Eläkeläisten köyhyys edelleen laajeneva ilmiö

Suomalaisten vauraus oletettavasti ei tule kasvamaan pitemmälläkään aikavälillä, vaikka moni talousasiantuntija odottaa Suomen pääsevän takaisin talouskasvun uralle. Talouden huonojen näkymien takia köyhänä suomalaisena on turha odottaa lisäalmuja koko ajan kallistuvista elinkustannuksista huolimatta.

Toki eläkeläisten indeksikorotus tulee vuodenvaihteessa, mutta sekin tulee paljolti kuluvan vuoden inflaation perusteella. Suomeen tarvittaisiin nyt joku uusi maailman luokan vientituote tai muuten rahaa ei lähivuosinakaan riitä jaettavaksi suurissa määrin. Suomalaiset ovat nöyrää kansaa, eikä eläkeläisköyhyydelle haluta tehdä kollektiivisesti mitään, vaikka siihen olisi meillä eläkeläisillä mahdollisuus.

Asuuhan Suomessa yli 1,6 miljoonaa eläkeläistä, jotka voisivat oikein äänestämällä laittaa eläkkeet kuntoon. Tähän vaan ei löydy suomalaisten eläkeläisten keskuudessa tahtoa ja jos joku yrittää puhua asiaa eläkeläisten köyhyydestä, niin hänet leimataan vähintään kateelliseksi tai sitten jopa kommunistiksi muidenkin eläkeläisten taholta.

Eläkeläisköyhyys tulee oletettavasti vielä pahenemaan lähivuosina, koska eläkkeet eivät pysy edes kaikilla kuluttajahintojen nousun tahdissa ja sitten vielä asumiskulut ovat hyvin vahvasti nousussa moni paikoin Suomessa. Eläkkeensaajan asumistuki on monelle eläkeläiselle laiha lohtu, koska useimmilla eläkkeensaajilla asumistuki kattaa vain alle puolet asumiskuluista.

Mikään ei tosiaan tule eläkeläisten köyhyydessä muuttumaan, vaan kyseinen ilmiö saattaa ennemmin laajeta edelleen, koska päättäjät ovat täysin vieraantuneet eläkeläisten elämästä. Politiikan kautta voisi eläkeläisten asiaa ajaa, mutta suomalaiset ovat niin tyhmiä, etteivät enää osaa äänestää itsensä kannalta oikeita ehdokkaita. Vai onko edes olemassa eläkeläisten köyhyydestä huolissaan olevia kansanedustajia?

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu