Ei ole parempaa sukupuolta parisuhteessa!

Sitä yön pimeinä tunteina mietin taas, että onkohan ihmisen seksuaalisuus useimmilla häilyvä?

Miehen on vaikeampi todistaa olevansa uskollinen kumppani kuin naisen, vaikka uskottomuutta voi esiintyä myös naisilla. Oletus on käsittääkseni lähes kaikilla miehiä vastaan, jos puhutaan uskollisuudesta parisuhteessa. En ihmettele, vaikka perinteinen avioliittoinstituutio ajautuu entistä vaikeampaan kriisitilaan länsimaissa, jos sukupuoleen kohdistuvaa väheksyntää ja herjaamista puolin ja toisin jatketaan. Itse ihailen omistautumista toiselle henkilölle, enkä näe juurikaan kehumisen asiana lukuisten irtosuhteiden määrää.

Rakkaus on nähdäkseni perusta, johon romanttiset tunteet perustuvat. Ihastumisia ja rakastumisia voi tapahtua jopa hyvän parisuhteen aikana ja pitkä parisuhde kysyy paljon muutakin kuin laadukasta seksiä. Ennen kaikkea hyvä ja pitkä parisuhde näinä aikoina kysyy rehellisyyttä ja ymmärrystä kumppanin tunne-elämää kohtaan. Parisuhteen tarkoitus on torjua mahdolliset romanttiset seikkailut jo ennen niiden alkua pariskuntana, eikä kieltää niiden potentiaalia etenkään tunteellisen kumppanin kohdalla. Omistautukaa parisuhteelle tai harrastakaa irtosuhteita, vaikka silti tämä valintakysymys on hyvä tiedostaa perusteellisesti oman elämän kannalta!

KimmoHoikkala

Olen 42-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu