Ikuisen nuoruuden kaipuu?

Ikääntyminen ja sen myötä vanheneminen kysyy enemmän sopeutumisvalmiuksia kuin moni vielä nuorella ikää ymmärtää etenkin tällä pinnallisella sosiaalisen median aikakaudella.

Kokemuksellisesti väitän, että perusaineenvaihdunta tippuu huomattavan paljon 25-30-vuotiaana ja se suuntaa jatkuu aina vanhuusvuosiin saakka, jonka takia voi ihraa alkaa kertyä ihon alle etenkin vatsan alueelle, pakaroiden ympärille ja reisiin. Muutenkin epäterveelliset elintavat vanhentavat kehoa hyvinkin näkyvästi jo noin 30-vuotiaiden ikäluokassa, jos on poltettu tupakkaa ja käytetty liiallisesti päihteitä.

Se etu nuorekkaana olleena nuorena on juuri siinä, että vanhenee hieman hitaammin kuin ihmiset yleensä. Itse hieman ihmettelen, että itseltäni ei ole kysytty koskaan muistaakseni henkkaria, vaikka olin parikymppisenä kuitenkin melko nuoren näköinen. Silmälasit voivat vanhentaa yllättävästikin nuorella ikää. 🙂

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Olen asunut kauden myös Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla 1993-94, varusmiespalveluksen yhteydessä silloisessa Kuoreveden Hallin ja Tikkakosken Ilmavoimien varuskunnissa, mielisairaalan suljetulla osastolla vuonna 2004 Pitkäniemen sairaalassa Nokialla kolmesti ja Peltolan mielisairaalan suljetulla osastolla Oulussa kahdesti vuonna 2015. Lisäksi asuin jopa opiskelijasoluasunnossa kausia vuoden 2003 aikana Nurmijärven Rajamäellä Työtehoseuran kurssikeskuksessa. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukuni, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen. Esittelyni loppuun miete: Onkohan kateus ja ahneus toisiinsa sidoksissa olevia tunteita, kun sanoohan vanha suomalainen sananparsi, että "kateus vie kalatkin vedestä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu