Facebook hajottaa ja hallitsee käyttäjiään epäaidon sosiaalisuuden tyyssijana!
Joskus mietin, että vaikeneminen sosiaalisesti kysyy enemmän kanttia kuin reagoida sosiaalisesti. Toisaalta joillekin vaikeneminen voi olla hyvin luontainen ominaisuus, jolla pyritään tietoisesti ja laskelmoidusti kalastamaan itselle enemmän sosiaalista huomiota. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ei haluta käyttäytyä luontaisen aidosti muuta kuin omien suosikkijulkaisijoiden kanssa. Ikävää tämäkin on some-kulttuurissa, että joitakin henkilöitä ihan tietoisesti jätetään huomiotta, kun ajatellaan niin paljon omaa mainetta sosiaalisessa mediassa.
Sosiaalinen media on oman kokemukseni mukaan epäsosiaalinen media ja ajoittain jopa some-helvetti, kun somen hierarkiassa ylempänä olevat julkaisijat eivät pidä meitä useimmiten silti asiallisia tyyppejä minkäänlaisina. Ennemminkin meistä nähdään vaivaa kommentaattoreina ja some-keskustelijoina. Itsestäni tuntuu yksinäisenä suomalaisena pahalta somen epäaitous ja suoranainen sosiaalisten käytöstapojen puuttuminen. En halua olla Facebookissakaan tykkääjänä vaan vuorovaikutteisena keskustelijana. Rasittavia mainostajia ja lisää tykkääjien hakijoita Facebook on väärällään.
Eikä pidä unohtaa Facebookin manipulatiivista vaikutustakaan yksittäisiä käyttäjiä kohtaan eli jopa minua varhaiseläkeläistä skitsofreenikkoa varten Facebookin algoritmilla on omat pisteytyskaavansa. Koen Facebookin ja sosiaalisen median ajoittain hyvin raskaana, koska muilla on omat some-kuplansa ja minun kuplassani ei ole keitään. Olen luullut, että somessa saa ystävällisellä aktiivisuudella suosiota, mutta se ei pidä paikkaansa. Lopulta aina ajoittain vajotan itseni todella tuskaisiin ajatuksiin juuri somen manipulatiivisten vaikutusten ja epäaidon ilmapiirin takia.
Kuitenkin minusta tehdään syyllinen, kun en sopeudu some-kuplaelämään. Facebookin koko kulttuuri taitaa perustua pienten rahapiirien suosimiseen ja samalla meidät tavalliset tyypit hajotetaan pieniin some-kupliin divide et impera -periaatteella. Haluaisin omalle kohdalleni somessa enemmän aitoa ja avointa vuorovaikutteisuutta yleisten keskusteluaiheiden tiimoilta. Ajatukseni avoimesta keskustelusta lienee silti hyvin harvinainen tavoite ja unelma useimpien some-kuplaeläjien ajatuksissa. Itselläni on silti hyvin paha olo, kun en halua sopeutua vallitsevaan mediakulttuuriin, enkä koskaan aio edes sopeutua. Kiitos silti kaikille vaikkakin harvoille ystävällisille keskustelukavereilleni etenkin Uusi Suomi blogiareenalla!
Facebook ja muu some vaarantaa mielenterveytesi ja vie korvaamatonta aikaa joltain muulta ( kirjoilta, ulkoilulta, taulujen maalaamiselta jne. ). Facebookin koin itse hyvin pian täysin turhana aikasyöppönä ja lopetin kertaheitolla sen käytön, enkä ole takaisin kaivannut.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Juha! Olen hieman samalla mielellä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä voi silti olla vain jäävuoren huippu.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä tarkoitat?
Ilmoita asiaton viesti
Facebookkia, ja ehkä SOMEkin käy ehkä tähän, isolta osin.
Tarkoittaa, että olisi sen ilmentymään, mitä nyt eletään, selkeiten havaittana, ja puututtavana.
Ilmoita asiaton viesti
Käsitin, että puolustat Facebookia yhteydenpitovälineenä. Itse olen saanut tarpeeksi Facebookin kuplista, varsinkin kun en saanut esittää moitetta omalla seinälläni eräälle häirikölleni, joka kommentoi julkisia Facebook-julkaisujani.
Ilmoita asiaton viesti
Ollut pitkälle samaa mieltä kanssasi.
Kirjoitin aiheesta joskus suoraan Faceen, tosin toisella tapaa tarkastelevassa mielessä.
Sisällöksi nostin enemmän linkin, ja sen takana olevan esittäjän:
https://www.facebook.com/juha.myllarinen.3/posts/10214708638830128
Vinkkeli on merkityksellinen, ja toisaalta sen voi ajatella liittyvän tähän (kuplautuminen/kuplauttaminen). Voitaisiin puhua toisaalta kansalais/yritys -diilistäkin, jos tarkkoja ollaan.
Ilmoita asiaton viesti
Välinehän se on, mutta emme saa unohtaa, että välineenä Facebook on motivoinut! Oksettavaa CIA paskaa lähes koko some!
Ilmoita asiaton viesti
Voihan asian ilmaista noinkin, vaikka tunteikkaasti. Tunne-elämän kanssa jos jotenkin mätsää, niin …
Tai sitten asiaa voi käsitellä asiana. Molemmat tietysti käy, tai ehkä sivistyneesti ottaen, ei. Sivistykseen kuuluu tietty lobotomia 😉
Mitä tulee mainitsemaani diiliin, niin yksittäiset kansalaiset, täysin hajallaan, eivät koskaan voi järjesteneelle toiminnalle mitään, jonka takana on iso voima.
Tässä mielessä ymmärrän ihmisiä, ja jopa lamaantumista, sekä kieltämistä, tai asian sivuuttamista. Ei tätä voi jatkua loputtomiin, ja odottaa, että joku hoitaa asiat, eikä itse tarvitse tehdä mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Facebook haluaa poistaa minunkaltaiset julkaisijat lopulta kokonaan ja Twitter teki jo kohdallani kyseisen tempun vuosi sitten.
Ilmoita asiaton viesti
Asiallinen olet minusta ollut täällä, mitä viime aikoina kirjoituksiasi sattunut silmään.
Toimitapa on vaikea, ja siinä voi tulla taantumista. Etenkin jos ei hallitse tunteita, jos niille ajoittain antaa tilaa.
Osallistuminen on paljon tasapainottelua tunteilla, ja toisaalta järjelläkin, sillä tunteiden kohtaamista voi estää tosi tehokkaasti, ja jatkaa överiksi, järjellä, tai kaavoihin nojautuen.
Viimeksimainittu, on laajasti tärkein, ja merkittävin osa, ns sivistystä 😉
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen ajautunut osittain some-pellen rooliin rankan some-kiusaamisen, huijauksien, manipulaation ja vedätyksen johdosta. Haluaisin oikean elämän sosiaalisen verkoston olevan niin laadukas, että voisin jättää sosiaalisen median kokonaan.
Ilmoita asiaton viesti
Voi tämä opettaa, ja pohjustaa niitä taitoja, joita hallittava livenäkin.
Herkempi ihminen ei välttämättä opi livetilanteista mitään. On hajalla sen aikaa, kun altistuu, ja palautuu, jos palautuu.
Hyvä muistaa tuokin puoli asiaa.
Oikeastaan kukaan ei välty samalta. Osa vain voi suojautua paremmin reaalimmissa oloissa. Suojautumisen mahdollisuus näkyy tietysti kirjallisillakin alustoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Olen toista mieltä somen sosiaalisia taitoja kasvattavasta tekijästä, koska nähdäkseni hyvin elämässä käyttäytyvä henkilö osaa käyttäytyä myös sosiaalisessa mediassa hyvin, mutta sosiaalisessa mediassa ad hominem kommentteja viljelevät idiootit eivät osaa käyttäytyä myöskään muutenkaan elämässä.
Yleisen tason mielipidekirjoittelu on kyllä ihan kivaa tavallaan. En koe olevani enää erityisen katkera Twitterissä kiusattuna olemisen johdosta, kun minun ei tarvitse sinne enää palata koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tietää, että itsellä on parantamista reagoinnissa, tunne-elämässä, rauhallisuudessa, ja toiminnan sujuvassa säätelyssä, ts terveitä vapauksia puuttuu, niin …
Tuohon nähden, SOME on potentiaalinen, jos tavoite tosiaan kiinnostaa. Suurta osaa ei, eikä se olekkaan hyvä.
Jos osaa havahtua siihen, mistä voi itselle olla hyötyä, sekä muille, haluaa ehkä käydä läpi tietyt koulut, etenkin paikoissa, joissa se voi olla mahdollista.
Ilmoita asiaton viesti
Sosiaaliset pidäkkeet katoavat useimmilta julkaisijoilta sosiaalisessa mediassa. Sinähän tunnet minut oikeastikin Juha ja kommenttisi loukkaa minua, koska itse olen asiani takana – lähes aina.
Ilmoita asiaton viesti
Floppi on hyvin tavallista. Siitä puhutaan paljon, eikä syyttä. Missä ihmiset paljon sekoilevat, ja ovat valtoimenaan, sinne yleensä kohdistuu massiivikontrolli. Ei koske vain SOMEa.
Ihmisen ongelmat ilmenevät on usein vapaudessa. Kun vapautta on tarjolla, se on mahdollisuus johonkin, mitä ei lopulta itsekkään toivo.
Jos tässä on keskeneräinen, en oikeastaan ihmettele. Puheet muusta rasittavat. Jokaista voidaan rasittaa, jollain keskeneräisyyden perusteella. Osa voi tosin olla tästä suojassa.
Kumpi noista paikoista sitten on se parempi.
Ilmoita asiaton viesti
Höpöjä kirjoitat vai oletko oikeasti kontrolliyhteisöjen kannattaja?
Ilmoita asiaton viesti
Vaikeiden kannattaja. Ei sijaa missään leirissä.
Ilmoita asiaton viesti
Yhteiskunnat, jotka väittävät sanoja ja lauseita teoiksi, kärsivät kansan alhaisesta sivistystasosta ja eettisestä ohjenuorasta.
Ilmoita asiaton viesti