Hoitajan 2000 euron nettotulo kuukaudessa ei mukamas riitä – missä vika?

Onko vika ammatinvalinnassa eli jos haluaa tahkota 3000-5000 euron kuukausituloa pitäisi olla muissa hommissa kuin hoitajana?

Onko vikaa myös hoitajien taloudenhallinnassa, koska useimmat kansalaiset joutuvat tulemaan jopa paljon pienemmällä rahalla toimeen kuin keskipalkkaiset hoitajat.

Entä voisiko hoitajien töitä tehostaa, etteivät kaikki hoitajat ole esimerkiksi kansliassa suurimman osan työajastaan, vaan hoitajat joutuisivat tekemään aitoa potilastyötä enemmän.

Kokemukseni mukaan on olemassa hyvin erilaisia hoitajia ja siksi kannatan hoitajille aktiivisuusrahaa hoitotyössä eli kaikista potilaskontakteista ja toimenpiteistä tienaisi enemmän kuin niitä tekemättä. Toisaalta kuten monella muullakin toimialalla leipiintyneimmät työntekijät ovat useimmiten parhaiten palkattuja ikä- ja kokemuslisien seurauksena.

Summa summarum

Hoitajille vähemmän tietokoneaikaa ja aitoa potilastyötä enemmän tulospalkkaushenkisesti!

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu