Hikinen duunari tekee rehellisintä työtä yhteiskunnassamme!

Keväinen muurahaispesä Oulussa!

Työn määritelmä perusfysiikassa on kaava W=F*s eli työ on voiman tekemä matka, joka puolestaan kuluttaa ihmisen tekemänä työnä energiaa soluprosesseissa. Työn luonne on muuttunut radikaalisti 1990-luvulta 2020-luvulle mennessä. Enää hikisen duunarin töitä eivät arvosta juuri ketkään,  vaikka duunarit tekevät kaikista aidointa ja rehellisintä työtä yhteiskunnassamme.

Ansiotulotaso määräytyykin nykyään enemmän kansalaisen omien markkinointikykyjen perusteella ja myös korkeakoulutus tietää töiden tarpeellisuusnäkökulmasta huolimatta usein varsin korkeaa ansiotasoa. Toisin sanoen Suomessa on kaksi tietä hyviin tienesteihin tällä aikakaudella joko oma hyvä brändäystaito tai korkeakoulutus, mutta duunarin töillä ei enää pääse palkkavertailussa monikaan korkeimpiin tuloluokkiin. Miksi halveksimme yhteiskunnassa niin paljon kovia duunarin töitä tekeviä kansalaisia? Emmekö halua ymmärtää, että duunarit ovat ainoa työväestön osa, joka tekee aitoa ja hikistä työtä.

Duunari myy työpanoksensa työnantajalle ja työnantaja osoittaa duunarille sopivat tehtävät, vaikka tes-yleissitovuus takaa minimityöehdot duunarille. Itse olen sitä mieltä, että samanlaisissa duunarin töissä pitää olla samanlainen palkkaus, eikä palkkaperusteet voi mennä sivistyneessä työsopimuskulttuurissa pärstäkerroinperusteisesti. Duunarimme ovat aikamme työläismuurahaisia yhteiskunnassa, joiden ansiosta infrastruktuuri ja koneet pysyvät kunnossa. Älä siis ole vajakki ja väheksy duunareiden asemaa osana sivistysyhteiskuntamme struktuuria!

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu