En vihaa Helsinkiä saati helsinkiläisiä, mutta…

Tänään olemme saaneet lukea Hesarin sivustolta artikkelin, joka oli otsikoitu erikoisesti:

”Elitistiset harrastukset, pitävät muuta Suomea periferiana” – Näistä syistä Suomessa kytee Helsinki-viha
Pääkaupungin ja muun maan välinen suhde on lähes aina jännitteinen eikä ilmiötä esiinny ainoastaan Suomessa, sanoo tutkimusjohtaja Torsti Hyyryläinen.

Kommentoin omaa suhdettani Helsinkiä ja helsinkiläisiä kohtaan seuraavasti:

Helsinki ei ole itselleni houkutteleva asuinseutu ollut koskaan

Helsingissä melko usein 2010-luvun vaihteessa vierailleena sanoisin, että Helsinki oli jo silloin sosiaalisesti etäiseltä vaikuttava onnenonkijoiden reservaatti.

Ja nyt kun Malmin lentokenttäkin rakennetaan täyteen sosiaalinen eriarvoisuus korostuu entistä enemmän Helsingissä. Päihde ja etenkin huumeongelmilla sekä asunnottomuudella, joka usein voi johtua päihteiden liikakäytöstä tuloihin nähden ei tee Helsingistä houkuttelevaa asuinseutua.

Lisäksi Helsingin rouvat ja herrat pitävät kyllä oman pääkonttorikaupungissa puolia julkisessa tulonjaossa ja oliko se Vuosaaren satamakin ihan pakko sinne rakentaa? Pisararata toivottavasti ajaa karille ja samoin Tallinnan junatunneli, jos siihen pitää laittaa kiinni huomattavasti yhteiskuntamme rahaa.

Veikko Hintsanen kirjoittikin jo asiantuntevasti tänään aamutuimaan Puheenvuorossa Vuosaaren satamahankkeen läpiviennistä jne.

Ei kaikki arvostelu ole sitä Helsinki vihaa , jota Hesari virittelee | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

Hesarissa juttu aiheesta:

”Elitistiset harrastukset, pitävät muuta Suomea periferiana” – Näistä syistä Suomessa kytee Helsinki-viha – Kotimaa | HS.fi

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu