Eduskuntavaalien äänestysohjeistus! (Kokoomus: ”JEP, JEP yli 100000 euroa vuodessa tienaaville suomalaisille!”)

Suomalaisessa politiikassa vallitsee edelleen kaksi vastakkaista voimaa, joista toinen vastustaa kaikkea ja toinen yrittää rakentaa entistä paremmin voivaa yhteiskuntaa. Vastustajista suurin on tietenkin perussuomalaiset, jota voisikin kutsua leikkisästi ei-puolueeksi. Toinen suuri vastustaja on kokoomus, joka kyllä sanoo isosti ”JEP, JEP” +100000 euroa vuodessa tienaavalle tuloryhmälle.

Toisenlaista politiikkaa yrittää tehdä nähdäkseni jopa keskustapuolue, joka yrittää ratkoa yhteiskunnallisia ongelmia tosin pääasiassa vain heidän puolueen jäsentensä ongelmia. SDP on edelleen ihmisten puolue, joka haluaa olla rakentaa yhteiskuntaa joskus hyvin omaperäisinkin ajatuksin ja ideoin, mutta porvarit vahvistettuna perussuomalaisilla useimmiten haluavat torpata suomalaisten hyväksi esitetyt poliittiset ratkaisut, kuten nyt viimeksi viikkotyöajan lyhentäminen 4-päiväiseksi.

Toinen merkittävä yhteiskunnallisia ongelmia ratkova puolue erityisesti eettisessä mielessä ja luontoajatuksineen on tietenkin vihreät, joiden kovin vastustus voikin yllättäen kummuta viisikkohallituksen sisältä kepulaisten isäntien tuvista, vaikka toki kokoomus pitää vihreitä yleisesti elinkeinoelämää haittaavana ryhmittymänä. Vastuullisesti kehittyvässä yhteiskunnassa äänestetään joko demareita tai vihreitä. Paluu menneisyyteen ja markkaan tapahtunee varmoiten perussuomalaisia äänestämällä.

Kokoomuksessa on moniäänisyyttä, mutta eipä siellä ymmärretä laajemmin yhteiskunnan rakennetta silti ollenkaan eli seura tekee rahaporukoissa kaltaisiaan. Vasemmistoliitto on utopistisemman yhteiskuntamallin kannattajien puolue, vaikka vasureiden piirissä on myös lähellä demareiden ajattelua omaavia poliitikkoja.

RKP on yllättävän inhimillinen puolue parempituloisten joukkiona, josta osoituksena istuvan hallituksen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja ulosottokaaren uudistaminen. Henrikssonin tarjoilema hernesoppa oli myös hyvin paksua jokunen vaali sitten Rotuaarilla täällä Oulussa!

Muita äänestämällä tai nukkuvien puolueeseen jäämällä siunaat nykyisen tilan ja äänesi menee hukkaan, jos oikeasti haluat äänestää jotain hyviä juttuja tai vastustaa kaikkea.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu