Ilman tahtoa muutokseen ei voi muuttua ja neljäs valtiomahti?

Melko tavanomainen elämä lienee useimmille suomalaisille ihan riittävä kokemus ennen kuolemaa.

Valtaapitävien suomalaisten joukossa ajatellaan takuulla toisella tavalla.

Valtaapitävien keskuudessa ajattelu lienee silti melko samanlaista suomalaisessa yhteiskunnassa, koska valtaapitävien joukkoon on liki mahdotonta nousta valtarakenteisiin sopeutumattomana kansalaisena.

Kenellä Suomessa sitten on valta oikeasti? Sanotaan että lehdistö on neljäs valtiomahti. Lehdistön tehtävä on valvoa perinteisen vallanjaon mukaan demokraattisen yhteiskunnan valtaapitävien toimia ja päätösten seurauksia.

Itse en ole tämän aikakauden suomalaisen politiikan riviseuraajana vakuuttunut lehdistön roolista osana valtaapitävien kritisointia, koska vaikuttaa siltä, että valtaapitävät ovat liki naimissa median kanssa. Kansalaisina meillä on vapaassa demokratiassa kuitenkin valta valita vaaleissa eri puolueista parhaalta vaikuttava ehdokas oman elämämme ja yhteiskunnallisten toiveidemme perusteella.

Onko meillä kaikki Suomessa niin hyvin, että voimme edelleen äänestää hyvillä mielin vallassa olevia poliitikkoja uudelleen valtaan tai jättää äänestämättä kokonaan. Useimpien äänestysikäisten mielestä kaikki on valtakunnassa hyvin, koska olemmehan me suomalaisena yhteiskuntana kansainvälisen tutkimuksen mukaan jopa maailman onnellisin valtio. Ja toki kun tällaista ilosanomaa porvaridemarivihreä media hokee voimme uskoa sen myös omassa mielessämme ylpeästi kuulijaisina Suomen kansalaisina.

Valtapiireihin ei voi nousta Suomessa mitenkään, ellei allekirjoita ilmeisesti kuitenkin sanatonta periaatesopimusta, jonka mukaan tulonjakoon ei tarvitse tehdä muutoksia köyhien kotitalouksien ostovoiman kohentamiseksi.

Perhekeskeisyyskin joutaa menneen aikakauden vääristyneeksi unelmaksi, kun pääasia on että äidit ja isät pääsevät mahdollisimman pian takaisin työelämään ja lapset viedään päivähoitoon kello kuudeksi aamulla.

Uskomatonta kyllä huomata, että suomalaisten piirissä tyydytään nöyrästi omaan yhteiskunnalliseen asemaan eli keskitasoa surkeampaan tulotasoon ja sosiaaliseen elämään tai jopa yksinäisyyteen, kun samaan aikaan toisilla parempiosaisilla suomalaisilla on runsauden pula sosiaalisuudessa ja muussa yltäkylläisyydessään.

Emme voi muuttaa yhteiskuntaa koskaan paremmaksi, jos ajattelemme, että olemme tyytyväisiä suomalaisia kurjuudessamme ja uskomme senkin median ilosanoman, että rikkaat ovat rikkautensa ansainneet kovalla työnteolla. Kaikille kun ei edes anneta mahdollisuutta ansaita aikakautemme yhteiskunnassa parempaa elintasoa.

Olkaa siis ylpeitä te tiukan seulan läpi valikoituneet suomalaiset nöyrät työläiset noin 2000-3000 euron kuukausituloilla. Tuottavuus otetaan suomalaiseen yhteiskuntaan kuitenkin tosiasiassa useimmiten teollisuuden työntekijöiden palkkapussista kuin niiltä kansalaisilta, joilla oikeasti on rahaa ja tuloja jopa miljoonia euroa vuositasolla.

No rikkaat ovat tietysti rikkautensa ansainneet sanotaan lottovoitosta unelmoivien suomalaisten keskuudessa. Jospa sitä vielä joskus itsekin olisi rikas ja pääsisi oikein herrasväen piireihin voi myös joku nöyrä työläinen aikakautemme Suomessa unelmoida. Ja onko se sinulta pois, jos joku tienaa miljoonia euroja taidat olla vain kateellinen? No tällaisia kysymyksiä esittävien tasaturpatahvojen takia mikään ei tule muuttumaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

Mikä sitten voisi olla ratkaisu, kun emme voi muuttaa valtaapitävän koneiston takia asioita keskimääräistä huonolaatuisempaa elämää elävän suomalaisen kansan enemmistön kannalta paremmaksi. Voihan tähän nykymenoon sopeutua ja antaa muiden holhota tai sitten yrittää edes sosiaalisen median kautta saada taantumuksellista mediaa toimimaan, kuten neljännen valtiomahdin kuuluisi toimia.

Toivoton taitaa olla tehtävä silti muuttaa yhteiskuntaa vailla suomalaisten omaa tahtoa muutokseen. Valtakunnassa kaikki hyvin ja viihdekulttuuri kukoistaa sen merkityksettömyydestään huolimatta, josta voi vetää suoran implikaation suomalaisen väestön nykyiseen sivistystasoon. Onneksi maailmalla asiat ovat vielä paljon huonommin!

Linkki:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nelj%C3%A4s_valtiomahti

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu