Idea koota yhdistystoiminta yhdelle nettisivulle!

IDEA ja sen tarkoitus

Alueen aktiivisesti toimivien yhdistysten luettelointi pienen toimintakuvauksen kanssa kotikunnan sivustolle. Idean tarkoituksena olisi aktivoida kansalaisia järjestötyöhön, kansalaisvaikuttamiseen ja hengelliseen toimintaan kertomalla avoimesti yhdessä paikassa kotikunnassa toimivien yhdistysten tietoja muutaman mainoslauseen kanssa.

Idean tuoma arvo

Yhdistysten luettelointi lisäisi myös lähidemokratian läpinäkyvyyttä, jos listauksen kohteena olisi myös valtapuolueiden eri jäsenyhdistykset. Kaiketi suurin arvo yhdistysten listauksessa olisi hakuvalikossa se, että kukin kansalainen voi halutessaan löytää itselleen mielenkiintoisen harrastuksen näinä aikoina, kun yhdistysaktiivisuus on romahtamassa Suomessa ja samanaikaisesti toimettomia yksinäisiä kansalaisia on enemmän kuin tarpeeksi.

Skaalautuvuus valtakunnallisesti?

Toki tästä yhdistyssivustosta voisi tulla jopa valtakunnallinen sivusto, mutta yhdistysten mainostila olisi rajattu, että vain oleellinen tieto yhdistyksen toiminnasta välitetään kansalaisille sekä tieto siitä että onko kyseinen yhdistys valtakunnallinen. Yhdistykset olisi jaettu valikkoihin esimerkiksi seuraavasti:

-Nuoret

-Terveys

-Sivistys

-Liikunta

-Mielenterveys

-Kulttuuri

Lisäksi yhdistyssivulla olisi ilmoitettu myös yhdistyksen kävijöiden kohdeikäryhmä.

Olen perin kyllästynyt yhdistyksistä apua saaneena kansalaisena ajatteluun, että ”Suomi on yhdistysten luvattu maa” ja siihen, että ns. paremmat kansalaiset ilkkuvat julkisesti lakkautetuille yhdistyksille Twitterissä.

+2
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu