Itsesuggestio ja oman illuusion mukainen maailmankuva!

Itsesuggestio eli tahaton itsensä manipuloiminen lienee melko yleistä ihmisten keskuudessa.

Alamme uskoa salakavalasti omia ajatuksiamme ja lopulta ajatusrakenteesta tulee päähänpinttymä pahimmillaan. Siksi väitänkin, että uudistumiskykyinen, mukautuva ja muutoshaluinen ihminen on lopulta ainoa järkevä ihminen. Arvostamme yhteiskunnassa ehkä jopa liikaa omien periaatteiden mukaisesti käyttäytyviä kansalaisia.

Mitä mieltä olet, oletko kokenut elämässäsi ajautuneesi joskus jälkeenpäin ajatellen virheellisiin ajatusmalleihin itseäsi manipuloimalla? Silloin haemme ainoastaan puolustavia näkökulmia virheelliselle ajatusrakennelmalle, emmekä osaa kyseenalaistaa vallitsevaa ajatteluamme. Olkaamme siis ennemminkin kriittisiä myös omia mairittelevilta tuntuvia ajatuksiamme kohtaan.

Oman vajavaisuuden ja virheellisten ajatusten huomaaminen on todellista viisautta ihmisyydessä. Toisaalta sanotaan, että realismia oman elämänsä suhteen kestävät vain harvat ihmiset, jolloin useimmat pakenevat todellisuutta omiin illuusioihin, eikä siinä mitään pahaa olekaan, mutta emme voi puhua kovin rationaalisesta ihmisestä silloin. Erehtyväinen ihminen on silti ainoa järki-ihminen.

+4
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu