Hesari 8.5.2023 kertoi julkisen sektorin palkkojen olevan parhaita 2016 jälkeen valmistuneilla

Helsingin Sanomat 8. toukokuuta 2023.

Luin eilen maanantain Hesaria lähikirjastossa ja liki järkytyin, kun huomasin julkisten palveluiden piirissä olevien kansalaisten ansioiden olevan kaikista suurimpia 2010-luvun loppupuoliskolla ammatillisesta koulutuksesta valmistuneilla suomalaisilla. Miksi tästä ei puhuta mitään julkisuudessa enempää, kun veronmaksajien rahat osittain ohjautuvat huippupalkoilla olevien virkamiesten tilipusseihin.

Mielestäni valtion ja kuntien korkeapalkkaisten virkamiesten palkkakehitystä pitäisi ainakin jarruttaa tai muuten virkamiesten palkat nousevat edelleen nimellisesti suuremmiksi yksityistä sektoria. Kuka pätevä nuorukainen enää edes haluaa esimerkiksi teollisuuden tehtäviin, kun palkat jäävät verorahoin rahoitetuista julkisen sektorin palkoista niin paljon jälkeen. Kokoomus tuskin ainakaan haluaa leikata millään tavoin upseerien tai muiden korkeapalkkaisten julkisen sektorin työvoiman palkkoja, koska valtaosa upseereista kuuluu kokoomuksen kannattajiin.

Kokoomuksen hallitusneuvottelija Petteri Orpo on myös luvannut, että eläkkeiden indeksijarrua ei otettaisi käyttöön, mutta silti asiasta on ollut edelleen mediassa uhkakuvia. Sieltä taloudelliset leikkaukset pitäisi tehdä, jossa on suurimmat julkiset rahavirrat yksittäisille kansalaisille, eikä silloin olisi kyseessä eläkeläisten perusturva!

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu