C. G. E. Mannerheim on Suomen suurin suomalainen, eikä vastaavia enää tule – onneksi!

Miksikö ei sitten tule Mannerheimin kaltaista suurmiestä enää Suomesta historiankirjoihin? Yksinkertainen selitys sille on se, että autoritaarinen sotilasjohtaminen on kohta menneisyyttä ja sotiakaan ei välttämättä enää syty voimistuvan globalisaation ansiosta tänne peräpohjolaan ainakaan.

Professori kävi antamassa moitteita Oulun yliopistolla opiskelijoille, kun he olivat laittaneet kiltahuoneen seinälle Mannerheimin eli Marskin kuvan jossain ihmeen ”selfie with julkkis” kisassa. Kohu on täysin kohtuuton, enkä itse epäile C. G. E. Mannerheimin moraalin tasoa sotilaana, kun eihän hän mikään suuritunteellinen sensitiivinen hinttari käsittääkseni ollutkaan.

Esitän että sosionomian professori Oulun yliopistolta esittää julkisen anteeksipyynnön historiallisen suurmiehen pilkkaamisesta ja samalla jättää myös irtisanoutumisilmoituksen. Kysehän on tässä ns. Mannerheimgatessa sananvapauden rajoittamisyrityksestä!

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu