Hallituksen kehysriihi kevät 2021

En ole kovin tarkkaan seurannut hallituksen kehysriihi uutisointia, eikä kaikkia kiistanalaisia asioita ole ilmeisesti tuotu julkisuudessa edes esille. Mielikuvana voin sanoa hallituksen kehysriihestä kuitenkin sen, että vihervasemmisto esiintyy nyt tuhlaajatyttönä ja keskusta RKP:n kanssa vaalii menokehyksiä ja budjettikuria. Itse olen sitä mieltä, että nyt ei kannata lisätä valtion lainahoitokuluja merkittävästi, vaan hallituksen pyrkimys pitäisi olla säästäväinen politiikka nyt koronavuoden jälkeen.

Sitten jos valtion budjetti tekee mahdollisesti ylijäämää pitäisi sitä jakaa kaikista kurjimmassa asemassa olevien kansalaisten ja etenkin perheiden sekä taloudellisen että sosiaalisen pärjäämisen tukemiseen jopa kertaluontoisina tukina. Toki pääosa valtion budjetin ylijäämästä pitää ohjata mahdollisesti korkeamman korkokannan lainojen takaisinmaksuun. Nyt Marinin hallituksella ei ole varaa höllätä tiukasta budjettilinjasta, mutta vuoden päästä tilanne voi olla jo toisenlainen ja tämä varaus pitäisi tiedostaa myös keskustan ja RKP:n.

Yksi mahdollisuus tietenkin on sekin, että tämä kaikki sittenkin vain poliittista teatteria, kun keskusta yrittää saada entisiä kannattajiaan puolelleen. Silloin ei ole kyse periaatteista vaan oman ideologisen mallin julkituonnista. Kannatan itse vihervasemmiston ja etenkin järkidemarien talouspoliittista linjaa, jossa keskeistä on jakaa vastuullisesti rahaa yhteiskunnassa, jotta meillä kaikilla olisi paremmat elinolot Suomessa. Keskusta on puolestaan profiloitunut maaseudun suurtilallisten etujen ajajana jo niin pitkään, että taidan olla itse ainakin heittänyt toivoni keskustan yhteiskunnallisen näkökulman laajenemisesta.

Onko tässä nyt paljon mediamelua sittenkin tyhjästä vai onko taustalla todellakin suuret valtiontalouden luvut miljardikokoluokissa?

Valtiovarainministerin sivun tiedotusta tästä aiheesta:

https://vm.fi/valtion-talouden-kehykset

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu