Eläkkeiden %-korotukset kasvattavat merkittävästi eläkeläisten tuloeroja!

Eläkkeiden potentiaalinen nimelliskasvu vuodesta 2021 vuoteen 2030 mennessä.

Laadin aiheesta taulukon, josta selviää helposti muun muassa sellainen tieto, että oletettavasti vuoden 2021 1000 euron eläkkeen ja 5000 euron eläkkeen nimelliseläkkeen määrän ero kasvaa vuoteen 2030 mennessä liki 2000 euroa kuukaudessa!

Toki suurista eläkkeistä menee korkeampi vero-%, jonka ansiosta voi tavallaan ymmärtää varsin suuren nimelliseläkkeiden erotuksen kasvun. Selvästi enemmistöllä eläkkeensaajista on silti tyytyminen alle 2000 euron kuukausieläkkeeseen.

Herää vain kysymys, että halutaanko keskimääräistä eläketuloa saavien välimatkaa takuueläkeläisiin kasvattaa vai pyrkiä pitämään ennallaan?

Itse kannatan eläkepolitiikan säilyttämistä enemmänkin oikeudenmukaisuuteen pyrkivänä kuin eläkeläisten tuloeroja selvästi kasvattavana, jonka takia tarvitaan edelleen ylimääräisiä korotuksia pieniin työeläkkeisiin ja takuueläkkeen tason turvaamisessa.

Veronkevennyksillä olisi myös helppoa lisätä ainakin pieneläkeläisten ostovoimaa, mutta en itse usko siihen että valtio voi tällä hetkellä luvata veronkevennyksiä ja veronkevennyspuheet taitavatkin olla melko populistisia.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu