Euroopan ex-Japani ja perussuomalaisten vastuuton EU-politiikka!

Me emme Suomessa kaikilta osin ymmärrä, että olemme kansantaloutena itseasiassa jo nyt taantuva paljolti johtuen yhteiskuntamme ikärakenteesta.

Luotammeko siihen todella, että pärjäisimme itseksemme äärimmäisen kovassa globaalin markkinatalouden kilpailuasetelmassa ilman EU:n tukea jatkossa paremmin kuin vahvana EURO-alueen vaikuttajana?

Suomalaiset ovat tulleet vuosikymmenten saatossa laiskemmiksi ja mukavuudenhaluisimmiksi, emmekä me enää oikeasti pärjää omillamme. Vanhakantainen käsitys Suomesta Euroopan Japanina ei pidä enää paikkaansa.

Olemme jo yhteiskunnallisessa taantumassa ja on vain ajan kysymys, jolloin EU saa alkaa tukea meidän kansantaloutta ja pääsemme ikävä kyllä ns. nettomaksajan roolista saamapuolelle.

Osana EU:ta olemme osa suurempaa kokonaisuutta ja EU on aivan välttämätön Suomelle lähitulevaisuudessa sekä turvallisuuspolitiikan että talouspolitiikan koko ajan muuttuvan tilanteen takia. EU:n näkeminen haitallisena ja jopa pahana valtioliittona etenkin perussuomalaisten leirissä on hyvin vastuutonta politiikkaa suomalaisten tulevaisuuden kannalta.

Emme ole niin hyviä Suomessa kuin perussuomalaiset ja Wille Rydman (kok) luulevat, vaikka meillä on potentiaalia monilla eri toimialoilla. Silti tosiasia on se, että olemme taantuva yhteiskunta ja saatamme olla EU:n tukien saajana piakkoin myös muissa merkeissä kuin ruoka-apuna ja maataloustukiaisina. Jupina pois nyt, vaikka aikakautemme vastuuton EU-politiikka joutaa vielä tarkasteluun vuosikymmenten päästä!

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu