En vihaa Helsinkiä saati helsinkiläisiä, mutta…

Tänään olemme saaneet lukea Hesarin sivustolta artikkelin, joka oli otsikoitu erikoisesti:

”Elitistiset harrastukset, pitävät muuta Suomea periferiana” – Näistä syistä Suomessa kytee Helsinki-viha
Pääkaupungin ja muun maan välinen suhde on lähes aina jännitteinen eikä ilmiötä esiinny ainoastaan Suomessa, sanoo tutkimusjohtaja Torsti Hyyryläinen.

Kommentoin omaa suhdettani Helsinkiä ja helsinkiläisiä kohtaan seuraavasti:

Helsinki ei ole itselleni houkutteleva asuinseutu ollut koskaan

Helsingissä melko usein 2010-luvun vaihteessa vierailleena sanoisin, että Helsinki oli jo silloin sosiaalisesti etäiseltä vaikuttava onnenonkijoiden reservaatti.

Ja nyt kun Malmin lentokenttäkin rakennetaan täyteen sosiaalinen eriarvoisuus korostuu entistä enemmän Helsingissä. Päihde ja etenkin huumeongelmilla sekä asunnottomuudella, joka usein voi johtua päihteiden liikakäytöstä tuloihin nähden ei tee Helsingistä houkuttelevaa asuinseutua.

Lisäksi Helsingin rouvat ja herrat pitävät kyllä oman pääkonttorikaupungissa puolia julkisessa tulonjaossa ja oliko se Vuosaaren satamakin ihan pakko sinne rakentaa? Pisararata toivottavasti ajaa karille ja samoin Tallinnan junatunneli, jos siihen pitää laittaa kiinni huomattavasti yhteiskuntamme rahaa.

Veikko Hintsanen kirjoittikin jo asiantuntevasti tänään aamutuimaan Puheenvuorossa Vuosaaren satamahankkeen läpiviennistä jne.

Ei kaikki arvostelu ole sitä Helsinki vihaa , jota Hesari virittelee | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

Hesarissa juttu aiheesta:

”Elitistiset harrastukset, pitävät muuta Suomea periferiana” – Näistä syistä Suomessa kytee Helsinki-viha – Kotimaa | HS.fi

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu