Hyvät käyttäytymistavat sosiaalisen median ja Puheenvuoron keskusteluissa?

Mitä ovat hyvät käyttäytymistavat sosiaalisen median keskusteluissa? Itse pidän tärkeänä, ettei mennä henkilökohtaisuuksiin keskusteluissa, ellei avausblogimerkintä ole sitten henkilökohtaisesta elämästä kertova kirjoitus.

Jos joku kokee toisen kommentin loukkaavana itseään kohtaan, niin se riittää omasta mielestäni anteeksipyyntökehotukseen, vaikka loukkaavat sanat kirjoittanut kommentoija ei tuntisikaan aitoa katumusta toisen loukkaamisesta. Ollaan etupäässä kiltisti ja pysytään suunnilleen asiassa, jonka jälkeen Uusi Suomi Puheenvuoro blogipalsta on meille kaikille paljon mukavampi ja turvallisemman oloinen kirjoitusareena.

Häiriöinen kirjoittaja ei voi puolestaan alentua anteeksipyyntöön, vaikka toinen sitä odottaisikin eli häiriöinen kirjoittaja on tyypillinen vanhan ajan koulukiusaajatyyppi, joka ilkkuu ja ottaa silmätikuksi jostain syystä itseään ärsyttäviä julkaisijoita. Lieneekö ärsytyksen aiheuttaminen sidoksissa myös jonkin verran kateuteen, koska ihmisillä on ainakin Suomessa poikkeuksellinen kyky kadehtia muita henkilöitä, vaikka se voisi järki-ihmisen mukaan olla täysin järjenvastaista.

Hyvää loppuvuotta kaikilla asiallisille Puheenvuoro aktiiveille eli kyllä me jatketaan kirjoittelua kiusaajakoplasta huolimatta!

Ps. Oma käyttäytymisnumeroni oli ala-asteella jokaisessa todistuksessa 10.

+5
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu