Joululahjoissa määrä ei ole välttämättä tärkein! Hyvää joulua 2022!

Muistan erään opiskeluaikaisen kaverini kanssa keskusteleemme venäläisestä laatukäsitteestä, jonka perusteella määrällä tehdään laatua. Toisin sanoen jokunen tuote venäläisellä tuotantoketjulla voi olla jopa priimaa, vaikka liki kaikki muut valmistuneet tuotteet ovat sutta ja sekundaa!

Etenkin lapset ja lapsenmieliset aikuiset odottavat saavansa lahjoja jouluna ja ajattelinkin kysyä julkisesti, että onko tärkeämpää saada paljon lahjoja vai yksi tai kaksi todella mieluista joululahjaa?

Todennäköisesti omat koululaisikäiset poikani arvostavat paljon enemmän joululahjojen laatua ja merkitystä kuin pelkästään joulupakettien suurta määrää. Itse annan omille pojilleni tavallaan aineettoman joululahjan, kun käymme junalla joululoman aikana kotiseudullani Pirkkalassa.

Muutoin jouluni on niukka poikamiesjoulu, vaikka eilen vähän eräs kaveri tarjosikin viinaksia. Kyllä joulu voi olla niukkakin, eikä paketteja tarvitse olla monia, jos harvat lahjapaketit ovat kuitenkin mieluisia!

Toivotan kaikille lukijoilleni ja erityisesti aktiivikommentaattoreilleni Uusi Suomi Puheenvuoro blogipalstalla hyviä joulunpyhiä ja jouluista mieltä mahdollisesti jopa loppiaisviikonloppuun saakka ja sen ylikin! Pidetään huolta toisistamme, vaikka joskus voidaan olla torassakin, mutta sen jälkeen sovinto maistuu todella suurenmoiselta asialta!

Sovinnollista henkeä ja auttamishalua heikompiosaisi suomalaisia ja muualla maailmassa asuvia hädänalaisia kohtaan edes ajatusten tasolla, koska ajatukset saattavat aikaan saada ainakin osittain suotuisan käänteen kohti rauhanomaisempaan kansojen ja kansalaisten yhteiseloon!

🎅🍷☕🍺❄🎄❄🍷☕🍺❄🎄❄🎼🧀🍠🍾❤🍻

Hyvää joulua kaikille vielä kerran!

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu