Jokainen haluaa mainetta parempaa?

Suosion osoittaminen vai siitä pidättäytyminen?

Suosion kalastelua vai suosiosta vaivaantuminen?

Eikö suosion kalastelija hae juuri suosion osoittajia, kun taas suosiosta vaivaantuva kohdistaa mieluiten esiintymisensä suosionosoituksista pidättäytyville.

Eikö liki kaikki kuitenkin halua julkisesti esiintyvinä huomiota jopa sosiaalisen median palstoilla vähintään omassa somekuplassa?

Aidossa sosiaalisessa ympäristössä esiintyvä henkilö saattaa huomata yleisön joukosta helposti suosionosoituksista pidättäytyvät kuulijat tai katsojat.

Vanha vinkki esiintyjille onkin ollut kiinnittää huomio juuri niihin tyyppeihin yleisössä, jotka eivät jostain syystä aplodeeraa.

Sosiaalisessa mediassa puolestaan tykkäämisistä ei voi vetää juurikaan johtopäätöksiä, koska moni ihminen haluaa kuulua tykkääjien joukkoon. Toisin sanoen tykkäämiset somessa usein kumuloituvat, kunhan omaa somessa riittävästi seuraajia.

Käsittääkseni joillakin paljon seuratuilla somen julkaisijoilla on ihan oma ydintykkääjien ryhmä, joka liki aina on tykkäämässä ja sehän onkin juuri nykyajan fanikulttuuria.

Toinen puoli sosiaalisen median palstoilla ovat stalkkerit, jotka voivat joskus jopa salaa seurata tiettyjä avoimia some-julkaisijoita, koska he eivät halua antaa oikeasti mitään tunnustusta seuraamalleen julkaisijalle.

Toki on myös olemassa stalkkerin tapaisia tyyppejä, jotka kuitenkin ensisijaisesti haluavat vaalia yksityisyyttään ja sen takia he seuraavat joitakin julkisia some-persoonia piilossa.

Itse olen suosionosoituksista useimmiten vaivaantuva nykyään, vaikka joskus kokemusasiantuntijana toimiessani tuntui hyvältä, kun yleisö taputti aidosti mielestäni onnistuneen puheenvuoron jälkeen.

Voihan some-tykkäämisetkin olla monelle julkaisijalle raikuvien aplodien veroinen efekti.

Paljon sosiaalisen median palstoilla avoimesti julkaisevana henkilönä olen usein ihmeissäni, kun mielestäni hyvin onnistunut kirjoitus tai muu julkaisu ei saa juuri yhtään tykkäystä ja sitten toisenlainen ehkä jopa epämääräinen julkaisu voikin saada enemmän tykkäyksiä.

Edellä mainittujen syiden takia en pidä somen tykkäyksiä kovinkaan toimivana saati luotettavana tapana erottaa aidot ja hyvät julkaisut toisenlaisesta skeidasta, vaan lähinnä päinvastoin.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu