Järkevin rahamies säästää, eikä törsää
Raha ei välttämättä ratkaise ongelmia, vaan useamminkin aiheuttaa niitä.
Paraneva ostovoima johtaa yhteiskuntatasolla kulutuskysynnän kasvun myötä globaaliin ekokatastrofiin.
Henkilökohtaiset ongelmat pahenevat kuten alkoholiriippuvuus ja joskus myös muut addiktiot.
Rahaa tarvitaan ruokkimaan lähinnä ihmisen mielihyväkokemista kulttuurievolutiivisista syistä johtuen.
Järkevin rahamies ei olekaan eniten törsäävä, vaan eniten rahaa säästävä mies!
Oma säästämistavoite on ensi vuodelle 2022 keskimäärin 50 euroa kuukautta kohti, koska velkojen lyhennykset leikkaavat säästämiskykyäni noin 230 euroa kuukaudessa ilmeisesti vielä vuoden 2023 loppuun saakka.
Julkaisen ensi vuoden lopussa kuvan säästämistäni rahoista eli myös seuraan tavoitteeni toteutumista! 🙂
Nimimerkki ”Milloinkaan ei liene myöhäistä aloittaa? Kyllä minä sitten eläkkeellä!”
Sanoisin kyllä, että raha antaa mahdollisuuden ratkaista suurimman osan ongelmista helpommin kuin ilman rahaa olisi asian laita. Raha ja vauraus ei ole pahasta, se on siunauksellista, sillä se ei velvoita mihinkään, mutta rauhoittaa ja mahdollistaa. Vaikka saisit 90 miljoonaa eurojackpotista, niin sinun ei tarvitsisi välttämättä muuttaa elämässäsi mitään, jollet halua.
Ilmoita asiaton viesti
Rahaa nimenomaan ei pidä säilöä. Jos puhutaan rahamiehistä, niin mikään Roope Ankka ei saa olla. Roopen rahasäiliö on pahempi kuin veroparatiisit yhteensä. Pankeissa säilötty raha kiertää sinusta riippumatta ja on höydyksi
Roopen rahat olivat vain kylpyjä varten.
Ilmoita asiaton viesti
Itseäni kyllä kiehtoo ajatus säästämisestä, vaikka se on ollut viime vuosikymmeninä omassa elämässäni mahdotonta.
Ilmoita asiaton viesti
Tein viikon mittaisen kotimaanmatkan, josta tietysti koitui kustannuksia. Suomi EI ole halpamaa, mikä tuskin yllättää ketään. Mutta: kaikki on suhteellista, myös suomalaisessa palveluiden hinnoittelussa.
Tampereelta liikennöi ns. Serlachius-bussi Mänttään kaikkina Gösta- ja Gustaf-museoiden aukiolopäivinä. Edestakaisen matkan (180 km) hinta on 25 euroa, ja maksamalla viitosen lisää pääsee bussimatkustaja tutustumaan peräti kahteen aivan fantastiseen taidenäyttelyyn. Samainen bussi vieläpä kyyditsee museovieraan talolta toiselle tuon näyttelyrupeaman puolivälissä. Vaivatonta ja mielestäni edullista.
Porin Noormarkussa sijaitsee suomalaisten kulttuurikotien ehdottomaan kärkeen kuuluva Villa Mairea. Se on kuin onkin osittain avoinna yleisölle, joskin hyvin tiukoin ehdoin. Opastettu kierros rakennuksen ykköskerroksessa kestää tunnin, ja maksaa sattumoisin ”yhden serlachiuksen”, 30 euroa.
On arvostuskysymys, kumpi visiitti antaa rahalle enemmän vastinetta, mutta minun asteikollani Villa Mairean pääsylippu on kalliinpuoleinen. Tietenkään Mäntän hulppeat museot eivät tarjoa juuri mitään Alvar Aallon fanille, jolle Noormarkku puolestaan on välttämätön pyhiinvaelluskohde.
Välttämätön loppupäätelmä: jäämällä kertakaikkisesti kotiin olisin säästänyt kaikki pääsylippu-, majoitus- ja matkakulut plakkariini. Reissussa ruokailukin on kalliimpaa kuin kotona. Mutta… kokemukset matkalta olivat sen verran – sanan eri merkityksissä – makoisia, etten pode morkkista. Ihan kohta en kuitenkaan aio tehdä vastaavaa kierrosta; se nimittäin maksaa!
Ilmoita asiaton viesti
Kunkin oma asia mihin rahansa käyttää. Kumpi tuo enemmän tyydytystä mielentilaan joko reissaaminen tai siinä säästetty rahasumma. Ihmisiä on erilaisia.
Ilmoita asiaton viesti
”Kumpi tuo enemmän tyydytystä mielentilaan joko reissaaminen tai siinä säästetty rahasumma. Ihmisiä on erilaisia.”
Jos rahatukko taskussa lämmittää, niin sehän on sitten hyvä pitää siellä. Monilla raha polttaa taskussa ja silloin heidän kohdallaan on parempi käyttää se mahdollisimman tarkkaan.
Minulla raha ei polta taskussa, mutta on ikäänkuin velvoite käyttää sitä jotenkin, ainakin vähän, sitä kun ei mukaansa kuitenkaan saa sinne viimeiselle matkalle.
Ilmoita asiaton viesti