Elokapina nuoret ovat olleet oikealla asialla!

’Elokapina’ kansanliikkeen viime lauantaina Helsingin keskustassa pitämä mielenilmaus on juuri sitä nuorisotoimintaa, jota tarvitsemme Suomessa entistä enemmän. Kyseisen kaltaisella toiminnalla pitäisi olla ennemminkin poliisin erityinen suojelu kuin toimia poliisin ylimitoitetun voimankäytön harjoittelutehtävänä.

Onneksi suomalaisessa nuorisossa on vielä kykyä nähdä asioita oikein ja epäkohtia maailmanmenossa, etteivät kaikki nuoret ala kuitenkaan olla vanhempiaan mielisteleviä pystyyn kuolleita kurikasvatukseen uskovia kalkkiksia. Kautta aikojen nuoriso on ollut yhteiskunnallisten muutosten energia ja kyseiselle energian virtaamiselle pitää antaa puitteet edelleen oikeassa sivistysvaltiossa.

Ilmastonmuutos on yksi keskeinen huoli aikamme nuorisolla, vaikka me vanhemmat olemme usein väheksyvästi suhtautuvia nuorison huoleen, niin silti ekokatastrofi, biodiversiteetin köyhtyminen ja ilmastonlämpeneminen ovat vallitsevia tosiasioita. Nuorisolla on mahdollisuus muuttaa yhteiskuntaamme oikeasti kohti kestävän kehityksen taloutta, jolloin elintaso ja materialismi eivät olisi enää keskeisiä arvoja. Olen toiveikas, että kohtuullisuudentaju ja moraalisesti kestävä luontosuhde ovat yhteiskunnassa vallitseva arvopohjan perusta tulevaisuudessa.

Siksi olenkin todella tympääntynyt Helsingin poliisin junttimaiseen toimintaan nuorison mielenilmaisua vastaan ilmeisesti vielä liikenteellisesti hiljaisena aikana lauantaina keskellä päivää. Poliisi toimi nähdäkseni kahdella tavalla väärin kaasuttaessaan nuoria! Ensimmäinen poliisin tekemä vääryys oli tilannekohtainen ylimitoitettu voimankäyttö, joka puolestaan johtaa poliisin moraaliseettisen tilan arvioon. Ylimitoitetun voimankäytön perusta on nimenomaan Helsingin poliisin eettisesti kestämätön kenttäjohto ja tähän kehityskulkuun pitää poliisin puuttua joko sisäisesti heti tai sitten syyttäjäviranomainen joutunee nuhtelemaan poliisia.

KimmoHoikkala

Olen 42-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu