Harhakäsitys psykopaattisista erakkotyypeistä?

Ihmettelen omassa persoonassani kyvyttömyyttä olla ilman julkista viestintää. Toisaalta tiedostan, että oma psykoottinen mielentilani ja tottumus julkiseen viestintään vaikuttavat niin paljon toimintaani, että olisin hämmästynyt jos voisin lopettaa julkisen viestinnän kokonaan. Uskon, että jokaisella ihmisellä on tarve jäsentää ajatteluaan viestien joko puhuen tai kirjoittaen, vaikka joillakin ihmisillä kyseinen tarve on merkittävästi suurempi kuin toisilla.

Onhan moni jopa jokseenkin puhtaasti psykopaattinenkin henkilö halunnut olla kirjeenvaihdossa vankilasta käsin useiden kavereiden kanssa. Ja kirjoittihan Norjan joukkosurmaaja Breivik modernina psykopaattina noin 1000 sivuisen manifestinsa.

Vaikea tosiaan uskoa, että psykopaattinen henkilö ei kokisi tarvetta sosiaaliseen viestintään. Toisaalta olen perustellut oman tunne-elämäni terveyttä juuri aktiivisen julkisen viestinnän perusteella. Saattaa olla, että olen pääsemässä melko realistiseen käsitykseen omasta minuudestani. Psykopatia on ollut itselleni mystillinen käsite, koska olen pitänyt psykopaatteja sosiaaliseen viestintään useimmiten kykenemättöminä henkilöinä.

Eihän se pidä kuitenkaan useinkaan paikkaansa, että psykopaatti mököttäisi vain yksin kotonaan. Sosiaalisen median aktiivikäyttäjissä lienee monia psykopaattisia piirteitä omaavia henkilöitä ja tämä on ehkä monelle outo juttu. Sitten me sosiaalisen median aktiivit vielä ihmetellään, kun enemmistöä jengiä ei kiehdo ottaa kantaa asioihin julkisesti sosiaalisessa mediassa. Toki on hyvin itsetietoisia ja laskelmoivia psykopaatteja, jotka eivät halua itselleen negatiivista mainetta missään mielessä sosiaalisen median palveluissa.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu