Itsekseen manipuloituva mieli? (ihastumisen harhapohjainen romantiikka)

Voiko oma mielentila manipuloitua autonomisesti eli itsekseen harhaiseksi? Olen miettinyt omaa ihastumisherkkyyttäni edelleen näin varhaiskeski-ikäisenä miehenä.

Selitän viime vuosikymmenten ihastuspotentiaalini juuri omalla mielikuvituskyvylläni, koska itselläni ei ole mitään näyttöä siitä, että kukaan nainen olisi ihastunut minuun viimeisen 10 vuoden aikana. Nähdäkseni viettivoima on keskeinen syy ainakin omaan ihastumisharhaisuuteeni, vaikka tunnen myös paljon romanttisempiakin tunteita ihastuessani.

Viettivoima voi viedä käsittääkseni mielentilan pahoin harhapoluille ja sikäli kyse on itsekseen manipuloituvasta mielestä. Sitten kun selaa vielä somea tai YouTubea ja löytää vielä romanttisia julkaisuja jossain määrin harhaisen ajattelunsa tueksi, niin sitten voi olla vaarana itseni kaltaisella miehellä, että vajottaa itsensä unelmiin liiankin vahvasti. Kivahan se on kokea silti ihastumisen tunteita, mutta ilmeisesti useimmiten miehen ihastuminen jää aitoa vastakaikua vaille.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu