Eikö tuotantokapasiteetti riitä vastaamaan kulutuskysynnän kasvuun?

Elämme sodan aikakautta, koska Venäjä on hyökännyt Ukrainaan kovimmalla sotilasvoimallaan, jonka seurauksena maksamme jatkuvasti kovempaa hintaa eurooppalaisina kuluttajina. Minulle henkilökohtaisesti passaisi, että annetaan inflaation laukata kunnolla 5-10 prosentin vuositahtia seuraavat 5-10 vuotta, jonka seurauksena me saamme myös sopeutua Euroopassa ns. vihreään siirtymään.

Inflaatiosta on turha tehdä liian suurta pirua, vaikka moni joutuu miettimään kulutustottumuksiaan liki kaikkien hyödykkeiden hintojen noustessa. Euro-ryhmän pankkiirit haluavat silti nostaa korkotasoa (EURIBOR) inflaatiota hillitäkseen, vaikka inflaation edessä peli alkaa olla jo menetetty. Lisäksi todellinen syy keskuspankin inflaation hillintään lieneekin pelko kulutushyödykkeiden riittävyydestä, jos kuluttajien tottumuksia ei euro-alueella saada muutettua.

Inflaatio ei ainakaan Suomessa johdu palkkakustannusten noususta, mutta jos keskituloiset asuntovelalliset tyytyvät tinkimään elintasostaan niin mikäs siinä, mutta epäilen että moni työläinen on jo huomannut ostovoiman alentuneen paljon kuluvana vuonna. Summa summarum: talouspolitiikka on euro-alueella Venäjän aloittaman sodan seurauksena mennyt täysin odottamattomaan tilaan, eikä poliitikot halua kertoa kansalle, että kulutusta on pakko hillitä kulutustavaran riittävyyden käydessä kyseenalaiseksi.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu