Hesarin aiheellinen pääkirjoitus (22.05.2023)! Miten Pohjois-Suomen resurssit paremmin käyttöön?

Kyllä ainakin jalostusteollisuuden kannattaa investoida lähelle raaka-ainelähteitä. Pohjoisessa osassa Suomea on todennäköisesti vielä laajoja mineraaliesiintymiä hyödyntämättä. Puun saatavuus on puolestaan metsäteollisuuden elinehto ja kyllä Pohjois-Suomessa riittää metsää hakattavaksi asti.

Itse asun Oulussa ja täällä on melko paljon teollisuutta kuten Stora-Enson tehdaskompleksi, Kemira ja teknologiateollisuudesta Nokia. Toisaalta olen lukenut, että teollisuus valittaa osaavan työvoiman puutetta jopa Oulussa.

Teollisuuden pitäisi uudelleen alkaa kouluttaa enemmän työssäoppimisen kautta osaavaa nuorta työvoimaa, koska ammatillinen koulutus ei usein anna työssä vaadittavaa pätevyyttä, vaan työ edelleen tekijäänsä opettaa.

Suurten tehtaiden monikerrannaiset vaikutukset Oulun seudun elinkeinoelämään ovat täysin kiistattomia, eikä sijaintina Oulu ole varmaan huono, koska Oulussa on satama ja muutenkin toivon mukaan edelleenkin paranevat liikenneyhteydet. Siksi kuulostaakin oudolta, jos Oulun seudunkin teollisuuden suurin pullonkaula on osaavan työvoiman pula, koska se on kuitenkin melko helposti ratkaistavissa.

Hesarin pääkirjoitus tänään:

Kartta keikahti ympäri – Pääkirjoitus | HS.fi

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu