Iltalehti julkaisi videon, jossa lasta riehdotaan päiväkodin ulkoiluretkellä Vantaalla! Anna hellyyttä, äläkä kaltoinkohtele lapsia!

Teki niin heikkoa jo otsakkeiden perusteella, että en iljennyt edes katsoa koko riuhtomisvideota. Epäilen, että lasten oikeuksia laiminlyödään edelleen monissa päiväkodeissa ja kouluissa, vaikka tilanne tuskin on enää niin paha kuin joskus vuosikymmeniä sitten. Missä kulkee rajat ja miten on varhaiskasvattajien työssäjaksamisen kanssa? Huolestuttavaa tällä aikakaudella on se, että lasten ehdotonta koskemattomuutta ei kunnioiteta vieläkään läheskään kaikkien aikuisten toimesta vaan uskotaan kurikasvatuksen voimaan.

Ylilyöntejä voi silti tulla monelle vanhemmalle ja varhaiskasvattajalle. Itse asettaisin sellaiset lasten lähiaikuiset syyniin jotka oikeuttavat kurikasvatuksen, eikä he edes halua tiedostaa kasvattajina toimineensa väärin. Lapsen koskemattomuutta on vaalittava ja kaltoinkohtelusta pitää tehdä tarvittessa ilmoitus lastensuojeluun aina mahdollisimman pikaisesti. Surullista kun itse aikoinaan lapsina kurikasvatatetut nykyajan vanhemmat oikeuttavat kurikasvatuksen ja jopa lasten pahoinpitelyn oman kokemuksensa perusteella. Olkaamme fiksumpia aikuisia vihdoinkin ja laitetaan menneiden vanhemmuussukupolvien kurikasvatusperinteelle stoppi heti!

Käy arvioimassa videota Iltalehden sivustolla:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/22a7cc8e-7458-49e2-ba5a-1bc5ed651240

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu