NATOJÄSENYYS LISÄÄ SODAN UHKAA

Natojäsenyyden tiukka vastustaminen kääntyi Naton kannatukseksi vain muutaman päivän kuluessa. Minä ihmettelen tätä täydellistä takinkääntöä.

Mauno Koivisto luonnehti aikoinaan tiedotusvälineiden toimittajakuntaa sopuleiksi, jotka seuraavat laumana kulloistakin mielipidejohtajaa. Vaikuttaa sille, että myös laaja kansalaismielipide on pelkkä sopulilauma vailla mitään kritiikin häivää.

Runsas puoli vuotta sitten Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Ukrainalaisten maanpuolustustahdon lisäksi venäläisten sotamenestystä on laskenut vanhentunut tekniikka, eri aselajien huono koordinaatio, huono johtaminen ja tavallisten sotilaiden motivaatio-ongelmat.

Tilanne Suomen itärajalla on pysynyt rauhallisena. Suomen puolustusvoimat on hyvin varustautunut jo monen vuosikymmenen ajan. Suomi on saanut kaiken haluamansa uusimman länsimaisen sotilastekniikan ja tiedustelutiedon vaihto Naton kanssa toimii hyvin.

Miksi ihmeessä Suomen pitäisi liittyä Natoon? Syyrian ja Ukrainan sotien seurauksena Venäjän sotakalusto on lopussa. Ja kun Ukrainan sodan seurauksena Venäjän kansantalous on tuomittu perikatoon, niin Venäjän armeija on vähäpätöinen voimatekijä myös tulevaisuudessa. Jos ydinaseita ei lasketa niin Venäjällä ei ole minkäänlaisia voimavaroja hyökätä Suomeen.

Natoon liittymisen seurauksena Suomen itärajasta muodostuu uusi kylmän sodan raja-aita, jonka molemmilla puolilla varaudutaan taktisten ydinaseiden käyttöön. Pahimmassa tapauksessa Ukrainan sota laajenee Naton ja Venäjän väliseksi sodaksi. Tässä tilanteessa on hyvin mahdollista, että ydinaseita käytetään myös NatoSuomen maaperällä.

Suomen ei kannata liittyä Natoon. Natojäsenyydestä ei ole Suomelle mitään hyötyä, vaan sodan uhka kasvaa.

Kimmo Hantunen
KTM
Helsinki

+2
Kimmo Hantunen
Perussuomalaiset Helsinki

Olen taidehistoriaa harrastava pittoreski esteetikko Torkkelimäeltä. Erotiikan ohella estetiikka on elämän suola;

Haluan korostaa, että en äänestä persuja maahanmuuttopolitiikan takia, vaan Euroopan keskuspankkipolitiikan takia. Olen surullinen siitä, että rahaliiton jäsenyyden vastustajana minulla ei ole muita äänestysvaihtoehtoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu