Ethän sinä mitään edes osaa

Kohtaako tietyt henkilöt muita enemmän vähättelyä elämässä?

Ethän sinä mitään osaa, vaikka yrität tehdä mitä tahansa, mutta yksi minun kaverini oli kyllä tosi osaaja ja hän tekee ihan mitä tahansa.

Ehkä pärstäkerroin laajemmassa merkityksessä saneleekin paljon ympärillä olevien ihmisten asenteen arvioinnin kohdetta kohtaan.

Toki jos ei mitään osaa, niin sekin pitäisi kyetä henkilölle jotenkin sanomaan, mutta entä jos henkilö osaakin jotain, niin tarvitseeko heti alkaa vähätellä?

Jännä ilmiö etenkin maskuliinisissa ihmissuhteissa, että jos omat kyvyt ei riitä haastamaan toisen paremmuutta jossain asiassa, niin haetaan vertailuun joku kaverin tuttu, joka siis osaa mitä tahansa.

Kannustavuutta meidän yhteiskunnassa tarvittaisiin enemmän, eikä jatkuvaa pätemistä omilla ja kaverien taidoilla. Jos jossain asiassa on ideaa, niin se pitäisi kyllä kyetä myöntämään asianomaiselle henkilölle.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu