Interreilaamaan itä-Eurooppaan?

Ruutukuva Rail Planner mobiilisovelluksen kartasta.

Ihmettelen, kun katselin junavuoroja itä-Euroopan alueella, että Budabestistä Balkanille on olemattomat junayhteydet. Toisaalta Hampurista on kuitenkin suora junayhteys Wieniin, mutta itseäni kiehtoisi kiertää Berliinin kautta, jos lähden interreilaamaan!

Berliinistäkin pääsee ihan kätevästi Münchenin kautta Wieniin ja Wienistä pääsee edelleen Bratislavaan, vaikka Bratislavasta pääsee hyvin vielä Budabestiin, mutta sitten onkin jo junalla eteneminen Bukarestin tai Sofian suuntaan käsittääkseni liki mahdotonta. James Bond (Sean Connery) taisi tulla jossain Bondissa Istanbulista yöjunalla halki Balkanin, mutta liekö sitä junayhteyttä enää?

Ehdottomasti Wienistä pitäisi päästä Belgradin kautta jotenkin Sofiaan, mutta nyt sellaista junayhteyttä ei kaiketi ole olemassa! Olen tosissani syyskuussa lähtemässä reissuun ja määränpää olisi Bulgariassa. Balkanin huonojen junayhteyksien takia saatan joutua tekemään matkani meno-paluu lentäen, vaikka unelmani olisi mennä reilaamalla Euroopan halki ja tulla lentäen takaisin Suomeen Bulgariasta.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu