Älä painosta, äläkä neuvo muita äänestyspäätöksenteossa!

Presidentinvaalit herättävät varmasti monissa äänestäjissä mietteitä laidasta toiseen laitaan. Joku Jussi Halla-ahon kannattaja ei voisi mitenkään sietää, että Suomeen tulee maailman ensimmäinen avoimesti homoseksuaali presidentti. Se nyt on vain jokaisen oikeus äänestää vaaleissa ketä haluaa tai jättää vaikka äänestämättä, eikä ole järkevää mennä mollaamaan usein vailla mitään järkiperusteita toisen valitsemaa ehdokasta.

Mahdollisimman vapaan markkinatalouden kannattajat äänestävät tietysti kokoomuksen ehdokasta Alexander Stubbia, eikä Stubbin äänestäjät taida edes tajuta sitä, että Suomen presidentti ei ole enää valtaoikeuksiltaan Kekkonen, vaan ennemminkin presidentin valtaoikeuksia pitäisi vieläkin hieman tarkastella. Muistan hyvin, että entisen pankinjohtaja ja virkaa tekevän presidentti Sauli Niinistön talouspoliittiset viisaudet presidentin roolissa ovat ärsyttäneet itseäni, eikä Niinistö ole paljon enää toisella kaudellaan tuonut talouspolitiikkaa esille kannanotoissaan.

Mielestäni presidentti on nykyisessä Suomessa paljon enemmän arvojohtaja kuin pankkiiri. Lisäksi presidentin rooliin kuulunee Suomen ulkomaansuhteiden vaaliminen ja mahdollinen kohentaminen siinä määrin, että saamme elää täällä peräpohjolassa rauhantilaa vielä pitkälle tulevaisuuteen. Vuoden 2024 alussa Suomi saa uuden presidentin ja toivon mukaan hän jatkaa presidentti Niinistön mukaisella viisaudella ulkopolitiikan havainnointia. Venäjä tulee olemaan Suomen seuraavalle presidentille näillä näkymin eniten päänvaivaa aiheuttava asia. Siksi olisikin järkevää, että presidenttimme ei ala kuitenkaan uhota liikaa Putinin Venäjää vastaan, vaikka Venäjän toiminta ei olekaan sivistynyttä missään mielessä vaan lähinnä barbaarista. Pidän itse tärkeänä, että Venäjää ei kuitenkaan eristetä kokonaan kaikesta muusta maailmasta länsimaiden aloitteiden perusteella.

BRICS-maiden merkitystä ei pidä vähätellä ja vaikka Venäjä on nähdäkseni nykyisin terroristivaltio, niin silti on tärkeää, että Venäjän nykyjohto tulee myös kuulluksi muiden suurvaltojen taholta, koska Venäjän täydellinen isolaatio voisi johtaa täysin arvaamattomiin seurauksiin. Ukraina on sotinut jo noin 1,5 vuotta täydessä sotatilassa Venäjää vastaan ja olisikin syytä kunnioittaa ukrainalaisia kaikkialla Euroopan alueella, koska Ukraina on osoittautunut murtumattomaksi muuriksi Venäjälle, jonka sotatoimet voisivat Ukrainan valtauksen jälkeen kohdistua syvemmälle Eurooppaan.

Toivon mukaan saamme järkevän presidentin myös Suomeen, joka on jo viisastunut pikkupoikamaisesta uhoajattelustaan.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu