Esittäkää välikysymys!
”Politiikka takaisin politiikkaan”, hyvästeli Stefan Wallin juttelumme päätteeksi eduskunnan käytävällä. Häntä harmittaa koko kevään rumba. Mistä on puhuttu? Seksuaalisesta häirinnästä eduskunnassa, Matti Vanhasen ruususoikeudenkäynnistä, Ilkka Kanervan tekstiviesteistä ja nyt koko kuukausi vaalirahasotkuja.
Tässähän meitä on syitä ja seppiä. Mitä tehdä? Harmittaa se meitä demareitakin.
Piti olla loistokas, paljon julkisuutta saava puheenjohtajakampanja. Se onkin ollut loistava, mutta julkisuutta ei ole tullut. Todellakin, politiikka takaisin politiikkaan.
Vaalirahasotkusta päästään eroon ja hallituksen luottamus mitattua, jos oppositio esittäisi asiasta välikysymyksen, järkeili varapuhemies Seppo Kääriäinen. Ilman muuta. Ei oppositiosta löydy poikkiteloin asettujaa, jos Kääriäinen on kyseisen välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja.
Mutta kuvitteleeko hallitus tilaavansa oppositiolta välikysymyksiä. Ei ole epäilystäkään motivaatiosta. Hallituspuolueiden rivit suoriksi välikysymysäänestyksessä ja luottamus tuli mitattua. Eikä aikomustakaan kertoa, mitä kaikkea vaalirahakytköksissä on ollut salattavaa.
Ei ongelma ole vaalirahoituksessa. Onhan sitä iät ajat tehty ja se on laillista.
Ongelma on salailussa ja vaalirahoituslakien rikkomisessa. Se synnyttää luottamuskuilun. Salailun vuoksi on jatkuva epäilys, että hallituksen esityksissä ja esittämättä jättämisissä on kytköksiä. Politiikan uskottavuus murenee.
Eikä tilannetta auta päivittäiset uudet selitykset ja ristiriitaiset lausunnot.
Miten Matti Vanhanen sen sanoikaan: ”liian kategorinen yleisvastaus”. Se on uusin kiertoilmaisu, kun on kyse totuuden vastaisesta puheesta.
Ja olemmehan me demaritkin syyllisiä – ainakin jonkin median osan mukaan. Mikä oli otsake Ilta-Sanomissa: ”Urpilainen kiistää yli 1 700 euron yksittäiset tuotot”.
Niinpä niin. Jutta Urpilainen on eduskuntavaalien alla käynyt taulukauppaa 7 650 euron edestä. Lehden mukaan hänen ilmoituksestaan ei selviä, tuliko taulukaupoista yksittäisiä yli 1 700 euron tuottoja, jotka laki vaatii ilmoittamaan.
Miten niin ei tule ilmi? Eikö se ole selvää, että kun ei ole ollut yli 1 700 euron taulukauppaa, niin ei ole ollut. Miten tästä ilmoittaa?
Mitä lehti kirjoitti Maarit Feldt-Rannasta? On kuulemma saanut tukea yrityksiltä 9 154 euroa, puoluejärjestöiltä 2 000 euroa ja muilta 7 950 euroa.
Mutta, mutta, kysyy lehti. Näistä luvuista eivät ilmene mahdolliset suurlahjoittajat tai niiden puuttuminen.
Tarja Filatovkin on röyhkeä ja vaatii pääministeriltä selvitystä vaalirahoituksesta. Sen sijaan itse hän ei ole eritellyt vaalirahoitusilmoituksessaan, vaikka on saanut yrityksiltä tukea 6 400 euroa.
On se törkeää!
Mahdottomaksi menee. Rehtejä ja rehellisiä kansanedustajia alkavat olla ne, jotka ovat korjanneet vaalirahoitusilmoituksiaan. Me, jotka emme ole korjanneet, olemme epäilyttäviä luimuilijoita!
Taitavaa. Minutkin mainitaan porsaanreikien hyväksikäyttäjänä. Olen saanut tukea Länsimäen sosialidemokraatit tuki ry:ltä 26 300 euroa. Totta. Kyse on omasta vaaliyhdistyksestäni. Yritän pitää omat rahani ja vaalirahat erillään.
Se kai on sallittua.
Vaalirahat – ottamani suuren lainan lisäksi – on neljän vuoden aikana kerätty julkaisemalla säännöllisesti 86 000 kappaleen painoksena Vantaalla ilmestyvää Kiljusen herrasväki -lehteä. Lehden ilmoittajat ovat välillisesti tukijoitani.
Yritysten lisäksi siellä on näkyvissä lukuisia ammattiliittoja, jotka kuulemma hämärässä rahoittavat vasemmiston kampanjointia.
Muistuu mieleen Pertti Paasion kertoma juttu. Paikallislehti kysyi, onko hänellä suhde sihteeriinsä. Paasio hiiltyi. Seuraavan aamun lehdessä oli otsake: Paasio kiistää suhteen sihteerinsä kanssa.
Elä sitten tällaisen todellisuuden kanssa.
”…Vaalirahat – ottamani suuren lainan lisäksi – on neljän vuoden aikana kerätty julkaisemalla säännöllisesti 86 000 kappaleen painoksena Vantaalla ilmestyvää Kiljusen herrasväki -lehteä. Lehden ilmoittajat ovat välillisesti tukijoitani…”
Onko lehtesi tai sen kustantaja arvonlisäverovelvollinen? Oletko tilittänyt ilmoitusmyynnin sisältämät arvonlisäverot valtiolle? Tai mahdollisesti hakenut vapautusta arvonlisäverosta?
Ihan tällaisena välikysymyksenä….
Ilmoita asiaton viesti
KK pureskelee kynsiä ja miettii. Perskeles mitä tuli möläytettyä, tulikohan paljastettua liikaa. Tähän jos vastaa väärin, niin siitä vasta soppa syntyy. Nyt on paras olla hiljaa.
Muuten hyvä kysymys…
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän noista lehdistä ole kopiot, jotka voisi vaikka harmaan talouden asiantuntija Markku Hirvonen tarkistaa vaikka toimistossa ilman poliisin apua?
Syyttäjät tuskailevat, ettei saada kuittikauppa kuriin rakennusalalla. Mistä oletus, ettei vilunkia tehdä myös muilla aloilla?
Markku Hirvonen tuossa juuri tuskaili, ettei pysty tekemään mitään valvontaa, kun tarvitaan poliisia järjestäytyneen rikollisuuden arvonlisäveron kierron tutkimiseen.
http://www.hs.fi/teksti/uutiset/tuoreet/artikkeli/Syytt%C3%A4j%C3%A4t+Po…
Ota nyt Markku hyvä Kiljusen lehdet tarkasteluun ja pyydä kirjanpidon otteet lehtien mainostajilta ja kysy ovatko käyttäneet arvonlisäveron ostovähennyksen ja vertaa lehden tilittämiin arvonlisäveroihin. Jos peli on rehellistä, pitäisi summat täsmätä.
Voisi myös kysyä, onko mainostanut yritys vähentänyt mainoskulut (alv 0 %) liiketoiminnan kuluina. Vaalirahoituksessahan se on käsittääkseni kiellettyä.
Vaalilehden tekeminen on hyvin yleinen käytäntö poliitikkojen keskuudessa ja siinä on paljon vihjeitä harmaan talouden osalta. Ehdokkaat jättävät verot maksamatta ja laskuttavat arvonlisäverot vaikka tukiyhdistys olisikin alv-velvollinen.
Uskon toki, että Kiljusen tasoinen poliitikko ei vilunkipeliä harrasta ja siksipä herrasväen lehti voisi olla hyvä otos tästä politiikan käytännöstä. Eihän sitä tarvitse julkistaa, mutta voihan siitä saada vankkaa tietoa tähän keskusteluun.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus Kiljunen.Meitä on varmaan suuri joukko kansalaisia,jotka tajuavat,että suurin osa politikoista on rehellisiä kunnon kansalaisia.Syvä rispekti teille,jotka jaksatte yhteisiä asioita hoitaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuollainen kritiikki voisi olla astetta uskottavampaa, jos edustaja Kiljunen olisi aikanaan ollut lainsäätäjänä tekemässä ja kannattamassa sellaista vaalirahoituslakia, joka estää keplottelumahdollisuudet. En haluaisi uskoa, että olette joko niin yksinkertainen tai naivi, ettette kyseistä lakia sáätäessänne ole osanneet ennakoida, että kun laki on lepsu ja helposti kierrettävissä, näin myös tullaan tekemään. Jälkiviisas voi aina olla, mutta vastuutakin voisi kantaa ammattitaidottomasti tehdystä lainsäädäntötyöstä.
Salaiset rahavirrat ovat vain yksi osa kokonaisuutta. Kukaan ei näÿtä vielä ottaneen esille perinteisiä käytäntöjä, joissa vaikkapa vaalityöntekijä on ammattiyhdistysliikkeen palkkalistoilla, mutta osoitettuna jonkun ehdokkaan vaalikampanjan käyttöön. Poliitikkoja lähellä olevat autoliikkeet antavat ehdokkaiden vaalityöhön vaikkapa auton ”koeajettavaksi” eikä tällaisiakaan avustuksia näy kirjoissa tai kansissa.
Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on, että rahavirrat ja muut tukimuodot, joista puolueiden ehdokkaat nauttivat kaikessa hiljaisuudessa veisivät vastaavista nauttivan tavallisen palkansaajan tai yrittäjän leivättömän pöydän eteen talousrikoksesta tai veropetoksesta syytettynä.
Kannattaisikohan sieltä lasitalosta heitellä vähemmän kiviä muiden puolueiden suuntaan ja opetella vähän nöyryyttä myöntämään, että syyllisiä löytyy kaikista poliittisista ilmansuunnista? Jos ihan oikeasti on politiikan moraalista huolissaan, pitäisi ryhtiliikkeen lähteä poliitikosta itsestään. Peiliinkin voi katsoa joskus.
Ilmoita asiaton viesti
On suorastaan naivia, kun harmaata taloutta yritetään Markku Hirvosen voimin kytkeä pienyrityksistä suurin otsikoin ja vastaavasti yläpuolella harmaan talouden pyörii musta talous, itsensä poliitikkojen toimesta.
http://yle.fi/aohjelmat/astudio/aohjelmat_haku.php?action=page&id=215039…
Poliitikkojen kampanjoiden peitefirmat myyvät krääsää ja seminaarilippuja arvonlisäverollisina eivätkä tilitä veroja valtiolle. Ei ainakaan tuon a-ohjelmien linkin mukaan.
Samoin ehdokkaita tukevat yritykset ostavat vaalilehdistä ylihintaisia mainoksia, jotka sitten kuten ”kimmo kiljunen” sanoo niiden olevan välillisesti tukea ehdokkaalle. Yritykset ja yhteisöt käyttävät vielä nuo mainoskulut liiketoiminnan kuluina ja varmasti vähentävät arvonlisäverot omassa arvonlisäverotuksessaan.
Myös poliitikkojen peitefirmojen toiminta tarkoituksellisisti ”tappiota tuottavana” osakeyhtiönä on osakeyhtiölain mukaan kiellettyä. Jos yrityksen tai yhdistyksen tarkoituksena on vain konkurssin tekeminen ja rahojen puhallus – aiheuttaa tämä erittäin kovaa närkästystä yrittäjien ja oikeiden yritysten keskuudessa, koska aina ei ole selvää, että kyseessä onkin ollut vain poliitikon rahanpesun peitefirma.
Ilmoita asiaton viesti
Edustaja Kiljusen blokia lukiessa tulee hämmentynyt olo.
Onko Kiljusella tai muillakaan aikomustakaan lopettaa turha vaallirahoitushärdelli.
Kun lakia on aikoinaan sorvattu, niin kaiketi on tiedetty, että se sisältää porsaanreikiä. Jos ei ole tiedetty, niin olemme äänestäneet vääriä henkilöitä päättäjiksi.
Mikä ero on sillä, että SAK:n rahoitus on aivan normaalia, mutta jonkun liikemiesryhmän perustaman yhdistyksen raha ei olekaan validia? Entä jollain summan suuruudella? Mammuttimaiset vaalibudjetit eivät ole taatusti kenenkään omasta pussista.
Me tiedämme sen. Ei me niin tyhmiä olla.
Mutta nyt. Syyttelyn ja syyllisten penkomisen sijaan olisi syytä alkaa kehitellä uutta lakia tai poistaa vanha ja huono. Voi myös palata entiseen. Tilannehan olisi suunnilleen sama kuin nyt, pitkään ja hartaasti synnytetyn vaalirahoituslain.
On merkillistä millä sanakäänteillä Kiljunenkin asiaa selittää. Onko sillä mitään merkitystä miten se raha on käyttöön tullut. On taulukauppaa, lehtimyyntiä, ilmoitusmyyntiä jne. Ja sitten se ratkaisee syyllisyyden tai syyttömyyden miten pienissä erissä summa on tullut ja mistä.
Matti Ahde on nyt viimeisin edustaja, joka palautti osan tukirahojaan.
Vasemmistolliittokin kuuluu Hesarin mukaan saaneen tukijärjestöltään rahaa, jota ei ole ilmoitettu.
Erotkaa kaikki, jäävätkää itsenne uusista vaaleista tai lopettakaa toistenne tyhjänpäiväinen syyttely ja palatkaa päiväjärjestykseen.
Huoh.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan poliitikot on saatu mustamaalattua ja he ovat tietenkin vaaliraha ”sotkun” takana. Erottamiset ja uudet vaalit on kiljuttu. Nyt kun vihdoinkin päästään opposition vastaaviin rötöstelyihin kiinni niin täytyykin siirtyä takaisin ”politiikkaan”. Hallituksen eroamisen ja uusien vaalien vaatiminen ei siis ole politiikkaa??
Miten olisi Kimmo että jokainen kivi käännettäisiin nyt huolellisesti ja JOKAINEN vaalirahaa sotkenut henkilö tuotaisiin julkisuuteen tasapuolisuuden nimissä. Jokainen rötöstelijä esiin ja jokaisen erottaminen pöydälle. Asian puinnista jokapäiväiset kirkuvat iltapäivälehtien lööpit kahden viikon ajan. Tämä kohtelu jokaiselle, mukaanlukien juuri sinä Kimmo. Ettei sitten vaan tule kenellekkään mieleen niiden seuraavien vaalien aikana alkaa väittämään että vain keskusta oli vaaliraha ”sotkun” takana. Se olisi sitä tasapuolista politiikan tekoa.
Ilmoita asiaton viesti
Hanakastihan niitä tehdään tyhjänpäiväisyyksistäkin. Miksei siis kerrankin asiasta. Tulisi sotku kerralla puiduksi kunnolla, avautuisivat kaikkien puolueiden maan tavaksi muodostuneet puolue- ja vaalirahoitukseen liittyvät konstailut.
Kaikki puolueet lienevät tehneet mm. taulukauppaa, kun ”vastikkeellisia” ei tarvitse ilmoittaa:
http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2008/06/03/palmua-vedatetty-palmuje…
Ilmoita asiaton viesti
Ongelmana on se, että Eero Heinäkuoma ja Matti Ahne ovat saaneet 20 000 € kapitalistista rahaa KMS:ltä, minkä he ovat nauttineet hyvällä ruokahalulla.
Välikysymys paljastaisi reaalisosisalidemokratian ongelmat. Tuomioja on viisas mies, kun vain totesi, että 50-luvulla vaalirahoitus oli rajumpaa eli ”ei tämä vielä mitään”.
Heinäluoma ja Filatov jäivät askelmerkille.
Ilmoita asiaton viesti
Oppositio ei uskalla tehdä välikysymystä, koska silloin se joutuisi itse tuomituksi samalla mittapuulla: mistä rahat tulleet. Aivan kuten eivät uskaltaneet USA:n kongressin republikaaniedustajat vetää Clintonia tuomittavaksi, pelosta että joutuisivat itse vastaamaan kysymyksiin seksisuhteistaan.
Demareiden toivo on se, että julkisuuden paine kohdistuisi vain hallitukseen ja saisi aikaan virheaskeleen (tai paremminkin sanoihin sotkeutumisen). Toimittajia tai lehtiä kun ei mitata samalla mittapuulla kuin poliitikkoja – vaikka ehkä olisi aihettakin.
Kysytäänpä siis tässä: onko lehdistön ilmoitustuloilla vaikutusta lehdistön poliittiseen suuntautumiseen? Pienten lehtien kohdalla näin hyvinkin varmasti on: moni pieni paikallislehti on Z-marketin nelisivuisen viikkomainoksen varassa. Moni isompi lehti (useampikiin maakuntalehti) taas on avoimesti jonkun puolueen tuki ja turva.
Ilmoita asiaton viesti
on tehty, kun on jättänyt yli 1700 euron lahjoituksen ilmoittamatta. Nykylain mukaan sen alle meneviä ei tarvitse ilmoittaa. Alunperinhän kyse oli tästä.
Vaalituki on ihan laillista kuten moni poliitikkokin on sanonut. Ihmetyttää mikä KMS:n, Ruukin tms:n tuessa sitten on sellaista, että sen ilmoittaminen hävettää. Kytköksen syntyminenkö? No onko siinä sitten jotain hävettävää, jos kannattaa Sukarin tai Kakkosen hankkeita.
Turhaa suun pieksämistä on täälläkin vaatia julki sellaista rahoitusta, joka ei lain määräämää rajaa ylitä. On se tullut puolueosastolta, yrittäjiltä, maanviljelijöiltä tai ay-liikkeeltä… Sellaista tukea on ollut joka ainoalla ehdokkaalla. Esim. Metalli ilmoittaa antaneensa joillekin ehdokkaille 1000 euron summia. Ei sellaisia taritse ilmoittaa.
Ihan toinen juttuhan on, millaisia tukia puolueet nauttivat. Luulenpa että jokaisella puolueella on säätiönsä ja maitotilinsä. Tämähän se auki pitää saada.
Ihan oikein että Ahdekin ”kärähti”. Nytpä kantaa ns. poliittista vastuuta omiensa joukossa. Jos joutuu vastaamaan tekosistaan, niin taitaa olla ainoa koko isosta joukosta.
Muuten ne jotka eduskunnassa ja blogeissa kauhistelevät lööppejä ja sipulin kuorimista, toisessa yhteydessä ovat kannattaneet nykyisen vaalirahoituslain perusteluita: lain rikkomisesta ei tarvitse rangaista, koska julkisuus vartioi lain toimivuutta. Nythän niin juuri käy. Mitäpä jos ei ”kohua” olisikaan. Sitäkö haluatte?
Ilmoita asiaton viesti
Tänään Heinäluoma:
>>Heinäluoma ihmetteli myös vaalirahaa politiikoille junailleen Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen tapa kerätä rahaa ja jakaa sitä keskitetysti ei Heinäluoman mielestä ole tervettä eikä sellainen kuulu avoimeen kansanvaltaan.
-SAK:n yksipuolinen tuki vasemmistolle ja erityisesti demareille on sitten ilmeisesti tervettä ja kuuluu avoimeen kansanvaltaan?
-Vasemmistoyhteistyö on normaalia ja vakiintunut käytäntö, porvariyhteistyö on törkeää.
Filatov tiistaina:
maaseudun tuki ei ole arvoyhteisö kuten SAK, ja siksi niiden antamat tuet on moraalisesti eriarvoisia.
Ilmoita asiaton viesti
Välikysymyksen tekemiseen tarvitaan 20 kansanedustajaa. Tuon voisi saada kokoon helposti Kristillisdemokraattien ja joidenkin sosialidemokraattien avulla. Perussuomalaiset eivät siihen tule, koska Timo Soini kuittasi itsekin 10 000 €.
Kimmo Kiljunen kansanedustajan voi olla välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja. Kysymys voisi kuulua vaikka niin, että Mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä Eero Heinäluoman ja Matti Ahteen rahankierrättämisen estämiseksi SDP:n ja Oulun työväenyhdistyksen kautta jatkossa?
Ilmoita asiaton viesti
Jos KMS ei ole arvoyhteisö, ei sitä ole SAK’aan. Nämä demareitten höpäjämät omat vaaliyhdistykset ovat vain ja ainoastaan vaalirahojen pesu-kikkailua. Ettei siellä sisällä olevia tuhansien eurojen yksittäisiä yrityslahjuksia voisi penkoa esiin.
Kyllä on törkeää Kiljunen!
Aivan samalla tavalla, henkilökohtaisten vaaliyhdistysten yksittäiset saldot vaan auki ja pöydälle demarit. Katsotaan sitten miten se ikiänkkä Filatovinkin suu mutristuu kun totuudet ja savuverhot valheiden edestä häviää.
Ilmoita asiaton viesti
”Me, jotka emme ole korjanneet, olemme epäilyttäviä luimuilijoita!”
Sinäpä sen sanoit… Itse olisin sanonut vähän pahemmin.
Ilmoita asiaton viesti
uskoa, että media kääntää kivet ja kannet saadakseen vasemmistostakin selville vaalirahailmoituksen vääristelijät. Eipä oikein löydy kuin yksittäisiä. Ahteella tuli hätä kun alkoi paljastua totuus.
Jos joku haluaa pitää KMS-yhdistystä arvoyhteisönä, niin hyvä on. Miksikähän ei sitten paljasta arvojaan ilmoittamalla saaneensa siltä ilmoitettavaa rahaa. Vasemmiston kainouden kyllä ymmärrän.
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmiston arvoihin kuuluvat demokraattinen sentralismi, solidaarisuus ja puoluekuri.
On vaikea uskoa, että vasemmistosta löytyisi selllaisia laulajia tai satakieliä kuin eversti Kosunen tai Takkula.
Yleensä kaikkein kavalimpia kokoomuslaisia ilmiantajia ovat kristillisdemokraatit.
Eikä lehdistö mitään esille kaiva, kun vasemmisto ei kerro. Kaikki rauhaa ja sosialidemokratiaa tukeva raha on hyvää rahaa ja kaikki porvariraha on imperialistista pahaa rahaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos joku haluaa pitää KMS-yhdistystä arvoyhteisönä, niin hyvä on.”
KMS:n kaltaiset yhdistykset ovat muualla Itä-Euroopassa pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Esimerkiksi Ukrainan vaaleihin ovat riippumattomat kansalaisjärjestöt ja miljonäärit aiva panostaneet kymmeniä miljoonia euroja demokratian ja ihmisoikeuksien vuoksi.
On jotenkin kummallista se, etteivät vapausaatteiden rahoituskanavat olisi arvoyhteisöjä. Jotenkin tuntuu, että vaalitarkkailevilta on tämä asia ”mennyt ohitse”.
Olisi hyvä, jos Fortumin lisäksi myös Gazprom ja Exxon Mobil tukisivat suomalaista demokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
taitaakin olla kylän paras v…uilija ( nykysuomen välimerkistä johdettu).
Ilmoita asiaton viesti
http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Elinkeinoel%C3%A4m%C3%A4n_Kunnall…
Jos Kehittyvien maakuntien Suomi tuomitaan rahoituslähteenä, on puolueiden palattava sohva- ja huonekalulinjalta takaisin raakaan kiinteistöbisnekseen a la Suvi Rihtniemi, joka on Kokoomuksen kiinteistöasiantuntija.
Tulisi pääkaupunkiseutulaisella palkansaajalle halvemmaksi, jos Gazprom ja Exxon Mobil rahoittaisivat suuremman osan suomalaisesta demokratiasta. Myös George Soroksen panosta odotetaan veroasteen keventämiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Parahin Kimmo, arvostan Sinua monestakin syystä, vaikka emme ole koskaan tavanneet.
Kuukauden muotivirke tosin lienee tuo ’Emme ole tavanneet koskaan, en tunne tuota miestä’, kuten Pietarin kieltäessä Jeesuksen, joten ne sanat ovat tainneet kokea inflaation.
Asiaan. Kyllä sekä Jutta Urpilainen että Maarit Feldt-Ranta, kuten kaikki muutkin, olisivat voineet eritellä itse saamansa vaalituen tarkemmin. Kukaan heidän ilmoitustensa lukija ei nyt tiedä, onko heidänkin ilmoituksiinsä merkitsemissään suurissa yhteissummissa ’pahojen kapitalistien’ antamaa rahaa, kuten Matti Ahteen ilmoituksessa ilmeni olevan.
Ei Sinunkaan ilmoituksesta tiedetä sitä Ahteen paljastuksen jälkeen, ellet teetä melko kallista KHT-tarkastajan tilintarkastusta tukiyhdistyksessäsi ja julkaise sitä. Älä nyt kuitenkaan hötkyile sosialistiksi kohtalaisen rehellisenä miehenä, koska en usko, että kukaan muukaan kansanedustaja teettäisi vastaavaa vapaaehtoisesti. No, Petri Salo ja Vallesmanni ehkä, mutta heistäkään en ole varma.
Ilmoita asiaton viesti
”Älä nyt kuitenkaan hötkyile sosialistiksi kohtalaisen rehellisenä miehenä, koska en usko, että kukaan muukaan kansanedustaja teettäisi vastaavaa vapaaehtoisesti.”
Eikös toveri Kiljunen ole alunperin SKP:n nuorisojärjestöistä? Sosialidemokraateissa on vanhojen kokoomussukujen edustajia, jotka liittyivät ”vasemmistoon” viran saadakseen Kokoomuksen oppositiovuosina. SDP:ssä on myös kommunisteja, joista osalla on vahva NATO-imagon menneisyytensä häivyttämiseksi.
Sitten SDP:ssä on näitä varakkaita aristokraatteja, kuten Tuomioja, jotka eivät ole kokoomuslaisia eivätkä kommunisteja, eivät siis kommunistikokoomuslaisia, vaan ilkeyttään kansallisia sosialidemokraatteja, joilla on kansainvälistä sivistystöä.
Tuo vaalirahaviekastelu on ymmärrettävä lähinnä naskalinpistopolitiikaksi, ei miksikään päivän politiikan ulkopuolella olevaksi läpirehelliseksi kannanotoksi. Kysehän on vain siitä, miten hämmentää.
Ei Kehittyvien maakuntien Suomi ole mikään moraalisesti kyseenalainen rahoittaja pääkaupunkiseudulla, koska se pyrkii dialogiin Helsingin ja pääkaupunkiseudun kuntien kesken. Onnetonta on tietenkin se, että keskisuuren maakuntarahan päämaali on EU ja pääkaupunkiseudun vanha suuri raha.
Kyse on siis uudemman maakuntarahan ja vanhan pääkaupunkiseuturahan välisestä yhteenotosta klassisen luokkataistelun keinoin. Tuon nyt ymmärtää jokainen marxilainen.
Peitteenä käytetään kuitenkin Yhteishyvää, EU:n ympäristölainsäädäntöä. Kioton ilmastosopimusta. Political Junkiesit puolestaan pesivät Iltalehden ja Ilta-Sanomien toimituksissa, joten heitäkään ei tarvitse erikseen palkata amerikkalaiseen malliin.
Kyse on luokkataistelusta: maakuntien yrittäjäneuvokset vastaan pääkaupunkiseudun suuri raha. Kun kapitalistit ottavat yhteen, on se yksi mediailotulitus.
Ilmoita asiaton viesti
Kovin avomielisiä edustajia ei löydy, mutta jos K. Kiljunen löytyy, minä toivotan hänet tervetulleeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä uutta vaalirahoituksessa on – ei mitään. Ero aikaisempiin vuosiin
on vain siinä, että nyt siitä puhutaan – entä sitten. Todelliset ongelmat hautautuvat ilmeisesti tarkoitushakuisesti kun kaikki huomio kiinnitetään tähän. Vaalirahoitusta on aina ollut ja sitä tulee aina olemaan. Tuntemattomat miehet tulevat jatkossa antamaan
1699,99 euroa kerrallaan.
Ilmoita asiaton viesti