Hesarin Saska Saarikoski nähdäkseni vähättelee yhteiskuntamme katujengiongelmaa tai sen kasvupotentiaalia

Olen hieman eri mieltä toimittaja Saarikosken kanssa, koska suomalaisessa yhteiskunnassa on tuhansittain syrjäytyneitä ja juurettomuutta kokevia nuoria, joista osaa voi jengiytyminen kiehtoa, koska elämässä ei ole muutakaan järkevää tekemistä saati kunniallista toimeentuloa. Kaikkien maahanmuuttajien kotouttaminenkaan ei ole nähdäkseni aivan onnistunut Suomessa, koska maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten vanhempien käsitys suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen velvollisuuksista on puutteellinen.

Suomi ei kuitenkaan liene silti likikään Ruotsin tiellä mitä tulee maahanmuuttajataustaisten nuorten jengiytymiskulttuuriin, mutta moni suomalainen nuori on sukujuuristaan huolimatta tällä hetkellä syrjäytynyt tai syrjäytymisvaarassa. Syytä olisikin yhteiskunnallisesti miettiä enemmän etenkin nuorison osallisuuden kokemista ja sen parempaa mahdollistumista, joten presidentti Sauli Niinistön huoli on nähdäkseni oikeampi kuin Saska Saarikosken tyyli vähätellä ongelmien lisääntymistä Suomessa ja yrittää lakaista ongelmia maton alle.

Lite bättre -asenteella olisi totisesti Suomessa käyttöä, eikä meidän pidä luoda yhteiskuntaamme jengikulttuurille mitään kasvuedellytyksiä!

Kommentoin tässä taannoin Jukka Kekkosen Puheenvuoroa seuraavasti:

Kodin merkitys lienee suuri joko jengiytymistä edistävänä tai siitä loitontavana tekijänä. Kotouttaminen ei voi onnistua, jos vanhemmat eivät tunne suomalaisen yhteiskunnan vaatimuksia ja periaatteita.

Terveisin yksi tarkkailija Oulusta

Saska Saarikosken kirjoitus:

Ruotsi on katujengeissä toista maata – Mielipide | HS.fi

Jukka Kekkosen Puheenvuoro:

Väkivalta on aina ongelma | Uusi Suomi Puheenvuoro

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu