiaatteen mukaista.
Ilmoita asiaton viesti
”maksuton päivähoito; hinta 280 miljoonaa euroa”
Kyllä ihmiset voi vähän siitä maksaa, että pentu on hoidossa ei tässä yhteiskunnassa veroteta sen takia, että toisten pitää kaikki maksaa.
”nuorisotakuu, yksikään alle 25-vuotias ei voi olla toimettomana”
Mitä fasismia tämä on? Mitä jos karsitaan se sosiaaliturva, että jokaisen on pakko mennä töihin (tai kuolla nälkään) jos ei riitä omat tai perheen rahat. Yhteiskunta ei ole velvollinen huolehtimaan yksilöistä mutta valtio ei myöskään ole asemassa pakottaa tai määräillä yksilöitä mielivaltaisesti.
”ikäihmisille oma neuvola, hinta 100 miljoonaa euroa”
Ideana mielenkiintoinen, hintaa en kyllä valitettavasti usko.
”maksuton paikallinen joukkoliikenne, hinta 300 miljoonaa euroa”
Maksuton on aina ihana asia, mutta tämä raha joudutaan repimään pk-seudun ihmisten pusseista ja ehkä osa heistä ei halua maksaa siitä?
”arvopaperikauppaan 0,5 prosentin varainsiirtovero, tulos 1,5 miljardia euroa”
Noniin, tulihan se punainen väri sieltä kunnolla esiin!. Edellä olevat ovat jo nerokkaasti kommentoineet miksi ehdotus on populistinen
ja aivan järjetön.
”maahanmuuttajille pakkosuomi”
Minä korjaan nyt vähän, sinun piti sanoa: ”Pakolaisille pakkosuomi”
Jos tänne vaivautuu joku Intialainen DI tekemään kovaa tulosta Nokialle naurettavalla palkalla, en pakottaisi häntä minnekään Suomi kurssille, koska tuskin meinaa tänne jäädä.
Pakolaiset eivät tule lähtemään täältä enää takaisin.
Milloinkas loput 6 suuresta manifestistasi julkaistaan?
Se täytyy sanoa Kiljusesta, että vaikka onkin vähän liian punaisen värin kannattaja uskaltaa ainakin ehdottaa jotain muuttaakseen tätä ”jähmettynyttä” Suomi politiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hautaus tapahtui viime juhannuksena. En tiedä miksi viranomaisjärkevyyten pitäisi luottaa normaali tai edes talonpoikaisjärkevyyden hinnalla. Pahalta tuntuu ja tuntuu edelleen. Petri Tiilen sanoja lainatakseni ” älkää kysykö mistä johtuu väkivalta”, vahinkoja sattuu, mutta ei minun puolestani, tavoite se minulla ainakaan ole.
Ilmoita asiaton viesti