Haluaako Suomi ottaa venäläiset sotilaskarkurit vastaan?

Sotilaskarkureiksi lähtevien venäläisten olisi syytä ennemminkin masinoida vallankumous kuin luikkia karkuun ulkomaille vai onko Venäjällä hulluus oikeasti selvän enemmistön kohdalla totta?

Itse en osaa spekuloida venäläisten käsitystä ulkovaltasuhteista, mutta pitää muistaa, että Venäjän historian suurin mies on ollut nykyisten venäläisten mukaan Josef Stalin.

Miten venäläinen ajattelee keskimäärin Vladimir Putinista ei ole aivan yksiselitteinen asia sekään. Onhan Venäjällä vallitseva tilanne ollut jo pitkään manipulatiivisesti sumuttunut ja onko venäläisillä enää kykyä nähdä asiat realistisesti?

Moni saattoi saada länsimaissa kuten itsekin saatoin saada väärän käsityksen Venäjän vilpittömyydestä RT uutiskanavan välittämän propagandan seurauksena.

Ei pidä myöskään unohtaa, että liki koko Putinin esikunta lienee FSB tiedustelun terävimpiä ammattilaisia, jotka takuulla osaavat onkia tietoonsa Venäjän kansan syvimmätkin tunnot ja mielipiteet.

Kaiken tämän seurauksena on mahdotonta kuvitella Putinin hallinnon jäävän sisäpolitiikassa alakynteen ja eiköhän sama meno jatku Putin kuoleman jälkeenkin.

Siksi oletettavasti tervejärkisimpien venäläisten miesten voi olla melko mahdotonta masinoida vallankumousta, mutta voiko näitä Putinin sotilaskarkureita siltikään ottaa Suomeen vastaan?

Hyvin vaikea kysymys tämä on sittekin. Toki voisi sanoa, että eikö olisi kannattanut lähteä jo aiemmin pakoon Venäjältä. Pakolaiskriteerit Putinin rintamakarkurit kyllä ehdottomasti täyttävät, jos joukossa ei ole kaksoiselämää eläviä Putinin sissejä.

Lähteet Wikipedia artikkeli:

https://fi.wikipedia.org/wiki/RT

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu