Eläkkeensaajan asumistuki suosii leveää asumista

Esimerkkilaskelmani eläkkeensaajan asumistuesta vuonna 2022 vuokran ollessa 550-650 euroa kuukaudessa eri kuukausieläkkeiden määrillä.

Kelan maksaman verottoman eläkkeensaajan asumistuki nousee ensi vuoden alusta kerrostaloasujilla vain huomioonotettavien asumiskulujen osalta.

Eläkkeensaajan asumistuki suosii leveää asumista, koska aivan pienimpiin vuokriin ei ole mahdollisuutta edes saada edes pieneläkeläisenä asumistukea.

Omakohtaisesti saan eläkkeensaajan asumistukea noin 170 euroa kuukaudessa kuluvan vuoden 520 euron kuukausivuokraan, mutta vuokran pudotessa reiluun 300 euroon kuukaudessa en saisi enää ollenkaan asumistukea.

Onko Suomen sosiaalitukijärjestelmässä järkeä, koska asumistuki nousee merkittävästi asumiskulujen noustessa.

Miksi köyhiä eläkeläisiä ei haluta oikeasti auttaa eläkkeensaajan omavastuuosuuksia laskemalla, vaikka meillä on vasemmistolainen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen.

Eläkkeensaajan perusomavastuuta olisi syytä alentaa selvästi vuodessa nykyisen 631,94 euron sijasta, jos köyhiä eläkkeensaajia haluttaisiin tukea, mutta Marinin hallitus ei halunnut tehdä siihen tarvittavaa poliittista päätöstä.

Lisäksi eläkkeensaajan asumistuki pitäisi suosia ja kompensoida myös edullisemmalla vuokralla asuvien eläkeläisten vuokrakulua, koska nykyisissä asumistuen perusteissa ei ole järkeä!

Linkit:

https://valtioneuvosto.fi/-//1271139/elakkeensaajan-asumistuessa-hyvaksyttavia-asumismenoja-korotetaan-2

https://www.kela.fi/elakkeensaajan-asumistuki-maara-ja-maksaminen

 

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu