Maahanmuuttovaalit vai ilmastovaalit? Kaikki käy!

Mediassa ja sosiaalisessa mediassa on käyty kiivaana keskustelua siitä, ovatko tulevat eduskuntavaalit maahanmuuton vai ilmastoasioiden ympärillä käytävät. Kahtiajako nähdään jyrkästi sellaisena, että maahanmuutosta keskustelu on Perussuomalaisten etu ja ilmastoasioista keskustelu on Vihreiden etu. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin mustavalkoinen, sillä kysymyksillä on paljon yhteistä ja Perussuomalaiset eivät suinkaan ole sivuuttaneet ilmastoasioita olankohautuksella, vaan tarjoamme toimivia ratkaisuja niihinkin. Ja nimenomaan ratkaisuja, emme pelkkää hysterisointia.

 

Yksi merkittävä seikka ilmasto- ja maahanmuuttokeskustelussa on pohjoiseen suuntautuvan muuttoliikkeen vaikutukset globaaleihin hiilidioksidipäästöihin. Tästä asiasta ei ole keskustelu koskaan oikein lähtenyt lentoon, vaikka on selvää, että pienemmän hiilijalanjäljen lämpimistä maista muutto suuremman hiilijalanjäljen lämmitettävään pohjolaan kasvattaa päästöjä. Irakissa asuvan ihmisen hiilijalanjälki on noin puolet Suomessa asuvan hiilijalanjäljestä. Afganistaniin verrattuna ero on lähes 30-kertainen ja Somaliaan jopa 100-kertainen. Miksi tämä asia ei ole noussut keskustelunaiheeksi? Onko se tahallaan vaiettu, sillä Perussuomalaisten tiukka maahanmuuttolinjaus on selvästikin ympäristön puolella?

 

Entäpä energiapolitiikka? Perussuomalaiset ovat vahvasti ydinvoiman takana ja haluavat panostaa uuteen teknologiaan mm. pienydinvoiman kohdalla. Ydinvoimalla on mahdollista tuottaa niin sähköä kuin lämpöä ilman hiilidioksidipäästöjä ja historiallisesti merkittävimmät leikkaukset hiilidioksidipäästöissä on saavutettu juuri ydinvoiman käyttöönotolla. Sekä Ranskassa että Suomessa hiilidioksidipäästöt laskivat huomattavasti vuosina 1975-85 kun molemmissa maissa otettiin käyttöön ydinvoimaloita. Miksi niiden rakentamista ei jatkettu ja kuljettu jo tuolloin kohti hiilineutraaliutta? Ja mikä estää meitä jatkamasta sitä nyt? Uusiutuvat energialähteet eivät ole huonoja keksintöjä, mutta Saksan esimerkki osoittaa, että radikaaleihin päästöleikkauksiin niillä ei ylletä. Ydinvoimalla on ylletty, joten miksi se ei kelpaa kaikille hiilidioksidipäästöistä huolissaan olevilla? Perussuomalaisille toimiva ratkaisu kyllä kelpaa!

 

Kolmantena merkittävänä ilmastoseikkana Perussuomalaisten energiaohjelmassa on sähköautojen vapautus arvonlisäverosta. Radikaali uudistus, joka leikkaisi nykyiselläänkin liikennepäästöjä ja rakentamalla lisää päästötöntä ydinvoimaa vaikutus kasvaisi entisestään. Liikennepäästöjen aiheuttama haaste ei ole mitätön, mutta ei myöskään mahdoton.

 

Näistä lähtökohdista Perussuomalaiset voivat todeta, että meille kelpaa niin maahanmuutto- kuin ilmastovaalit. Jos haluat vähemmän haittamaahanmuuttoa ja vähemmän ympäristölle haitallisia päästöjä, vastaus on Perussuomalaiset. Kas kun meillä on valittamisen ja hysterian sijaan myös toimivia ratkaisuja ongelmiin!

Kimmo
Perussuomalaiset Nurmijärvi

Maiju Tapiolinnan vaalipäällikkö.
Suoraa demokratiaa, klassista liberalismia ja maltillista maahanmuuttopolitiikkaa kannattava Perussuomalainen kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu