Jokaisella koululaisella pitäisi olla oikeus oppia laskemaan ja lukemaan!
Itse en ole huolissani suomalaisten koululaisten oppimistulosten laskusta kansainvälisten vertailuiden perusteella.
Suomen kansa ei ole mikään älykkökansa kuten juutalaiset. Lisäksi suomalainen väestöpotentiaali käy ikäluokka ikäluokalta aina vain pienemmäksi, joten kiinalaisittain emme voi ajatella lahjakkuuksien seulontaa. Toki joku voi uskoa edelleen, että heikkolahjaisesta voi kouluttaa kympin oppilaan, mutta näinhän asia ei olekaan.
Kouluissa tärkeintä olisikin kiinnittää huomio koululaisten perustaitoihin, kuten laskeminen ja lukeminen. Emme voi olla ylpeitä peruskoulusta kuten ennen vanhaan, jos kaikki peruskoulun läpäisseet eivät osaa elämässä tarvittavia perustaitoja.
Ilmiöoppiminen pois kouluista ja oppilaitoksista.
Oppilaat kaipaavat yhdenvertaista opetussuunnitelman mukaista oppimista ja selkeitä oppimistavoitteita eikä ”kaikenkarvaisten ilmiöiden plaaraamista netistä ilman lähdekritiikkiä”..
Ilmoita asiaton viesti
Perseelleen on liki koko peruskoulu mennyt.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen koululaitos on kärsinyt täydellisen romahduksen!
Tässä esimerkkejä:
1) OECD:n PISA-tutkimuksessa suomalaisten 15-vuotiaitten matematiikka-osaaminen on romahtanut vuoden 2000 sijalta 6 sijalle 16. Ja ennen olimme IT:ssä mailman ykkösiä, mutta nyt Meksikon jälkeen jossain sijalla 40!
2) Ystäväni on opettanut tuleville sairaanhoitajille vuosikausia lääkelaskentaa. Nykyisin kuulemma oppilaat eivät tiedä eroa lukujen 0,8 ja 8,0 välillä! Minkähänlaisia lääkkeitä he sitten tulevat jakamaan potilaille?
3) Koulusta valmistuneet eivät osaa kirjoittaa kunnollista kirjettä, eivätkä lue juuri ollenkaan kirjoja.
4) Nykyinen koulujärjestelmämme pyrkii tasapäistämään oppilaat ja tavoitteet on laskettu heikoimpien oppilaitten tasolle, eikä luokalle jättämistä juurikaan tapahdu. (Itse jäin oppikoulun 2. luokalle lukihäiriöni takia)
5) Lahjakkaammat oppilaat on hylätty / jätetty hunnigolle, joten he useinkin mieluummin jäävät kotiin näpyttelemään läppäriä kuin tulemaan ”nukkumaan” luokkahuoneeseen. Heitä jopa käytetään ”apuopettajina” huonommin pärjääville oppilaille…
5) Opettajilta on viety mahdollisuus / oikeus pitää kuria ja vaatia oppilailta tekemään läksyt ja ottamaan opiskelu tosissaan.
Tulee mieleen presidentti Kekkosen lausahdus: ”Saatanan tunarit!”
Nyt meidän on pakko pikaisesti tehdä ”kaikkien koulutus-reformien äiti”!
Minulla itselläni oli luki-häiriöstäni huolimatta mahdollisuus käydä upeat suomalaiset koulut alkaen 1956, kirjoittaa laudatur-ylioppilaaksi ja saada diplomi huipputasoisesta korkeakoulusta.
Olen asunut ja tehnyt töitä 6 eri maassa ja voinut siten verrata Suomessa saamaani koulutusta muihin maihin. Saamani opetus on osoittautunut kerrassaan erinomaiseksi!
Suomi on nyt ajautunut mega-kriisiin, josta voimme nousta vain erinomaisella koulutuksella, työtä tekemällä ja saamalla taloutemme taas rajuun nousuun armottomassa globaalissa kilpailussa.
Seppo Korppoo, isänmaansa tulevaisuudesta huolestunut DI, palvellut 48 vuotta 24/7 Suomen teknologiaviennin eturintamalla. Nykyisin 4 yhtiön toimitusjohtaja mm. uusien asioiden koulutuksessa (10 000 kurssilaista vuodessa), sekä teköäly-tuotteitten, mikrobiologian ja ympäristötekniikan aloilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkiin Kimmon provoihin en ota kantaa, mutta ensimmäiseen kappaleeseen yhdyn.
Siitä, kun itse menin kouluun, tulee kohta 61 vuotta. En ole vielä niin dementoitunut kuin muutamat ikätoverit, jotka vakavissaan kuvittelevat, että niin opetuksen taso kuin tuloksetkin olisivat jossakin välissä huonontuneet.
Suomi voi välillä olla vertailuissa parista sadasta maasta ykkönen, välillä vain kymmenen parhaan joukossa. Harvoin tullaan ajatelleeksi, että muuallakin kehitytään ja hyvä niin.
Peruskoulussa(kin) tehdään joskus virheitä, vaikkapa nyt ilmiöoppimisen ja muiden höttöjen kanssa jaarittelu, mutta tässä systeemissä ne voidaan korjata julkisesti, kun raha ja uskonto eivät ratkaise.
Ilmoita asiaton viesti
Helppo leimata blogisti provoilijaksi, jos argumentit loppuvat kesken.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko kaikki ennen paremmin kun muinaisessa kansakoulussa 1950-1960 -luvun taitteessa luulin, että minun on velvollisuus oppia lukemaan ja laskemaan?
Ilmoita asiaton viesti
Totta, puhutaan tietenkin edelleen yleisestä oppivelvollisuudesta, vaikka koulupudokkaiden määrä lienee suurempi kuin koskaan. Toisin sanoen peruskoulun jättää suoriutumatta ennätysmäärä lapsia.
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö vertailuja.
Ilmoita asiaton viesti
Opettajien vallan karsiminen ja inkluusio-utopiat kouluista, joissa puhutaan sulassa sovussa isoa määrää eri kieliä ovat pilanneet Suomen koululaitoksen, En lainkaan ihmettele, ettei kouluissa viihdytä, ja oppimistulokset laskevat vuosi vuodelta.
Ilmoita asiaton viesti