Jocke Rantanen (perussuomalaiset): ”Hoikkalalla ei taida olla, eikä kai olekaan työkkemusta.”

Työelämän virallinen kokemusasiantuntija esittää perättömiä väitteitä itsestäni Puheenvuoron blogipalstan kommentissa: Ovatko lakot viimeinen naula arkkuun. | Uusi Suomi Puheenvuoro

 

Ohessa kuvat metalliteollisuuden duunarin työtodistuksistani 2000-luvun vaihteesta ja lähdin vielä vuonna 2008 kokeilemaan työkuntoani teollisuuteen, mutta elämäntilanteeni oli silloin siinä tilanteessa työelämään sopimaton.

Miksi Jocke ja jokunen muukin tyyppi täällä Puheenvuorossa vainoaa ja vähättelee minua? Ja onko sillä lopulta merkitystä, vaikka en olisi koskaan mitään tehnytkään palkkatöiden piirissä? Jocken ja kumppaneiden kommentointi osoittaakin lähinnä heidän oman typeryyden, kun vielä vääristellään toisten kirjoittajien henkilöhistoriatietoja.

Lisäksi olen ollut palkkatöissä muun muassa sanomalehtien varhaisjakajana ja kokemusasiantuntijaluennoitsijana pääasiassa vuosina 2013 ja 2014.

Laitan tähän vielä kommenttini työelämän uudistustarpeita ajatellen:

Pitäisi kyetä sopimaan yhteiskunnallisesti silti minimipalkkataso sille tasolle, että sillä tulisi jotenkin toimeen suomalaisella elinkustannustasolla.

Minimipalkka voi tosiaan kuulostaa hyvältä jutulta, jos asiaa ei mieti kriittisesti, koska minimipalkkalain myötä työnantajat eivät välttämättä enää suostu maksamaan duunareille yhtään sen enempää liksaa! Duunareiden työn vaativuusluokittelu pitää ehdottomasti säilyttää osana suomalaista työehtosopimusjärjestelmää. Lisäksi vielä parempi olisi, jos myös duunareilla olisi oikeasti mahdollisuus kohentaa tuntipalkkaansa.

Ymmärrän silti itsekin, että eihän meidän Suomen kansantalous voi toimia hyvin, jos emme pärjää työn tuottavuudessa kansainvälisessä kilpailussa. Aina parempi kansantalouden kannalta, kun kansalainen elättää itsensä duunarina kuin olisi passiivisesti työttömänä.

Sitäkin tässä vielä odotan, että milloin julkisen puolen konttoriväen töitä voidaan alkaa halpuuttaa? Nyt kansantaloutemme pelivara tunnutaan ottavan yksinomaan pienipalkkaisten duunareiden työansioista!

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu