Geopolitiikkaa murtaa Armeniaa

”Häpeän Euroopan puolesta” totesin Armenian pääministerille Nikol Pashinjanille, kun tapasin hänet marraskuun alussa Jerevanissa. Eurooppa käytännössä vaikeni, kun Azerbaidzan hyökkäsi Vuoristo-Karabahin armenialaisalueelle 19. syyskuuta. Kuudessa päivässä sen yli 100 000 hengen väestö pakkosiirrettiin Armeniaan.

Venäläiset 2 000 rauhanturvaajaa, joiden tehtävänä oli ollut vuoden 2020 Azerbaidzanin hyökkäyksen jälkeen suojata Vuoristo-Karabahin väestöä, eivät muuhun pystyneet kuin auttamaan pakkosiirron toteuttamista. Yhtä voimattomia venäläiset sotilaat olivat olleet, kun azerit saarsivat koko alueen joulukuussa 2022 ja sulkivat Vuoristo-Karabahin ainoan ulospääsytien, Lacinin käytävän. Kymmenen kuukautta toistasataatuhatta ihmistä joutui elämään piirityksessä ilman ruoka-, lääke- ja polttoainekuljetuksia. Eikä Eurooppa tehnyt mitään.

Armeniassa on humanitaarinen kriisi. Pieni ja köyhä maa joutuu ponnistamaan äärimmilleen taatakseen elämän perusedellytykset pakkosiirretyille. Armenia on samassa tilanteessa kuin Suomi talvisodan jälkeen asuttaessaan Viipurin läänistä evakkoon ajetut. ”Nyt te koette saman kohtalon kuin karjalaiset vanhempani Kannakselta” purin tuntojani pakolaisille Jerevanissa.

Vaikeneeko Eurooppa yhä? On vähintään kaksi syytä, miksi ei pitäisi. Kysymys on vakavasta inhimillisestä hädästä ja humanitaarisella avulla on kiire. Kysymys on geopolitiikasta ja myös siksi humanitaarisella avulla on kiire.

Kreml on oppinut Ukrainan sodastaan. Pakkomielteinen pyrkimys palauttaa entinen imperiumi on parempi toteuttaa sisältäpäin kuin hyökätä ulkoapäin. Etelä-Kaukasuksella Georgian nykyhallitus on saatettu venäläismieliseksi. Putinin ja Erdoganin epäpyhäallianssi siunasi presidentti Alievin tahdon heittää armenialaiset ulos Vuoristo-Karabahista, jota he olivat asuttaneet vuosituhannen.

Pakkosiirtoja seuranneet massiiviset mielenosoitukset Jerevanissa vaativat ”maanpetturin”, pääministeri Pashinjanin päätä vadille. Venäläiset tahot provosoivat levottomuuksia. Etelä-Kaukasian ainoa demokratia ja korruptioon puuttunut hallitus haluttiin nurin.

Jos humanitaarista kriisiä ei saada nopeasti helpotettua Pashinjanin hallinto ajautuu vaikeuksiin. Juuri nyt tilanne ei kuitenkaan ole poliittisesti kriittinen. Armenialaiset ovat ikiajat hakeneet Moskovasta suojaa naapuriaan Turkkia vastaan. Vuoristo-Karabahin nöyryytyksen jälkeen Venäjään ei ensi kerran luoteta. Pettymys on syvä ja se näkyy kansalaisten mielipiteissä.

Pääministeri Pashinjan on tehnyt rohkeita askelia. Armenia on ratifioinut ICC:n, kansainvälisen rikostuomioistuimen perussopimuksen. Putinia uhkaa pidätys, jos hän tulisi maahan. Armenia on ottanut etäisyyttä Venäjän vetämästä Kollektiivisesta turvallisuusjärjestöstä CSTO:sta. Sen sotaharjoituksia ei enää järjestetä maassa eikä Pashinjan ole osallistunut järjestön huippukokouksiin.

Armenian hallitus on valmis rauhanratkaisuun Azerbaidzanin kanssa. Tämän on perustuttava kummankin maan alueelliseen koskemattomuuteen. Tilanteen pysyvä rauhoittuminen antaisi Armenialle liikkumatilaa. Aliev ja vielä vähemmän Putin eivät tätä halua. Historiallisesti Venäjän reuna-alueiden konfliktit ovat enemmän tai vähemmän palvelleet Kremlin intressejä. On syy puuttua tilanteisiin ja vahvistaa venäläisten läsnäoloa alueilla.

Mitä turvallisuuspoliittista liikkumatilaa Armenialla voisi olla? Nato-jäsenyyden haikailu ei ole sille realistinen vaihtoehto. Entä EU?

Pääministeri Pashinjanin vastaus on selkeä. Hänen mukaansa naapurimaan Georgian ehdokkuus EU:n jäseneksi on muuttamassa asetelman. Armenia on saamassa EU:n vastaisen rajan. Vakavaksi vaihtoehdoksi saattaisi tulla myös Armenian jäsenyysehdokkuus EU:ssa. Mutta onko Eurooppa tähän valmis? Soisin, että olisi.

 

Kimmo Kiljunen

ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Euroopan neuvoston Armeija-raportoija

kiljunen
Sosialidemokraatit Vantaa

Olen 69-vuotias kansanedustaja, neljän lapsen isä ja viiden lapsen isoisä. Eduskuntaan valinta vuonna 1995 muutti harrastuksen ammatiksi. Politiikka, yhteisiin asioihin vaikuttaminen on aina kiehtonut.
Olen ollut Vantaan kaupunginvaltuutettu vuodesta 1985 ja lähiötyöstä poliittinen toimintani alkoi. Olen voinut asteittain kasvattaa poliittista toimintasädettäni.
ETYJ:in puheenjohtajan erityislähettiläänä, ETYJ:in parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenenä ja Keski-Aasian erityisedustajana sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsenenä sekä Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidenttinä minulla on tarjoutunut tilaisuus olla aktiivinen erityisesti kansainvälisissä kysymyksissä. Kansainvälinen toimintani ei ole poissa työstä oman maamme ja kuntamme kehittämiseksi, se on juuri sitä. Yhteisvastuu ei tunne rajoja. Suomi on yhä kiinteämmin osa Eurooppaa ja maailmaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu