Joulukuu on etenkin lapsiperheille kallis kuukausi

Ehkä moni lapsiperhe on silti tyytyväinen joulun aikaan valtiovarainministeri Annika Saarikon kaksikertaisen lapsilisän johdosta. Lapsiperheiden köyhyys ei silti kerran maksettavalla tuplalapsilisällä poistu.

Pitäisikö lapsilisä olla sittenkin tarveharkintainen veroton etuus vain niille perheille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Voisihan valtiovalta miettiä vielä verotukia lapsiperheille, jos täällä oikeasti halutaan köyhempiäkin suomalaisia perustamaan perheitä. Lapset odottavat etenkin joulua vuoden juhlista ehkä kaikkein eniten. Siksi jokaisen suomalaisen lapsen pitäisi saada kokea joulutunnelmaa kotonaan ja saada myös muutama joulupaketti.

Köyhän perheen lasta voidaan helposti alkaa kaveriporukoissa syrjiä, vaikka se onkin lapsellista ajattelua. Myöskin köyhän perheen lapsi voi alkaa tuntea häpeää, ettei saanut kuin pari joulupakettia jos sitäkään. Kannattaakin köyhänä perheenä hakea avustuksia esimerkiksi diakoniavulta ja erilaisista yhdistyksistä kuten Hope ry:ltä, koska luulisi että moni sydämellinen kansalainen haluaa muistaa etenkin oman kotimaamme lapsia.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu