Kirpusta asiaa

Kirppu-Kiljunenhan se siellä! Tervetuloa taas ulkoasiainvaliokunnan arkiseen työhön, minua tervehdittiin. Pääsin Kanki-Kaikkosen hyvään seuraan. Niin se lehdistö meitä pyörittää.
Uutinen ei ole se, että koira puree kansanedustajaa, vaan se on jos kansanedustaja puree koiraa, jatkoi Ben Zyscowicsz tervetulotoivotusta. Näin se on.
Kirjoitin edellisen viikko-blogini suomalaisista rauhanturvaajista Afganistanissa. Yritin viestittää, että Suomen pojat ovat kovimmassa sotilaallisessa paikassa sitten toisen maailmansodan. Kansainväliseen kriisinhallintaan osallistumisesta tulee päättää vahvalla vastuullisuudella. Kyse ei ole leikin asiasta.
Blogini lopussa leikin. Tuliaisina toin mukanani New Delhin hotellista kirppuja. Oli onnettoman halpa ja laaduton hotelli, johtuen eduskunnan säästökampanjasta. Huomautukseni pantiin eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön piikkiin – ja siitäkös riemu ja remu alkoivat.
Pääsin otsakkeisiin, oikein Hesarin pilapiirrokseen ja jopa television lauantai-iltojen poliittiseen tyrmäykseen: Uutisvuotoon! Totta kai poliitikko on otettu. Puhutaan mitä puhutaan, tärkeintä on että puhutaan. Näin egoa ruokitaan narsistisessa poliittisessa kulttuurissamme.
Pienet asiat ovat isoja ja isot pieniä. Tämä on todellisuutta meidän tiedotusilmastossamme laatulehdistöä myöten. Ei ihme, että kansalaisia poliitikkojen touhut kyrpivät. EVVK!
Kerrotaan lisää.
Tiedotusvälineitä ei varmasti kiinnosta, se että menneellä viikolla vierailin Tadjikistanissa ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen Keski-Aasian erityisedustajana. Itse asiassa aikamoinen saavutus tuliaisina Suomeen – muita kuin kirppuja. Tapasin maan poliittista johtoa ja kansainvälisten järjestöjen edustajia.
Saimme lupauksen, että järjestämme Dushanbessa ensi vuoden maalliskuussa merkittävän parlamentaarikkokokouksen työperäisestä siirtolaisuudesta ja ihmiskaupasta. On kova ongelma Keski-Aasiassa. Pohjoismaisesta alueellisesta yhteistyöstä voi ottaa opiksi, siksi Pohjoismainen neuvosto tulee mukaan. Myös Euroopan parlamentti, IVY:n parlamentaarinen yleiskokous ja NATO:n vastaava osallistuvat. Venäjältä, Yhdysvalloista ja jopa Afganistanista saamme mukaan parlamentaarikkoja – tämä edellisen viikon kirppumatkani tuloksia.
Ei tiedotusvälineitä kiinnosta sekään, jos suomalainen poliitikko paluumatkallaan Keski-Aasiasta esittelee Moskovan kansainvälisillä kirjamessuilla kirjansa. Siis suomalaisen näköisen poliittisen historian analyysin maailman eri maista, mukaan lukien isäntämaa Venäjä. Niin ja tietysti kirja on julkaistu venäjäksi tunnetun venäläisen kustantajan toimesta.
Ei tällainen kirjamessujen esittely ja lehdistötilaisuus Moskovassa mikään uutinen Suomessa ole. Jokapäiväistä, eikö niin? Kirja muuten on Otavan toimesta jo neljänteen painokseen edennyt kirjani ”Valtiot ja liput”. Venäjällä sen julkaisi Rospen.
Mikä matkaltani saataisi suurta yleisöä kiinnostaa? Epäilemättä keksisin kirpun kokoisia juttuja – enpä vaivaudu.

kiljunen
Sosialidemokraatit Vantaa

Olen 69-vuotias kansanedustaja, neljän lapsen isä ja viiden lapsen isoisä. Eduskuntaan valinta vuonna 1995 muutti harrastuksen ammatiksi. Politiikka, yhteisiin asioihin vaikuttaminen on aina kiehtonut.
Olen ollut Vantaan kaupunginvaltuutettu vuodesta 1985 ja lähiötyöstä poliittinen toimintani alkoi. Olen voinut asteittain kasvattaa poliittista toimintasädettäni.
ETYJ:in puheenjohtajan erityislähettiläänä, ETYJ:in parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenenä ja Keski-Aasian erityisedustajana sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsenenä sekä Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidenttinä minulla on tarjoutunut tilaisuus olla aktiivinen erityisesti kansainvälisissä kysymyksissä. Kansainvälinen toimintani ei ole poissa työstä oman maamme ja kuntamme kehittämiseksi, se on juuri sitä. Yhteisvastuu ei tunne rajoja. Suomi on yhä kiinteämmin osa Eurooppaa ja maailmaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu